0 oy
273 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1,406 puan) tarafından
Merhaba

Bebeğim 2 buçuk aylık. Uyku eğitimi için erken fakat ön hazırlık olması açısından uyku rutini oluşturma istiyorum. Ve bu rutinde sallama meme verme gibi bağımlılık yaratacak ve kaliteli uyku uyumasına engel olacak şeyler olsun istemiyorum Şuan uyuduğu sabit bir rutin yok bazen kucakta bazen sallayarak bazen seste bazen sessizlikte vs vs uyuyor. Uyku rutini oluşturmayı başarmış anneler en başta nasıl bir yol izlediğine dair fikir paylaşımında bulunabilir mi? 

2 Cevaplar

0 oy
(196 puan) tarafından
Hiç erken değil hayatım öncelikle gece ve gündüzü ayırt etmesini sağla akşam olunca ışığı kapat gece lambasıyla hafif aydılık verse yeterli sabah olunca elinden geldiğince odayı aydınlar perdeleri falan aç bi kaç gün böyle devam et sonra örnek vereyim ben öyle yapıyorum mamasını yediriyorum altını değiştiriyorum piş piş müzik sesi açıyorum bazen kendiliğinden dalıyo bazende sallıyorum sallamak bağımlılık yapmadı açıkcası Her bebekte farklılık gösteriyo ama her bebek sallanmak ister bu şekilde uyuyo çok kolay rutinimiz var umarım sizinde öyle olur
(1,406 puan) tarafından
Umarım. Ben de ufaktan sevdiği şeyleri sabitlemeye çalışıyorum ama bir severek uyuduğu rutini bir sonraki uykusunda istemiyo nerdeyse çok değişkenlik gösteriyo o yüzden rutin oluşturamadım henüz
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Rutin deyince çok uçuk şeyler yapmaya gerek yok aslında. Yatmadan önce her gün her şeyi aynı düzenle yaparsanız bi süre sonra uyku vaktinin geldiğini anlıyorlar. Bizim akşamda ışıkları kapama, karın doyurma, alt değiştirme, pijama giyme, kitap okuma. Gündüzde ışık kapama pijama giyme yok. Hep bu şekildeydi. 8 ay 10 günlük hala aynı şekilde.  Uyku saatinden yarım saat önce esnemeye başlıyor :) ilk 5,5 ay sallayarak uyuttum ama size bu konudaki tavsiyem sallama hızını olabildiğince düşük tutun ki sonradan bırakırken zorlanmayın. Henüz çok küçük. Nasıl uyuyorsa öyle :) 
(1,406 puan) tarafından
Siz kaç aylıkken bu rutine başladınız ve rutini siz mi belirlediniz yoksa bebeğin isteği doğrultusunda mı şekillendi
Profil image (1,148 puan) tarafından
Doğduğundan beri aynı şeyleri yapıyoruz. Aslında yaptığım şeyler alt değiştirme, pijama, karın doyurma..  ihtiyaçlar nerdeyse. Ekstra sadece kitap okumayı ben ekledim. Saat 9 da ışıkları kapatmazsak huysuzlanıyordu daha bir aylıkken. Yani ihtiyaçlarını aynı sıra ve düzenle yaptım diyebilirim. Sonuçta çocuğun altını değiştirmeden ya da karnını duyurmadan yatırmıyoruz. Kitap okumak dışında da başka etkinliği  uyku rutinine koymadım. O zamanlar ben okurken çok boş bakıyordu ama şimdi bayılıyor kitaplara. Yırtmak için seviyor da olabilir ama :))
Profil image (1,148 puan) tarafından
Bir de saatte kararlılık çok önemli bence. Hep  9 da yatırdım ben kızımı. Bazen uyumadığı oldu saat 11 e 12 ye kadar. Ama yine de kaldırmadım yatağından. Israrla sallıyodum. Sonradan yatırdığımda uyumaya başladı ama 12 ye kadar 4-5 kez uyanıyordu. Bu sıkıntımız da sallamayı kesince ortadan kalktı. Şimdi saat 8 buçukta uyur akşam sabah 7 buçukta kalkar. Umarım güzel bir uyku düzeni tutturabilirsiniz  :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 287 göst.
11 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Beyzanur0660 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 147 göst.
18 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elfgzm (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 252 göst.
7 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İlk göz ağrım oğlum (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 318 göst.
...