0 oy
126 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (74 puan) tarafından
Merhaba anneler ek gidaya nezaman ve nasil baskadiniz 
Bebek Ayı 6

4 Cevaplar

0 oy
(170 puan) tarafından
PBazı doktorlar 4. Ayda yoğurt ve evde sıkılmış meyve suyuyla başlıyor. Ama benim oğlum erken doğum olduğu için 5. Ayda bunlara başladık. 7. Ayda artık her şeyi yemeye başlamıştı.
(74 puan) tarafından
Ne guzel en cok istedigim benimde oyle herseyi yemesi
(170 puan) tarafından
Birden olmuyo ama çok kabızlık yaşadık biz onun için yavaş yavaş alıştırmak gerekiyo ve ennn önemlisi 3 gün kuralına uymak gerekiyo
-Reklam-
0 oy
(254 puan) tarafından
170 günlük olduğunda başladım ben tadimlara. Bugün tam 6 aylık oldu. Kabak ile başladım patates, havuç, bal kabağı devam ettim . 3 gün kuralina uyarak başladım, sonra 2 gün verip 3. Gün başka bir sebzeye geçtim. Bugün de havuç patates kabak üçünü karıştırıp püre yaptım, akşam üzeri de meyve taddiracam, yoğurt ya da sebze ile başlamanız daha doğru sonra meyveleri yer zaten. 
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

6 ayına 5 gün kala başladım. Sebze ile başlayabilirsiniz ya da yoğurt. Ben yoğurtla başladım. Üç gün boyunca yoğurt yedirdim miktarı az az artırarak. Daha sonra sebzelerin tadımına geçtik. Patates, balkabağı, kabak, havuç... örneğin patates tadımı yaptırdınız üç gün sonra üç gün kabak. Sonraki günlerde patates ve kabağı karıştırıp verebilirsiniz. Üç gün kuralı önemli. Ben bütün sebzelere meyvelere uygulamadım ama bu doğru böyle yapın diyemem. Meyve, sebzeleri buharda yumuşatıp verdim bazen eline verdim elma, armut. Tüm tadımlar bittikten sonra öğün olarak verebilirsiniz. Çorbalar, meyveli yoğurtlar vs.  Tadım yapılırken normalde nasıl besleniyorsa aynı şekilde devam :) Aşağıda ayına uygun yiyebileceği sebze meyveler var bakabilirsiniz isterseniz

image

0 oy
(8,997 puan) tarafından
Tam 180 günlük olduğunda başladık. 3 gün kuralıyla sebzeler, meyveler, yoğurt, kefir, lor, yumurta şeklinde ilerliyoruz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 240 göst.
8 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eylem Özmen (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.
0 oy
3 cevap 173 göst.
10 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İlk göz ağrım oğlum (197 puan) tarafından soruldu
...