0 oy
412 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (329 puan) tarafından
Kullanmaya başladıgınıx mutfak yemek ürünleri neler, nrler işinizi kolaylaştırdı

11 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından

Çam rende haricinde hicbir şey almadım onu da arkadaşımdan aldım :D

(69 puan) tarafından
Sebzeleri nasıl püre haline getiriyorsun.malum 6 aylik tadım ayı olduğu için minnak minnak veriyorum.sahsen buharda pişirme aparatı aldım işime de yarıyor.ama başka bi seçenek duymak isterim.
(131 puan) tarafından
Sebzeleri buharda hasladiktan sonra catalla ezdim ben hep. Baska bisey lazim olmadi. Blender da hic kullanmadim.
(69 puan) tarafından
Buharda nasıl pişiyorsun araç gereç olarak ?
(131 puan) tarafından
Buharda pisirme aparatiyla. Bu tencerenin icine yerlestirilenler var ya ondan.
(69 puan) tarafından
Ha tamam tamam.bende de var.sagol tsk ettim
Profil image (1,522 puan) tarafından
Sebzeleri hasliyorum  ezecekle eziyorum  ezdikçe püre gibi oluyor
-Reklam-
0 oy
(69 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Çam rende bide sebzeleri püre halına getirmek için buhar aparati.
0 oy
(503 puan) tarafından
Bizde bu ay tadimlara basliyoruz cam rende dışında bişey almayı düşünmüyorum bide meyve emziği alicam
0 oy
(469 puan) tarafından
Blendir setin varsa başka bişeye gerek kalmaz diye düşünyorum.
0 oy
(31 puan) tarafından
Wee baby markasının kaşık çatal seti var saklama kabı şeklinde ondan almanı tavsiye ederim, cam rende birde mama tabağı silikon mama önlüğü (temizlik bakımından çok kolay oluyor temizlenmesi) ve içine meyve sebze konulup bebeğin bebeğin emdiği emzik tarzinda ürünler var e bebekte bulabilirsin eczanelerde de var tutma kısmında bazı markaların diş kaşıyıcısi var oda çok kullanışlı oluyor 
0 oy
(203 puan) tarafından
Bana kiwi  buharlı pişirici hediye gelmişti ne gerek var buna yer kaplıyor diye yorum yapmıştım sımdı elim ayağım.oldu.hem buhar pisiricisi hemde blendir .
0 oy
(48 puan) tarafından
Cam rende, buharda pişirme aparatı, bir de silikon kaşık ve mama önlüğü. Tabak bardak vs almadım, ev tabak bardak dolu, çay bardağı ile su içmeyi öğretiyorum.
0 oy
(131 puan) tarafından
Cam rende aldim ama pek kullanamadim. Daha sağlıklı olani o aslında ama ben normal rende yaptim ilk zaman meyveleri sonra gerek kalmadi zaten. Buharda pisirme aparari. Tencerenin icine yerlesririlenlerden cok isime yaradi. Mama kasigi aldim. Biraz ilerledikten sonra catal da aldim. Tabak ozellikle mama icin almadim. Evdeki porselen olmayan kirilmayacak seyleri kullanıyorum. Meyve suzgeci cok iyi. Onu almalisiniz bence. Önlük aldim. Kizim onluk takinca onu kemirmeye basladigindan kullanamadim. Yenidoğandan kalan takimlarin küçük onluklerini ancak takabiliyorum. Baska bişey olunca onunla ugrasmaktan yemek yemiyor. Evde zaten biberon varsa suyu basta onunla verirsiniz yoksa suluk alinabilir belki. Bi de kucuk kavanozlar cok isime yaradi benim. Hala yogurdunu mayaliyorum onlara. 

Bol istahli gunler ;)))
(329 puan) tarafından
Bebeğinize yoğurdu nasıl mayalıyorsunız tarif verebilir misiniz
(131 puan) tarafından
Ben çiğ sutten yaptim hep bu zamana kadar. Ama siz daha guvenilir olsun derseniz gunluk suttende yapabilirsiniz. Cig sut olursa kaynatiyorsunuz bir sure. Gunluk sut olursa isitmak yeterli. Sonra sut 40-45 dereceye gelince  daha once yaptigim yogurttan ayirdigim mayayi bir kasenin icine koyup sutten biraz uzerine ilave ediyorum ve mayayi iyice açıyorum. Sonra da bu karisimi sutun icine koyup iyice karistirip  kavanozlara sutu koyuyorum ve sariyorum kavanozlari ilik tutmak icin. Kacanozlara tek tek maya koyanlar var. Ben usengecim biraz tektek maya koymakla ugrasmiyorum. Sütü karistirirken sadece tahta kasik kullanimini onerenler var daha kati tutuyormus. 5 -6 saat sonra kavanozlari agizlari acik sekilde dolaba kaldirip bir gece bekletip sabah kapaklarini kapatıyorum. Umarim isinize yarar sekilde anlatmisimdir.
0 oy
tarafından
Buharda pişirme aparatı, cam rende, silikon uçlu kaşık, meyve emziği, yoğurtlarını mayalamak için 210 cc'lik kavanoz. Şimdilik başka bir şey yok
0 oy
(4,363 puan) tarafından
Buharda pisirme aleti aldim yogurt makinasi aldim cam rende önlük plastik onlara uygun kaşık oioi aldim ben herseyini meyve süzgecinden aldim içine meyveyi ezip eline vercem emsin diye oda ise cok yarıyor sonra keçi boynuzu özü aldim elma armut ekşi olabiliyor içine damla şeklinde damlatiyorum plastik ezici aldim trendyolda var bu şekilde peynirini bisküvisini herseyini evde yapcam bebek ekmeklerinden aldim herseyleri tuzsuz olcak birde 3 gun kuralı ile gidiyorum cay kaşığı kadar veriyorum 3 gun boyunca tek şey verip alerjisine bakıyorum yumurta sarisina pisik olduk vermiyorum meyve ve sebze suan veriyorum yogurt mayaliycam bu şekilde cnm
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bizde geçtik ek gıda tadimlarina sadece silikon mama kaşığı aldm diş damaklarina zarar vermemesi için.meyve pureleri suyu ve yoğurt dedi doktor 3 gün kuralı ile.havuc verdm püre ve suyunu icti.elmanin suyunu verdm onuda içti hiçbir alerji etki çıkmadı yarın yoğurt baslicaz ins birşey olmazsa devam edeecez.mevsimine göre meyveler sebzeler diye uyardı doktor.elmayi havucu rendeledm tülbentin içine koyup suyunu sıktım kaşıkla icirdm.havuc püresi içinde haşladm iyice yumuşadı blender da çektim iyice pütür olmadan.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 434 göst.
0 oy
11 cevap 387 göst.
0 oy
6 cevap 475 göst.
...