0 oy
179 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
hanımlar merhaba 9.5 aylık oğlum yakında zamanda viral enfeksiyon geçirdi kan tahili yaptık nötrofil değeri hep düşük çıkıyor bugün tekrar tahlil yaptık yine düşük çıktı doktorumuz 2 hafta sonra bi tahlil yapalım yine düşük çıkarsa imnünoloji bölümüne göndereceğim dedi böyle bi durumla karşılaşan var mı yardımcı olursanız sevinirim 

1 cevap

0 oy
Profil image (397 puan) tarafından
benim bebeğim de erken doğdu. nötrafil değerleri düşük olduğu için immünoloji bölümü takipliydi oraya yönlendirdiler. 4. ayından itibaren her ay 5-6 tüp kan aldılar hep. Genel olarak alınan kanların değerleri belli bir seviyenin altında kalırsa tedavi başlatıyorlar. bizimkisi normal değerlere yakın olduğu için tedavi görmedik ama bağışıklığı düşük diye antibiyotik vermişlerdi koruma amaçlı 2-3 ay kullandık. hatta canlı aşılarını yaptırmayın dedi o bölüm oyüzden canlı aşılarını da olmadı bebeğim. O bölüme yönlendirildiğimizde de doktorumuz demişti ki çocugunuzun bağışıklığı düşük oyüzden normal bir gribi bile ağır geçirebilir hastaneye yatmak durumunda kalabilir. bizimde açıkcası gözümüz korktu.

kısacası bizim durumumuz böyleydi ama bence boşu boşuna çocuğa her ay o kan alma eziyetini çektirdiler. Pandemi başlayınca da hastaneye gitmeyi bıraktık. Biz de bağışıklığı düşük diye herkesten uzak tuttuk el bebek gül bebek 3 yaşına geldi şimdi. şimdiye kadarda öyle ağır bi hastalık geçirmedi çok şükür. 
(17 puan) tarafından
cevabınız için teşekkürler rahatladım biraz da olsa
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 337 göst.
23 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Menekse35 (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 87 göst.
29 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dmlgnr (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 69 göst.
6 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Canımoğluşum (178 puan) tarafından soruldu
...