0 oy
151 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (332 puan) tarafından
Arkadaşlar kızım 6 aylık olacak neler yedirebilirim nasıl verebilirim neler yer tecrübeli anneler fikir verebilir mi 

2 Cevaplar

0 oy
(1,174 puan) tarafından
3gün kuralıyla ilk gün 1çay kaşığı 2ci gün tatlı kaşığı ve 3.cü gün yemek kaşığı şeklinde veriliyor. Alerji yapıp yapmadığını gözlemlemeniz gerekiyor yada huzursuzluk ishal VS. Yoğurtla başlayın daha sonra mevsim sebzeleriyle devam edin.ve meyvelere geçin. .7.ci ayda kahvaltılar başlıyor yumurta sarısı peynir VS. Çilek 1yaşından once verilmiyor keza balda aynı şekilde. Tavuk kıymayıda 7.ci ayda verebilirsiniz. İlk zamanlar ishal kabızlık olabilir endişelenmeyin. Alerji yapan besini bir müddet vermeyin. Alerji yapmayan besinleri karıştırarak çeşitlendirme yapabilirsiniz.. Mesela bir gün yeni bir besin verirken diğer alerji yapmayan besini vermeye devam edebilirsiniz. Kolay gelsin şimdiden
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Yoğurt ya da sebze ile başlayabilirsiniz. Üç gün kuralı ile örneğin yoğurt vermeye başladınız. İlk gün bir çay kaşığı yoğurt verip geri kalan zamanda normalde nasıl besleniyorsa aynı şekilde devam ediyorsunuz. İkinci gün bir tatlı kaşığı yoğurt, üçüncü gün bir yemek kaşığı yoğurt. Bu şekilde tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz. Ben bütün sebze,.meyvelere üç gün kuralı uygulamadım ama bu doğru bu şekilde yapın demem. Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

(332 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 150 göst.
27 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ÖzgeSimay (332 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 295 göst.
10 Nisan 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde bernaa (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
26 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Edaumutcan (41 puan) tarafından soruldu
...