0 oy
250 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (315 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar kızım 15 aylık ama gözlemlerimle eğitime hazır olduğunu hissettim nasıl mi kakasini yapacağı zaman aynı köşesine geçip yapmasi, uzun süre çişini tutması kuru yakalamam(çok su içiyor) çiş yapınca çiş diyip bezini tutması ve kakasini yapınca eee demesi gibi... bunlar tamam lazimlik aldim. Mesela sabah çişini yapmış altını degistirdim öğlen olmuş yapmamış hemen lazımliga oturtuyorum çiş diyorum konuşuyorum lazımliga oturan bebek kartları var onları anlatıyorum ama yapmıyor oraya. Bezini takıyorum direk oraya işiyor. Bir kere yapsa devamı gelicek anlıyorum lazımliga oturunca tedirgin oluyor bilmediği Bir sey yapamıyordur. Ama bunu nasıl kırabilirim. Nasıl oraya yapmasını sağlayabilirim. Fikri olan varmi?

4 Cevaplar

+1 oy
(3,758 puan) tarafından
Uykudan uyanınca oturtuyorum 11. Ayın başından beri çişini kakasını yapıyor. Dikkatini dağıtmak için sürekli konuşuyorum. Sıkılırsa zorlamıyorum.
-Reklam-
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Canim daha erken henüz hazir degilkorkarsa hic yapmaz
0 oy
(348 puan) tarafından
Facebookta bi grup var tuvalet iletişimi diye ona katılabilirsiniz tecrübeli annelerden bilgi alabilirsin 
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Baslangicta kiyafeyleriyle otursun oturursa eger. Oyuncaklarini oturtun, hatta kizinizin kiyafetlerini giyen bebekler cislerini/kakalarini oraya yapsin mesela. Konuyla alakali kitaplar alabilirsiniz. Elif serisini aldim ben. Bezi birakirken cok faydasi oldu. Kizim zaten cok bagli degildi beze ama yine de etkili oldu Elif'in artik bez baglamamak istemesi. Bir de bu sureci abartmamak lazim. Asiri tepkiler, oduller, alkislar vs bana sacma geliyor. Cocuga da gereksiz bir baski uyguluyor gibi geliyor. Sanki oraya yapmaz da altina yaparsa basarisizmis gibi... Oyunlar uretin, eglenceli hale getirin yeter.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 229 göst.
0 oy
0 cevap 121 göst.
0 oy
2 cevap 233 göst.
20 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde semraorhan (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 599 göst.
...