0 oy
293 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
Beyaz kan hücresi sürekli düşüyor bebeğinde bu durumu yaşayaniniz varmı 
Bebek Ayı 11 aylik

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (397 puan) tarafından
büyük kızımda vardı ama doğumdan 9-10 aylık olana kadar sürdü. immünoloji bölümü takipliydi immün yetmezliği diye tanı koydular. her ay kan alıyorlardı 5-6 tüp. bi tedavi de uygulamadılar. kan değerlerimiz ilk başta çok düşüktü sonra hep sınırın biraz altında seyretti. hasta olmasın diye önlem amaçlı 3-4 ay antibiyotik kullandırdılar. canlı aşıları kaldıramaz vücudu diye onları yaptırtmadılar. 

sonuç; kızım 3 yaşında. sağlığında bir problem yok çok şükür. bence boşu boşuna kanına bakcaz diye her ay delik deşik ettiler ellerini. uzun süre gereksiz antibiyotik kullandırdılar. ben çok dikkat ederek büyüttüm oyüzden hastalanmadı bu süreye kadar. bağışıklığını güçlendircek gıdalar verdim sürekli. şuan kan değerleri gayet iyi çok şükür.

ama bu sizde sorun olmayacağı anlamına gelmez. beyaz kan hücresi düşüklüğü yani bağışıklık sistemimizi oluşturan elemanlardan herhangi birinin yokluğu ya da fonksiyon bozukluğu immün yetmezlik hastalıkları olarak adlandırılıyor. Bu hastalıklar kalıtsal ya da genetik nedenlere bağlı geliştiğinde primer immün yetmezlik ( bağışıklık sistemi yetmezliği) olarak adlandırılıyor.

öncelikle sizinkinin kalıcımı yoksa geçici mi, neden kaynaklı olduğu tespit edilmeli ondan sonra tedavi uygulanıyor. tanı koymak için de en az 3 ay kan verip değerleriniz kontrol ediliyor. kandan tanı koyulamıyorsa kemik iliğinden örnek alınıyor çünkü beyaz kan hücresi kemik iliğinde üretiliyor.
(3 puan) tarafından
Geçmiş olsun anladım ben de 1 ay daha oldu bakalım nedeni araştırılıyor şuanda hemotoloji bolumundeyiz bizde inşallah kısa zamanda iyileşir bu süreçte siz nasıl bir yol izlediniz dikkat ettiğiniz ne gibi durumlar oldu
Profil image (397 puan) tarafından
bağışıklığını güçlendirecek gıdalar tüketin. balık, et, pekmez, yumurta, yulaf,kefir,yoğurt, badem, bol bol c vitamini, probiyotik...gibi gibi besinler. Biz biraz izole bir şekilde yaşadık o dönem nerdeyse 1 yaşına kadar karantinada gibiydik. ozamanlar korona yoktu ama bizler şuan koronadan dolayı nasıl tedbirler alıyorsak. o dönemimiz de öyle yaşadık.
yani uzun lafın kısası bağışıklığı düşük olduğu için hasta olmaması için elimizden geldiğince koruduk. çünkü doktorumuz normal grip geçirse bile bizler gibi atlatamayabilir hastanelik olabilir diye uyarmıştı bizi.
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgilendirdigin için bende şuan hastalanmamasi için elimden geleni yapıyorum besinlere de dikkat edeceğim insallh bizde kısa zamanda bu durumu atlatırız
-Reklam-
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Malesef bizde vardı, Akdeniz anemisinden şüphelendi doktor hatta o kadar düşük ki kemik iliğine bile bakabiliriz demişti neye uğradığımı şaşırdım. Akdeniz anemisi testi yapıldı çok şükür çıkmadı. Kaka tahlili yapıldı ve Bağırsak kurduna bağlı düşüklük çıktı. Onun için şurup kullandık 1 seferlik sonra bagırsak kurdundan kurtulduk düzenli kan ilacı içiyoruz 4 aydır. Çok şükür yükseldi düzeliyor inşallah sizinki de öyle bişeydir de ilaçla düzelir
(3 puan) tarafından
İnsallh şuan araştırıyor doktor sadece hasta olmamasına dikkat etmemi soyledi bu süreçte elimden geldiğince koruyorum insallh iyi bir sonuç alırım bende

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 236 göst.
0 oy
2 cevap 278 göst.
2 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Rumeysa onur (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 212 göst.
10 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tunanın annesi (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 254 göst.
24 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde haticekoseoglu9860 (203 puan) tarafından soruldu
...