0 oy
573 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (365 puan) tarafından
10 ay 10 günlük bir kız bebeğim var.

Çok ama çok hiperaktif. 5buçuk aylıkken emekledi 6 aylıkken ayakta durmayı ve desteksiz oturmayı başardı.şimdi yürümeye çalışıyor. Anne ba Ba be be me me ma ma mem diyordu şuan sadece mem mem Baba diyor.

Kendi kendine oyunlar oynuyor. Sepet boşaltıyor dolduruyor. Cee ee oyununu kendi başlatıyor. Taklitler yeni başladı   al dediğimde alıyor ver dediğimde veriyor gel yapma hayır bunlardan anlıyor ama alkış yok bay bay vs yok. Yani sürekli gösteriyorum ama yok ellerini ağzına alıyor. Hiperaktif bir yapısı olduğundan göz burun vs bunlardan bahsrdemiyorum. Zeka kartlarını sürekli ağzına alma çabasında.

Biliyorum her bebek kendine özel. Ben biraz pinpirikli davranıyorum kardeşimin oğlu otizmli olduğundan. Öğrenebikmesi için sürekli tekerlemeler vs söylüyorum gösteriyorum ama yapmıyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Öğrenebilmesi için ne yapmalıyım? 

4 Cevaplar

0 oy
(1,191 puan) tarafından
Kusura bakma ama birşey soracam tel sarar ne bir türlü anlayamadım ya :)
(1,191 puan) tarafından
11 aylık kızım bay bay yapmayı unuttu resmen bir ara yapardı şimdi yapmıyor babaya bir bir yapıyordu onu da unuttu arada yapıyor şuan alkış yapıyor parmağıyla millete kızıp parmak sallıyor telfona alo yap diyorum kulağına koyup alo yapıyor cee oynuyor benimle birşey isteyeceği zaman bize yüzünü şirin yapıp öyle alıyor onu gel diyince geliyor ver diyinxe veriyor al diyince alıyor kalk diyinde kalkıyor bazen yapmıyor ama müzik çalınca ayağıya kalkıp oynamaya başlıyor alkışlıyor bu kadar seninki de normal bence göz teması adına tepkisi nasıl
(365 puan) tarafından
Ellerini bilekten çevirme
(1,191 puan) tarafından
Onu benim kızım yapamıyor
(365 puan) tarafından
Göz teması var adına da dönüyor ama içim Bi huzursuzluk içinde nedense..
(1,191 puan) tarafından
Aklıma kötü şeyler getirip kötüyü çağırma canım otizimli çocuk göz temasi kuramaz
(365 puan) tarafından
Benim yeğenim 16 aylığa kadar göz teması da vardı ismine de bakıyordu. Ama 16 aydan sonra gerileme başladı ve otizm ortaya çıktı. Amerikada yaşadıkları için bebekliğinde yapması gerekenleri yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum. Ben her ihtimale karşı tedbirli olmak istiyorum. Biliyorum bu kuşku şüphe bitmeyecek bende. Ama elimde değil
(1,191 puan) tarafından
Canım senin ki demek ki ilgi eksikliğinden öyle olmuş otizim doğuştan gelen birşey sonradan olmaz yigenin kesin uyaran eksikliğidir çünkü çok yakından tanıdığım ablam özel eğitim öğretmeni kendisi böyle soyledi çocuklara otizim diyorlar dedi ama sonradan uyaran eksikliği olduğu çıkıyor ortaya dedi binlerce böyle vakası olmuş kurum değiştirenler var benimde çevremde var böyle otizimli olanlar ama onlar kendini belli ediyor zaten
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
20aylik kizim o da yapmiyor.yapmaya calisiyor ama pek beceremiyor sonra da sinirleniyor))baby shark i hem soyluyor hem dansini yapiyor.aram sam sam dansini yaparken tel sarma kismini hizli hizli yapmaya calisirken elleri bir birine dolaniyor.zamanla yapmasini oyrenecekdir diye dusunyorim.taklit konusunda sıkntisi yok cunki.goz temasi var ismine donuyor.3-4kelimeli cumle kuruyor.o yuzden pek takilmiyorum.ama oyrenmesi icin de bol bol gosteriyorum.

bay bay alkis icin 11aya kadar zamani var merak etmeyin.soz sadece birini gosterin.ben alkisini onune kupler dizerek oyretmisdim.kupleri ust uste diziyordum.dagitmasini istiyordum.dagitdikdan sonra da afferin diyip alkis yapiyordum.hem afferin kelimesini oyrendi hem alkis yapmasini.tam 11aylikdi appa diyib alkis yapiyordu?bay bayi ise 8aylikke  felan yapiyordu.

Hiperaktiv tanisini doktormu koydu?ona gore bir yol izlemenizi de soylemisdir.yegenim hiperaktiv tanili bir bebek.burun goz kulak gostermesini cok erken oyrenmisdi.ama konusma geriliyu var.bu konu uzerine durmanizi oneririm.
0 oy
(92 puan) tarafından
Maşallah canım daha napsin cocuk:)) benim ki de önceden çok baba ders şimdi çok az diyor. Yani azaalabiliyor. Ben sorun göremedim maşallah:)
0 oy
tarafından
9 bucuk aylık kızım hiç bi şey yapmıyor sadece çığlık atıyor oturuyor ellerini tutturamıyor kimseye bazen bakmıyor seslenince ama bide eşimin ailesinde otizimli yok yinede korkuyorum 1 yaşına kadar yapmazsa hiç bi şey gidicem bunun için doktora Allahım göstermesin o günleri bana 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 2,561 göst.
13 Temmuz 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mavikelebek (534 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.
21 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Duha0606 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
31 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Semanurr61 (4 puan) tarafından soruldu
...