0 oy
495 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (484 puan) tarafından
Oğlum 5.5 aylık oldu çok şükür artık ek gıda ya başlayacağım başladım da

Oğlum mama ile besleniyor.simdiye kadar 3saate bir 90-120cc mama veriyordum. 1 haftadir ara öğün olarak1 yemek kaşığı yoğurt verdim sonra kabak, havuç, pirinç pişirip iyice ezdim onu verdim. Şimdi hipp in kaşık mamasını aldım pirinçli olanı onu çok sevmedi. Bugün Dr ye gitmiştik Dr de artık 3 saate bir değil normal birey gibi sabah öğlen akşam ve ara öğün ver dedi. Instagramdan internet den çorba tariflerine bak diyor da benim oğlum yemeyi seven bir bebek değil bunca çabama rağmen kilosu 7.4 nasıl yapacağım bilemedim.. Uzun yazdım kusura bakmayın.

1 günde nasıl beslenmeliyim biliyorsunuz mama ların süresi var oğlum çok icmedigi için çok mama döktüm.
Bebek Ayı 163 günlük

3 Cevaplar

+1 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Öncelikle bence kilosu az değil canım ortalama civarında, benim kızım 10 aylık 8.5 kilo ve doktorum gayet iyi diyor :) beslenme konusunda da yeni başladığın için az az vermelisin. Günlük toplam 1 fincan kadar. Devam sütü de almalı mutlaka. Biz de 5.5 aylıkken ek gıdaya başlamıştık. Sabah kalkınca emiyordu. 2 saat kadar sonra 2 kaşık yoğurt verip emziriyordum. Sonra 3 saat sonra kabak, patates, havuç  vs. Püre veriyordum az miktarda, sonra emziriyordum. Akşam da yine yoğurtlu meyve püresi vs. Verip emziriyordum. O dönemde gün  içerisinde 5 -6 kez emzirip 3 kere filan da az az yani tadımlık ek gıda veriyordum.
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende kilosuna az demiyorum ama oğluma zorla yemek yediriyorum. Oğlumun aciktigi için ağladığını bilmiyorum. Ek gıdaya da geçince iyice şaşırdım.
-Reklam-
+1 oy
(18 puan) tarafından
Cnm benimde 5 buçuk aylık hiç süt icmiyordu yine seninki iyi benimk8 6 200 gram doktora gittim dedi artik herşeyi ver normal yemek bende ona kaşık maması aldım hero bayb sevdi ve yiyiyo kavanozdaki hero bayb elmalı muzlu ona bayiliyo iki haftadır veriyorum yemek yemeyide seviyo artik evde ona yapacam ama kilosu çok az anlamadim
(484 puan) tarafından
Kilolu olsun derdinde değilim ama ben zorlayarak mama yediriyorum oğluma. Dr ye göre de bırak ağlasın aciksin diyor ama benim oğlum acikmiyor.
(18 puan) tarafından
Cnm benimde hiç acikmiyo zorla veriyom bazen 6 saat geciyo emmiyo deli oluyorum acıkmıyor mu bu diyorum
(484 puan) tarafından
Aynen benim oğlum da öyle ben vermesem açım diye ağlamıyor. Bugün ek gıda bal kabaklı çorba yapacağım ins yer.
+1 oy
tarafından
Hipp kaşık mamasının içine pekmez koy 1çay kaşığı doktorumuz öyle dedi. Biraz tatsız. Büyük oğlan öyledi benim. Emmedi çok az mam içiyordu. İştahsız bebek çok zor. Üzülme alır alacağı vitamini. 
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim daha önce de siz pekmez köy demiştiniz onun üzerine bende öyle yapınca oğlum az da olsa yedi. Kilolu olsun derdinde değilim ama ben hep zorlayarak mama yediriyorum oğluma.
tarafından
Azar azar yeter onlara. Yemeyince üzülüyoruz işte.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 235 göst.
10 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Öykü2022 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 572 göst.
0 oy
1 cevap 90 göst.
0 oy
20 cevap 1,383 göst.
10 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eliffpkts (403 puan) tarafından soruldu
...