0 oy
236 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından

Kızlar kafam çok karışık moralim bozuk,

7 aylık olduk tadimlar bitmek üzere ama kızım hep kabız,anne sütü ile besleniyoruz ve her gün zeytinyağı da veriyorum.

Bi konuyu anlayamıyorum yanlış bı şey yapmaktan korkuyorum, tadım a devam ettikçe çeşit vermicek miyiz?Yada bu püre işi ne zaman bitecek? Ve sebzeleri ne zaman karıştırıp vermeye baslicaz?

Çevremdekilere  kalsa benim yediğim şeylerden vermeliymisim:'(

Bebek Ayı 7

6 Cevaplar

+1 oy
(486 puan) tarafından
Ayına uygun bir probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim. Püre yapmayın artık çatalla ezip verin en fazla. Tadım yaptıklarınızı karıştırıp verebilirsiniz. Veya tuzsuz sulu sebze yemeği yada çorba gibi hazırlayıp verin. 
-Reklam-
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Gun kurusunu aksamdan sicak suya koy sabah posasi ile birlikte yedir.

Butun tadimlar bittikten sonra alerji yapmadığını düşündüğün şeyleri ayına göre corba vs yapabilirsin. Yogurt çorbası, tarhana yapabilirsin. Yine ayina gore krep tarzi seyler yapip verebilirsin. 
0 oy
(669 puan) tarafından
Denediğin şeyşeri karıştırıp vereceksin canım. Mesela havucu, brokoliyi, soğanı denedin, onların hepsini karıştırıp çorba yapabilirsin. Buharda pişirip karıştırarak çatalla ezip mama gibi verebilirsin. Meyve  ve yoğurdu denediysen meyveli yoğurt yap ver. Günde sadece havuç yada sadece tadım yaptırdığın şeyi vermeyeceksin. Diyelim havuç, brokoliyi denedin ama bulguru denemedin. Havuçlu, brokolili, bulgurlu çorba yapacaksın. Alerjik reaksiyon gösterirse bulgurdan olduğunu anlayacaksın çünkü diğerlerini zaten tattırmıştın. Bol bol su içir. Yiyicekleri püre yapma. Pütürlü olacak kıvamda ez. Yani çiğnemeyide öğrenmesi lazım.ara sıra parmak şeklinde ve boyunda buharda pişir, eline ver kendi yesin. 
0 oy
(139 puan) tarafından
Genel olarak arkadaslarin yazdiklarına katiliyorum sadece su teklif edin her ek gidadan sonra su da kabızlik için iyi.
0 oy
(150 puan) tarafından
Herhangi bir yiyeceğe alerjisi var mı 
(6 puan) tarafından
Hayır şuana kadar bı alerji reaksiyon u gozlemlemedim
0 oy
(757 puan) tarafından
Bacım bak şimdi önce cevrendekilere kulaklarını kapat sürek şu şekilde ilerliyo sen tadım yapmışsın zaten tattigin besinleri kombinle öğün ver mesela yumurta peynir pekmez 1er tatlı kaşığı kadar karıştır yarım dilim elma yada muz ya da ne meyve yedirdiysen onu da içine kat bu kahvaltısı olsun ilk uyanınca emziriyosun 1 saat sonra bunu yediriyosun hatta 7 ayda artık cevize bde başla cam rendeden geçir kahvaltısına kat hangi sebzeleri verdiysen onlardan kombin yap patates kabak havuç mesela ya da patates brokoli pırasa gibi gibi kendin arayla çorba yap ver az az 3 4 yemek kaşığı kadar çorba 3 4 yemek kaşığı kadar yoğurt mutlaka yedir 2 öğün olmuş oldu yapabileceğin şimdilik bu 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 497 göst.
20 Kasım 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Muhammed (484 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
0 oy
20 cevap 1,386 göst.
10 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eliffpkts (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 199 göst.
...