0 oy
769 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (78 puan) tarafından
Kızım 5 aylık karışık havuç kabak patates çorbası verebilir miyim
Bebek Ayı 5

6 Cevaplar

0 oy
(8,938 puan) tarafından
Bebeginizin kilo aliminda buyuk problem yoksa 5 aylikken ek gidaya gecmeniz dogru degil.
(78 puan) tarafından
Dotkorumu önerdi çünkü kilosu az yoğurt meyve püresi veriyorum patates püresi felan
(8,938 puan) tarafından
3 gun kuralına gore tadim yaptirdiysaniz hepsini pure olacak sekilde verebilirsiniz. Sulu olursa karni su dolar. Bir de bunun yerine denemedigi sebze, meyveleri tattirsaniz daha iyi aslinda.
-Reklam-
0 oy
(2,701 puan) tarafından
Tek tek denemeden karışık bir şey vermemelisin, 
(78 puan) tarafından
Çok şükür hepsini yedi tek tek karışık versem çorba şeklinde birseh olma herhalde
(2,701 puan) tarafından
Tadım yaptıysan verebilirsin ama çok verme azcık ver kabız olur çünkü küçük daha
(205 puan) tarafından
Canım ben de beş aylıkken ek gıdaya gecicem dr tavsiyesi ile de şu an 4 aylık nasıl başladınız siz ek gidaya ilk ne verdiniz
(78 puan) tarafından
İlk yoğurt verdm canım 3 gün kuralı ile paatates hasladm 3 gün kuralı ile muz ezdim anne sütü ile karıştırdm şeftali havuc ezmesi
0 oy
(82 puan) tarafından
Verebilirsin hepsini 3 gun kurali ile tatdiysa verebilrsniz
0 oy
(684 puan) tarafından
Yorumlari okudum tadim yaptirmissin.Kivamini koyu yapip vere  bilirsin pure olarak vere bilirsin
(78 puan) tarafından
Koyu yaptm canım
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Ek gıdayı geçtim tak diye çorba verilmez bebeğe daha 3 gün kuralı ile tadım yaptinz mi tek tek meyve sebze yok tadimlar yapılır sonra alerji yoksa karşıma geçilir.birsey deyince linç ediyor veya başka birşey diyorsunuz ama bu sorumu şimdi yani.hicmi arastirmiyorsunz bu internet olsun doktor olsun neden var hayatımızda.yahu azcik araştırın ya neler ne bilgiler var ya.bilgili bilinçli olun ya.
(78 puan) tarafından
Hayırdır ya bu site neden var tecrübeli annelerden bilgi almak için yaptım ki  hepsi birden  karışık verebilir miyim dedim sen herşeyi çok biliyorsun herhalde:)
(2,106 puan) tarafından
Öyle bir iddiam yok sadece bazı şeylerin usulünü biliyorum gidişatını biliyorum bildiğim kadarda burda yaziyorum.bende size doğru şekilde cvp verdim bunda tersleyecek durum yok.
(78 puan) tarafından
Canım ben seni terslemiyorum ama sen ters yorum yapmışsın  bana bende biliyorum neyin ne olduğunu doktor çorba verebilirsin dedi bende tek tek püre olarak patataves kabak havuç verdm birşey olmadı çorba yaptım buguj
(2,106 puan) tarafından
Asıl sorun sizin soruyu eksik veya hatalı sormanız açıklayıcı şekilde yazmamişsinz.sorunuza gelecek bütün yorumlara bakın benim gibi aynı şeyi yazacaklar size 5 aylık erken daha ek gıdaya hemde hemen çorba verilmez mama verin 3 gün kuralı ile tadım yapın önce diyecekler bunlar gibi birsuru yorum gelecek hepsine hayırdır ya mi diye cvp vereceksiniz olmaz böyle.basta diyeceksiniz doktor tavsiyesi ile geciyirm ek gıdaya falan diye 3 gün kuralı ile tadım yapıp yapmadığınızi soyleyeceksnz ondan sonra bakış açısı değişir sorunuza karşı.yoksa burda insan linclemiyorum.siz bir anneyle yorumlasirken söylemişsiniz tadım yaptığınızı nerden bileyim ben direkt soruya bakarım.
Ayrica doktoruna anlamadım hemen 5 aylık bebeğe yine corba verilmez yanlış bende kendi doktoruma göre diyorm 6.ayin sonunda tadimlar biter öyle verilir erken size çorba için.yinede siz bilirsinz.
0 oy
(2,433 puan) tarafından
Yorumlarda gördüğüm kadarı ile tadimlari yaptirmissin. Bu dönemde çorba vermek yerine daha koyu kivamli pureler daha iyi olur. Midesi henüz yeterince büyük olmadığı için corba ile cabuk dolar. Ama corbayi koyu kivamli verebilirsin
...