0 oy
556 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (10 puan) tarafından
Sorum yukarıda kızlar 

9 Cevaplar

0 oy
Profil image (344 puan) tarafından
Tadım yaptırmıyor musun ilk meyve sebze yoğurt gibi tek tek tattırılıyor ya alerji olmasın varsa farkedilsiin bi anda yüklenmesin bebeğe diye
(10 puan) tarafından
Yaptırdım onları
-Reklam-
0 oy
(426 puan) tarafından
6 aylik bebeğinize kahvaltı olarak anne sütü verebilirsiniz yoksa mama  da olur  öğün ayırıp yiyip karın doyurabilmesi için henüz küçük..
(10 puan) tarafından
5.5 aylıkken ek gıda başladık canım tadımlar bitti
0 oy
(2,106 puan) tarafından
6 aylık ek gıdaya yeni başlamış bebeğe kahvaltı verilmez.sadece 3 gün kuralı ile meyve sebze tadımı yapacaksnz tek öğün olarak.kahvalti 7. Ayda başlar ve yumurta sarısı peynir falan ozamn verilir.ekngida hakkında araştırma yapmalisinz kafanıza göre ilerlemeyinz.
(10 puan) tarafından
Biz 5.5 aylıkken ek gıdaya başladık tadımlar bitti bile pardon da kim dedi kafama göre ilerlediğimi?
(2,106 puan) tarafından
Nekadar Erken başlarsanız başlayın ek gıdaya ama herşeyin bir sırası var.bizde 5 buçuk aylikken başladık 6. Ayda hep tadım yaptık ve kahvaltı 7. Ayda başlıyor ister doktora sorun ister araştırın gerçek bu.
Ayrıca ben size kafanıza göre ilerliyorsunuz demedim ki sizi tanımıyorum bile sadece öngörüde bulunuyorum yani araştırın ay ay neler veririm diye onu dedim  ek gıda kolay birşey değil sonuçta nekadar basit görünse de yavaş yavaş gitmek lazım.ben burda size yardımcı olmaya çalışıyorum sizde yanlış anlayacak durum yok.
(10 puan) tarafından
Şimdi ben tadımları yaptım alerjik bir durum olmadı 2 gün havuç, patates beraber püre şeklinde yedi bahsetmek istediğim başka ne verebilirim her günde patates, havuç olmaz ki
(2,106 puan) tarafından
3 gün kuralı ile önce havuç vereceksnz.sonra patates, kabak avakado kırmızı erik muz armut elmaşeftali kayısı balkabağı Taze fasulye bezelye yoğurt,bu şekilde ilerleyin.zaten 3 gün aynı sebze veya meyveyi önce alerjisi var veya yok diye tadım yapıp sonra eğer yoksa mesela havuç patates kabak püresi verin,meyveli yoğurtlar yapın,veya ufak ufak çorba yapın.yani verilecek çok şey var ama sadece ayına göre gidin yoksa kabızlık yasarsnz ekngidada tiksinz bebeginz.kahvalti menüsünü zaten 7. Ayiniza girince başlarsınız sabahları kahvaltı öğlenleri yine ek gıda verirsnz yani 2 öğüne cikqrtirsnz.ayrica 7. Ayda akşamları kaşık mamasida verebilirsiniz.geri kalan öğünlerde de ya anne sütü yada mama vereceksiniz.
(10 puan) tarafından
Peki bu vereceklerimi öğlen mi yedirmeliyim kaç civarlarında yedirebilirim ? Taze fasulye bezelyeyi nasıl yapmalıyım blendardan mı geçirmeliyim ? Pütürlü takılıyor boğazına
(2,106 puan) tarafından
6. Ayda ek gıda sadece tek öğün olarak öğlen verilmeli.biraz aç karnına verinki daha iyi tadım yaparsınız.ben genelde haslarim meyve sebzeleri çünkü rende işini benim kızımda sevmezdi başta.havuc patates alerji yapmasıyla eğer bunları başlarken içine bezelyede atın püre yapın yedirin bezelye tadımıni böyle yaparsinz.ayrica yine taze fasulyede atabilirsiniz daha sonra ozamnda fasulye tadımı yapmış olursunuz.bazi ürünler tek başına yenilmiyor çünkü.blendir yapabilirsnz alıştırana kadar arada .
(10 puan) tarafından
Teşekkür ederim öyle yaparım çok sağol...
(2,106 puan) tarafından
Başta yanlış anladınız beni ama inanın amacım doğru şekilde yardımcı olmaktı.birsey değil inşallah sorunsuz şekilde ilerlersinz.kolay gelsin.
(10 puan) tarafından
Kusura bakmayın birden yanlış anladım teşekkür ederim
0 oy
(131 puan) tarafından
Anneee sütüüü
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Tadımlar bittiyse yumurta sarısı pekmez evde yaptığınız lor irmikli muhallebi içine yulaf ezmesi ıhlamur bunları birbiriyle sırasıyla karıştırarak verebilirsiniz.
0 oy
Profil image (506 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Herkes kahvaltı verilmez yazmış nasıl verilmez ya Allah aşkına herkes intertte göre gidiyor yazılara göre gidiyor erken başlamışsiniz tadimlara zaten verebilirsin canım 4 çocuğumda 6 ayda kahvaltı yapıyordu şuanda oğlum 6 aylık yapıyor yumurta sarısı labne peyniri pekmez verebilirsin canım ben sebze meyve yoğurt çorba kahvaltı herşey veriyorum sadece paketli hazır gıdalar verme daha dün sağlık ocağından geldim doktorumuz da verebilirsin tabiki dedi kilomuz düşük felan da değil o yüzden ver demedi bizim kilomuz en üst sinirda anne sütü baya kilo aldırdı oğluma bnlen alışsın sonradan ek gıda sıkıntısı çekmemek için bütün çocuklarımda erken başladım hiç bı sorunda yaşanmaz şimdi herkesin ilk çocuğu olduğu için sırayla gidiyor vs vs emin ol ikinci çocuğu felan olanlar herkes herşeyi veriyor çünkü biliyorlar ki sıralı vermek yada onu verme bunu verme demek olmuyor öyle ilerlenmiyor  zaten benim 4 cu olduğu için ben rahatım 
(40 puan) tarafından
Altta bir arkadaş 8. Ayda kahvaltı verilir yazmış :)
0 oy
(603 puan) tarafından
Ben tadimlari bitirince 1 hafta ogleden sonra ek gida verdim 2 hafta kahvaltiya başladım. Bende yeni yeni bseyler yedirmeyi deniyrum kahvaltida ama en cok yumurta sarisi  patates muz karışımını sevdi. 
0 oy
(322 puan) tarafından
Biz bu sabah 1 yumurta sarısı ve yarım muzla kahvaltı yaptık mesela 

Dün de sadece yumurta sarısı ve 90 cc devam sütü 

1,5 Saat sonrada muzlu pekmezli.muhallebi yedik

Geçenlerde lor yaptım ve yumurta sarışını yedirdikten sonra lorlu yulaf unlu muhallebi yaptım yedirdim 

Kahvaltımız bu şekilde 
0 oy
(1,470 puan) tarafından
Canım doktor 'dan doktora fark var ama 6 aylık tek öğün ek gıda veriliyor öğlen yada akşam üstü kahvaltı yok kahvaltı 8. Ayda başlanıyor 6 ayda mama yada anne sütü kahvaltı da veriliyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 327 göst.
0 oy
1 cevap 162 göst.
0 oy
2 cevap 108 göst.
0 oy
7 cevap 444 göst.
23 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Lina gamzelim (25 puan) tarafından soruldu
...