0 oy
556 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (186 puan) tarafından
Bebem 5 aylık olmaz üzere. 2buçuk ayından beri meme reddi yapıyor. Uykuya dalarken emziriyodum sadece, ondada uykuya dalınca memeyi bırakıyor tam doymuyor haliyle kilo alımı da yavaşladı hemde çok yavaşladı. Emzik veriyodum 3 gün önce emziği bırakırdım her huysuzluk ettiğinde memeyi verdim ağzına. İlk gün zordu ama 2. Gün düzeldi gibi oldu, her memeyi uzattığımda ağzını açıyordu emiyorduda. Ama dünden beri tekrar eski düzen. Emmiyor. O kadar yıprattı ki bu durum beni. Anksiyetemi tetiklemeye başladı sıkıntılarım tekrar meydana çıktı. Yetersizlik hissi, neden emmiyo düşüncesi sürekli beynimde dolaşıyor. Nasıl alıcam bu durumu bilmiyorum. Günde 2 kere bez değişiyorum. Birini geceden sabaha birini de gün içinde akşama doğru alıyorum. Son gece ki bez ise çok dolmuyor. Aç dolaşıyor diye içim içimi yiyor. Nasıl aşıcam bu durumu. Süt alerjisi de var ek gıdaya başlamak istiroum 

4 Cevaplar

+1 oy
(65 puan) tarafından

Oglum 4 ay 5 gunlukkken basladi meme reddi. Uyku gerilemesi de cabasi. Asla sakinlestiremiyordum. Saatlerce agliyordu. Etrafimdaki herkes ac bu cocuk diyip duruyordu. Biberon mama ver diye soylenip duruyordu. Oglan da biberonu emiyor ama sakinlesmiyordu. Bende senin psikolojine girdjm memeyi agzina zorla sokmaya calisiyordum. Ama asla olmuyordu. Simdi asama asama ne yaptimda 6 gunde geri dondurdum siraliyorum.bu arada 6 gun sonunda oyle cok emmeye basladi ki en bastaki gibi sutum artti ve sizintilar geri geldi. Ama oglan memekolik oldu  

 

1 ) kendine 6 gun ayir ve hic bir yere gitme.  Etrafinizda baba disinda kimse olmasin. Yabanci kisi dikkat dagitiyor huzursuzluk yaratiyor.

2)  bir tane wrap sling edin ve kendin sutyenle cocuk bezle olacak sekilde kendine sar cocugu ve evin icinde gezdir gerekirse muzik ac ve dans et. Cocuk bu ten tene temas sayesinde gogusundeki sut kokusuna alisiyor tekrardan. Meme reddi birazda cocugun seni ve senin kokunu unutmasindan oluyor.

3) gece emiyor mu bilmiyorum ama genelde geceleri daha rahat emiyordur diye duaunuyorum cunku ortam karanlik ve dikkatini dagitacak birsey olmuyor gozle gorecegi tabiki ses disinda. 

Cocugu ani sesin olmadigi ve los ortamda emzir.mumkunse yanliz.

4)gun icinde cocuklq bol bol konus bol bol sev. Sevdigini soyle bolca dokun. 

5) diyelim ki gece de emmiyor. O zaman uykudan tam uyandigi anda koy memeye aglayip red mi ediyor ayaga kalk ve sallanarak ayni zamanda wuuuuuu diye seslee cikartarak emzir. 


6)cocugu uyumadan once degil tam uyanacakken alip memeye koyuyorsun. Uyku mahmuru oldugu icin ne oldugunu anlamadan emmeye basliyor ve devam ediyor taki doyup birakana yada ilgisini bisey cekene kadar. 

 7)4. Ay da asiri aglama krizleri var cocugun sakinlesip uykuya dalmasi demek emzirebilmen demek. Bu sebeple de gunde 10 dk uyusa bile kardir. Bunun  icinde eczanelerde bay bay diye bir damla var. Buyuk cocuklar icin diye duaunuluyor bu damla ama kucuklerede verilebiliyor. 4. Ay bebegi icin 1 cay kasigi yeter. Yetmezse cocuguna gore arttirirsin. Ver baybayi sakinlessin 10 dakka uyusun 

Uyandigi gibi ver memeyi. Durmazsa ayakta sallayarak los ortamda wuuu diyerek emzir. Los yetmezse karanlik ortamda.

8) tum bunlari yapmadan once de esinle konus ve cocugun bu durumunun gecici olacagina ve her bebegin yasadigina ve duzeldigine once kendin inan ve kocanida inandir ki cocuk her agladiginda ac bu cocuk demesin. 

9) soylediklerimi harfiyen yaptiginda gun gun soyle olacak.

Ilk 3 gun gecede 10 sefer uyanma ve her uyanmada 1 2 kez memeyi hizlica cekip sakinlesemeyen aglama krizleri.(ki bu krizlerde baybay verip sakinlestirip uykudan sonra meme vermeyi unutma. ) 4. Gun aksamustune dogru cocugun los ortamda daha uzun emdigini hissediceksin. 

5.  Ve 6. Gunler ise  aksamustune dogru artik karanlikta degil az isikta emdigini fark edeceksin. 7. Gunden sonra allah ne verdiyse kardesim  

H



Hissettigin hislerin hepsini yasadim. Ve benim hatamdi biberon veriyordum gunde 1 sefer neden yaptim tuh vah dedim uzuldum. Ama anladim ki benim hatam degil gelisimsel bir durummuals ve cozumu varmis. Sadece adam gibi asama asama anlatan yokmus. Ben  6 gunde yendim umarim faydasi olur sende yenersjn. Sutum yetmiyor diye dusunme. Aksine bu evrede memeyi bi aliyor bir birakiyor ya. Aut artmasi oluyor. Sen yetersiz degilsin cocugun buyudu ve algilaru acildi. Sesi daha iyi duyuyor goruntuyu daha iyi goruyor. Oda ilgisini dagitiyor. 

Bir tavaiyem daha var. Bu meme reddi biter bitmez de uyku egitimi ver. 1 haftada agladi falan ama feber yontemi ile uykusunuda duzelttim. Cocuk zaten ici cikana kadar agliyordu ben besigine biraktim sakinlesmesi icin ve  kendi kendine sakinleameyi ogrendi. 

 Yaklasik 1 hafta oldu bu dediklerimi yapali ve duzelteli. 

Lutfen harfiyen uygula ben denedim oldu sendede ise yarar insallah.

Cocugu wrap slingle kendime baglayip dans ettigim videoyu yukleyemedim ama resim cektim videodan. Belki yardimi olur. 

iyi geceler

image


Özür, bu belge tipi kabul edilmiyor.

(29 puan) tarafından
Ben de uygulayacam inşallah düzelir. Çok teşekkür ederim. Düzelirse dualarimda hep olacaksınız.
(1 puan) tarafından
Ağlaya ağlaya mi kendi sakinleşiyo beşiğinde
(65 puan) tarafından
Valla asama asama telkin veriyorsunuz besikten cikarmadan seviyor opuyor sakinlestirmeye caliaiyorsunuz. Susarsa amenna. Ama zaten 4. Ataginda kucakta orda burda her yerde saatlerce agladigi icin ben artik pes edip aglayip kendi kendine susup uyuduguna sahit oldum 1 sefer. Sonra da her agladiginda baktim care yok aglamasina izin verdim. Cunku ne yapsam susmuyordu. Kucakta gezdirmedigim icinde besigine alisti ve gunden gune aglama krizleri azaldi ve uykuya gecmeye basladi. 4. Ayda neden sonuc iliskisini kesfesiyorlarmis. Agliyorum beni besikten almiyor o zaman aglamayayim yoruldum uyuyayim bari diyorlarmis. Sadece aglarken besigin yaninda orda oldugunu belli edip kicina pispis falan yapmaniz gerekiyormus. Valla bu sayede hamakta sallamayi arabada uyutmayi ve saatlerce kucakta sallamayi birakti. Tamam baslarda aglamasi icinizi acitiyor ama gunden gune iyilesince devam etmek istiyorsunuz.
(186 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim harfiyen uygulayacağım Allah sizdnien razı olsun
-Reklam-
0 oy
(179 puan) tarafından
Söylediğinin bire bir aynısını yaşıyorum malesef Allah yardımcımız olsun 
(179 puan) tarafından
Kaç kilo bebeğiniz
(186 puan) tarafından
Bebesiyle yapışık gezen annelere çok hevesleniyorum gerçekten
(179 puan) tarafından
Bazen burda okuyorum sürekli emmek istiyo falan sonra ne bilim görüyoruz sürekli annesinin kucağında doya doya emen bebekleri nasıl istiyorum kimse anlayamaz bu duyguyu
0 oy
(29 puan) tarafından
Ben de aynı durumdayım. Bebeğim mama da yemiyor biberondan nefret ediyor. Memeyi bir tutuyor tam düzeldi diyorum sonra yine aynı artık psikoloji diye birşey kalmadı. Geçen hafta doktora götürdüm süt alerjisi varmış. Bugün kakası koyu yeşildi. Acaba başka bir şey daha mı alerjisi var diye düşünüyorum artık.
(65 puan) tarafından
Sut alerjisine relaktaz damla cok iyi geliyor emzirmeden once agzina 4 5 damla damlatiyorsunuz emerkenki o aglamakli hali geciyor ve rahat emiyor. Sizinki meme reddi degil cocuk emdikce cani aciyip emmeyi birakiyor. Damlaya baslarsaniz  1  seferde bile duzelecegini gorursunuz.
Sut alerjisi denilen seyi aciklayayim malesef ki doktorlar tam anlatmiyorlar.
 Anne sutu hayvansal proteindir ve hayvansal proteinlerde laktoz proteini vardir. Bebeklerde bu laktozu parcalayacak enzim yani laktaz enzimi baslarda yoktur. Bu yuzdende anne sutunu ictiginde ve inek sutu keci sutu gibi icerigi olan mamalari ictiklerinde dediginiz sey olur. Cocuk emmeye baslar ama devam edemez. Cunku midesi agrir.
Iste bu noktada sizin cocugun bu enzimi salgilayana kadar ona laktoz enzimini  disardan takviye vermeniz gerekir.  
 Relaktaz damlayi kullanin dedigim gibi hemen rahatladigini goreceksiniz.
Mama kullaniyorsaniz da  hipp markaaini oneririm. Iceriginde soya proteini var ve hayvansal protein icermedigi icin bebegi krize sokmaz. Ama anne sutu devam ise. Relaktaz  maximum 1 2 ayda duzeltir cocugunuzu.


 Bunlari nerden mi biliyorum. Hem bu durumu yasadim hemde  kendi ozel doktorum sayesinde.
Umarim faydali olmustur. Iyi geceler.
(29 puan) tarafından
Cooook teşekkür ederim. Deneyecem yeter ki düzelsin
0 oy
(205 puan) tarafından
Gerçekten baştan sona kadar aynı şeyi yaşıyorum bez sayımız bile aynı ne yapacağımı bilmiyorum benimki 129 günlük yoğurt falan versem mı diye düşünüyorum
(29 puan) tarafından
Süt alerjisi varsa vermeyin bence
(205 puan) tarafından
Yok süt alerjisi sütlü pirinç unu falan verdim yedi bişey olmadı
(29 puan) tarafından
İyi o zaman afiyet bal şeker olsun bebişine

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 127 göst.
9 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mvbr (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 171 göst.
2 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nrilky (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 94 göst.
6 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Buğleminannesi (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 166 göst.
9 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Asel Tağmat (129 puan) tarafından soruldu
...