0 oy
336 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (747 puan) tarafından
Arkadaşlar ben doğumdan sonra aslında kendi kendime kilo vermiştim ama bir süre sonra çok fazla aldım. Bir ara sütüm gider gibi oldu onun korkusundan sonra çok yemeye başladım. İyice alıştım artık çok fazla acıkıyorum, sürekli bişey yesem yerim yani. Acaba duygusal yeme bozukluğu mu diye bile düşünüyorum. Ve canım sürekli tatlı istiyor. Diyet yapmaya korkuyorum sütüm kesilmesin diye. Ama hem emzirip hem diyet yapan, güzel güzel kilo veren anneler oluyor. Ne yazık ki diyetisyene verecek param yok, aslında kesin işe yarayacağını bilsem bir şekilde ayarlarım ama ben güvenemiyorum. Bu yollardan geçmiş anneler kilo vermek isteyen annelere tavsiyeler verseniz de bizler de versek :) Hem motivasyona hem beslenme tavsiyelerine hem tariflere çok ihtiyacım var şahsen benim. 

Bir gün içinde ne yiyeyim, ne kadar yiyeyim, saat kaçta yiyeyim, az yersem yine de sütüm olur mu, sütüm olsun diye ne yapayım gibi bir sürü soruya cevap arıyorum. Lütfen kim ne biliyorsa yardımcı olabilir arkadaşlar bekliyorum, eminim başka faydalanacak kişi sayısı da çok vardır.
Bebek Ayı 5 aylık

1 cevap

0 oy
(8,818 puan) tarafından
Sık sık acıkma ve yeme isteği yeme bozukluğundan değil de insülin direnci den olabilir. Kendinizi gözlemleyin biraz, sabah özellikle baş boyun bölgesinden terli uyanmak, baş ağrısı ile uyanmak, yemeklerden 1-2 saat sonra baş ağrısı, çabuk acıkma,şekerli şeyler yeme ve yedikçe daha fazla yeme isteği... Bunlar insülin direnci belirtisi olabilir. Öyle ise önce o direnci kırmak gerekiyor. Kaliteli gıdalarla öğün aralarını açıp ara öğün yapmadan beslenmeyi deneyebilirsiniz. 
(46 puan) tarafından
Canım direk yağ oluyor vucatta bunlar illaki kızartma yedim ama abartmadan ödül günlerimde şimdi yiyorum ama abaartmadan ve sayıyla verene kadar neler çektim:))
(747 puan) tarafından
Çok heveslendim gerçekten bugün başlıyorum Allahım izniyle :)))
(46 puan) tarafından
Hadi bakalım inşallah hedef koy kendine şuan kaç kilosun ve 5kilo verip en sevdiğim yemeği ismarlicam kendime die daha eğlenceli oluyor su icmeyi sakın ihmal etme
(747 puan) tarafından
En son 65 kiloydum, nihai hedefim 50 (boyum kısa benim:) 60 olayım tatlı yiyeyim ay şimdiden canım tatlı çekiyor ama dayanacagim sonuçta şekerin faydası yok süt de yapmaz :)
(46 puan) tarafından
:)))hele bismillah bir hafta sonra yap tatlı kacamagini
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 502 göst.
0 oy
6 cevap 335 göst.
11 Ağustos 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Elifelaemir (39 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,128 göst.
22 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Alaska (55 puan) tarafından soruldu
...