+1 oy
1,123 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (55 puan) tarafından
Bu içeriğin kapatılmamasını rica ederek giriş yapayım.

Oğlum henüz 1 aylık. 172 boya 73 kiloyla hamile kaldım. 88 kiloyla doğum yaptım. 1. Ayın bitiminde 80 kiloya düştüm.

Doğum kilolarının yer edinmemesi için mümkün mertebe erken kilo vermek ve sarkmaması için de spor yapmak şart. Etrafımda bu şekilde doğum yapıp kilo veren, eski kilosunun da altına inen tanıdıklarım olduğu için buraya yazıyorum.

Öncelikle bilmelisiniz, bu iş gerçekten emek, güç ve sabır isteyen bir iş. Kilo vermek kolay değil ve her bünye birbirinden farklı, o yüzden tamamı herkeste etki etmeyebilir ama zaten temel şeyleri anlatacak ve yaşadıkça güncelleyeceğim.

1. EN ÖNEMLİ UNSUR Yorulmamak. Yorulursak, süt gider. Süt giderse, bebeğimiz aç kalır. Bebeğimiz aç kalırsa, mutsuz olur bizi de mutsuz eder. Mutsuz olursak, depresif oluruz. Depresiflik, isteksizlik doğurur. İsteksizlik bizi yatağa hapseder. SAKINALIM.

2. Az ama öz yemek, bu kişiye göre değişir. Bana 1 tabak azdır, size 1 tabak çoktur. Herkes kendine göre beslenmeli ama ÖZ beslenmeli.

Örn; Bulgur kilo aldırmaz, süt yapar. Eksi olarak gaz da yapar ama Kimyon ve yoğurtla dengeleyebilirsiniz. Vb. Bu süreçte yemeğinizi kısıtlamayın, sadece DOĞRU ŞEYLER yiyin. Araştırarak kendimize bir liste oluşturmakla başlıyoruz.

3. YÜRÜYÜŞ ŞART. Her sabah aç karna biraz hareket mecburi, yoksa vücut kalori, yağ ve şeker yakmadan açlık hissini yoğunlaştırıyor, bu da yorgunluk hissettiriyor. Ve kaçınılmaz son, yağ yakamadan başka yağları depolamış oluyoruz. Yorulduğunuzu anladığınız an bırakın. İlla dışarıya çıkmak zorunda değilsiniz (çıksanız daha iyi) ama evde de bir süre koridorda git gel yapılabilir. Daha az etki eder orası ayrı.

4. Manyak gibi SU. Mümkün olan her saniye su için. Ama dikkat, şaşırtıcı olsa da su bile ödem yapar. 1 litre suya 2 3 damla limon sıkarak alkali su elde etmiş olursunuz, ödem yapmaz aksine atar.

5. Emzirmek günlük 500 kalori yakar, bu bir insanın 2 saatlik fitness antrenmanında verebileceği kaloriye denktir. Yani emziren annelerin spor yapması illa şart değildir ancak yaparsanız hem daha sağlıklı, hem de daha hızlı sonuç alırsınız. Zorlamayacak hareketler en iyileridir. Isınma gevşeme hareketleri, cardio vb.

6. Mutluluk. Şaşırtıcı gelebilir ama ne kadar mutlu ve neşeli olursanız o kadar etki ediyor. Sahte bile olsa neşelenin, mutlu olun ve DAİMA POLLYANNA GİBİ POZİTİF BASIN. Kilo vermek zihin ve bedenin ortak çalışmasıdır, aklımız dingin olmazsa vücudumuz da olmaz.

7. Sakın her gün tartıya çıkmayın, 2 haftada 1 sabah aç karna tartılın. Ayrıca mühim olan sayı değil, aynadaki görüntü. Evet, çatlaklar beyazlayana kadar barışmamız uzun sürecek ama en azından fit bir görüntüyle eski kadınsılığı tekrar en uç noktada hissedebiliriz. Unutmamak lazım, kadınlık cazibesi vücutla değil, ruh ve akılla alakalıdır.

Bunları buraya yazmamın sebebi; ortak bir amaçla başlanılan ortak işlerin sonuca ulaşması daha kolaydır. Çünkü topluluk, sürü psikolojisiyle birbirini taklit etmeye daha heveslidir. Bu yüzden de tek başına kalıp 2 gün sonra hevesimiz gideceğine, toplu halde yapar nihayete ulaşırız.

Dileyen bu yola benimle birlikte çıkabilir.

18 Cevaplar

0 oy
(694 puan) tarafından
Gebe kalmadan once bana gore 5 kilo fazlam vardi.gebeligimde 30 kilo aldim. 5 bucuk ayda yemegimi kismadan 20 kiloya yakin verdim 15 kilo fazlam var ama kis ayindayiz ya henuz mutluyum:D 

Cogu zaman incecik olmadim ama kadinsiligimdan hicbirsey kaybetmedim ki baliketli olunca daha kadinsi oldum. 

Fitlikten kastiniz incecik olmaksa; zayiflik kadinsilik demek degildir. O tabiri yanlis buldum.

Su cumlenize de bayildim: "kadinlik cazibesi vucutla degil, akil ve ruhla alakalidir."

Kilo verme hedefinizde basarilar<3 

15 kilo icin de darisi bana:))
(55 puan) tarafından
Maşallah, sana bayıldım! Bu mutlu ve cilveli edan da sana çok cazibe katıyor gözümde çok güzelsin şu an.
Fitlikten kasıt incecik olmak değil, dinç hissetmek. Hamileliğimde fark ettim ki kilo çoook büyük bir düşman. Zaten astımım var ciğerlerim yarı yarıya zor çalışıyordu, kilo ve bebek ciğerimin %25ini de iptal edince 1. Kata çıkmak, evi süpürmek oturmak kalkmak bile işkence oldu. Zapzayıf kara kuru bir şey olmayı hiç savunmam, kadın dediğin dolgun olur, ele gelir. Zapzayıf olanları da kınayamam, haddim değil. Ama ben de balık eti kadına ÇOK yakıştıranlardanım.
Bekarken çok fittim, zayıflık değil aksine güçlük bence. Yürürken veya koşarken astım olmama rağmen nefes nefese kalmıyordum. Squad, Plank, Cardio vb spor aktivitelerini yapınca 1 saat sonra ancak terlemeye başlıyordum. Bu dinamiği yeniden kazanmak ve daha daha daha dinç bir anne olmak için spor şart bence. Bir de eşimle ben hiperaktifiz, oğlumuzun sakin bir bebek olacağını hiç sanmıyorum. Refleksi ve gücü bol bir anneye, kendimin en iyi versiyonuna evrilmem ve bunu yaparken de aynada hoşuma giden kadınsı hissettiren görüntüyü bulmam lazım. Şahsi düşüncem tabi, bence her kadın güzel.
(154 puan) tarafından
Hamileyken nasıl kilo verdiniz merak ettim bende hamileyim o yüzden soruyorum bende kilo almak istemiyorum ne yapicam bilmiyorum:/
(694 puan) tarafından
Bana soruyorsaniz ben hamileyken fazlasiyla kilo aldim gulsen hanimcigim:) riskliydim pek kalkmiyordum o da baya kilo aldirdi. Dogumdan sonra vermeye basladim ben.
(694 puan) tarafından
ah, evet alaska hanimcigim, onemli olan; dediginiz gibi bizim icin ideal olan kilo. Azi da fazlasi da zarar gercekten. Gecmis olsun bu arada<3
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Bende bugün dıyete basladım 10 kg fazlam var  motivasyona ıhtıyacım var emzırıyorum   çok fazla acıkıyorum   bunu bastırmak için de motive olmam lazım  ama ne yazıkkı streslı bı hayatım var motive olamayıp dıger gün dıyetu bırakıyorum bu yolda sızınle ben varım  
(55 puan) tarafından
Kurban olsunlar sanaaaaaa! Senin gibiyim, felaket stresli bir hayatım var, çocuğum bu yüzden erken doğdu. Biz birbirimize destek çıkmazsak kimse çıkmayacak. Bizim amacımız diyet değil, fit olmak. Motivasyonumuz zayıflık değil, güç. Güzel görünmek değil, güzel hissetmek. Dişiliği kaybetmeden dik durabilen anneler olmak. Kendimize biz bakmazsak kimse bakmayacak. Sevdiğimiz yemeklerden araştırarak bir liste oluşturarak başlayalım. Kilonu yaz ve vücut ölçülerini alarak bir yere yaz. Kendimizi ödüllendirerek devam edeceğiz. Şu kadar olunca şunu alacağım gibi.
0 oy
(56 puan) tarafından
Valla bu bir bana işlemiyor sanırım, vücudum kiloya inanılmaz yatkın. Zamanında 120 kiloydum, 2 sene önce baya baya nerdeyse yemek yemeyerek 68 kiloya kadar düştüm. 72 ile hamile kaldım, 82 ile sezeryan doğum yaptım. Doğumdan 81 ile çıktım :( 

Sezeryandan sonra ödemim oldu, hamilelikte ufacık ödemim olmayan ben sezeryandan sonra ödem tuttum, şişliklerim oldu. Oda 1 haftada indi. Yemeğe dikkat ediyorum ancak 80den aşağı düşmüyorum. Hamilelik boyunca 10 kilo alıp hepsini kendime almışım. 
(55 puan) tarafından
Hayatınız kiloyla geçtiyse vücut hafızasına kazınmış oluyor. Bunu silmek imkansız değil ama evet, zor. Uzman değilim, nasihat vermek de haddime değil ancak en yakınım dediğim birisi de bu durumda olduğu için naçizane söylemek istediğim bir şey var. Haddimi aşmam inşallah :)
68 kiloya düşebilecek bir iradeniz var, neredeyse yarı yarıya demek bu, maşallah sana sen müthiş bir insansın. Bir defa yapan, bir kez daha yapar. Hayranlık duydum sana şu an.
Spor hayat kurtarıyor, en ufak bir şey bile çok etki ediyor. Tanıdığım sabah aç karna ve akşam geç saatte yürüyordu. Bazen 5 km bazen 10 km ama MUTLAKA yürüyordu. Atlamıyordu. Ve o vücudunun sıkılaşmasını sağladığı için kolay kilo almadı. Hızlı zayıfladı. Öyle de kaldı.
(56 puan) tarafından
Vücut kesinlikle sindirmiyor, ufacık yesem kilo olarak dönüyor bana zaten. Kilo verirken spor yapmadım, bu yüzden fazlasıyla sarkmam var ama sonradan bir şey denedim gerçekten aşırı şekilde topluyor vücudu.

Size önerim internetten Chloe Ting videolarını izlemeniz. 14 günlük ve 28 günlük programları var. Başlamadan önce vücudunuzu bir mezurayla ölçün, bitince çok fark ediyor göreceksiniz. Ancak ilk 2-3 gün inanılmaz terletiyor, sonra ter yok çünkü vucut alışıyor. Spora dayalı bir bünyesi olmayanlar için bir profesyonel hareketleri birde amatör hareketleri var video içinde. Ben amatör olanı yaptım hep yinede ciddi fark görmüştüm. Ancak şunu da belirteyim ilk başladığınız birkac gün baya kas ağrısı yaşatıyor. Eğer ki yapabilirim devam edebilirim derseniz günde 1 saat ayırabilirim derseniz faydasını göreceğinize eminim
(55 puan) tarafından
Ahhhh o chloe ting... Zamanında nasıl da anamı ağlatmıştı :)
En etkili hareketleri kısa vadeli ve sürekli yaptığı için müthiş hızlı ve kalıcı etki eden bir spor sunuyor, üzerinden ne kadar zaman geçti bilmem ama vücudumda hala daha o zamanın kıvrımlarını görebiliyorum. Çok etkili ama spor geçmişi olmayanlar için kramplarla geçen 2 3 haftadan bahsediyoruz. Başlangıç düzeyi olarak kadınlar için spor uygulamaları öneriyorum. Düzenli yapıldığında çok şaşırtıcı ama müthiş etkisi var, özellikle kalça kaldırma ve kol bacak inceltme olarak...
Eğer sarkmaların için chloe ting işe yaradıysa ona geri dönecek yolu izlemelisin. Şayet ben de böyle yapacağım. Az kaldı evime geçmeme, taşınır taşınmaz sabah aç karna sporu ekleyip hafif hareketlerle yağ yakarak vücudu chloe ting antrenmanına hazırlayacağım inşallah. Bakalım bir 3 4 ayı var hala, vücudumun güncel dinamiği henüz hafif sporu bile kaldıramayabilir :)
0 oy
(374 puan) tarafından
4 aydir diyet yapiorum.ilk ay diyetisyenle 4 kilo verdim sonra 2 ay kendim diyet yaptimveremedim 3 hafta once herbalife urunleri aldim yine veremedim. 4 gu dur zayiflama kahvesi aldim guarana. Bugun tartildim yine vermemisim 82 de kaldim. 10 gundur spor yapiorum. Hayatimda ilk defa 86 88ler gordum. Normalkilom surekli 60larda kilo alirsam70 oluyordum okadar
(374 puan) tarafından
Bi bana cvp gelmedi diyetim bana cvp vermedi ki siz veresiniz
(55 puan) tarafından
Yaaaaa çok özür dilerim Hilalcik vallahi iş eş aş güç bebek ev derken buraya her zaman bakamıyorum kusuruma bakmaaaaaa :(
Ben şahsi olarak herbalife guarana gibi garantisi olmayan arızî maddelerin zayıflatabileceğine hiç inanmıyorum. Zayıflayan var mı? Var. Ama ne kadar sağlıklı? Tartışılır.
Bence kesin çözüm boğazı tutmak, üstüne zaten her zamanki kadar kalori almayarak şaşırttığımız vücudu ufak bir kampa sokmak ve sportif hareketlerle de var olanı verdirmek. Yeme vakitleri çok mühim çünkü metabolizma dediğimiz şey gün içinde bazı zamanlar hızlı, bazı zamanlar yavaş çalışıyor. Sabah aç karna yapılan bir koşu olsun, spor olsun vb hareketlerden sonra vücudun motoru çalışıyor ve kahvaltı gibi bir sebeple alınan yağlar şekerler olmayınca kasadakini kullanmaya başlıyor.
Veee sindirmeden başka yemekler yemek tabi ki... Öyle büyük bir hata ki, bilseniz şaşarsınız. Ağır değil hafif yemekler yemek lazım ki o da bizi yormasın. Şimdi ege mutfağıyla Gaziantep Kahramanmaraş mutfağı asla bir değil biliyorsun.
Bir de spor EN AZ 2 HAFTA SONRA etki etmeye başlar, onu da biz hemen fark edemeyiz. Dinç olacağımız fit bir vücut için asla kısa bir zamanı göz önüne alıp da hedefi o şekilde koymamalıyız çünkü vücudumuz bizim yıllardır alıştırdığımız yeme içme düzenini ezbere biliyor. Bu da onu tekrar ikna etmek, başka bir düzene alıştırmak zorundayız demek. Kafanda ömür boyu sağlıklı bir yaşam algısı yaşatırsan kendine ve ikna da olursan bu duruma, o zaman sporun 1 ay sonra before/after fotolarında aslında nasıl etki ettiğini görürsün
(374 puan) tarafından
Cok guzel bi diliniz var. Normalde uzun yazilwri okumam. Sizin her kelimenizi keyifle okuyorum. Nerelisiniz
(55 puan) tarafından
Antalya doğumlu kütahya/tokat kırmasıyım güzelim sen nerelisin? Yarı ege yarı karadenizi Akdenizde harmanlamışlar :)
(374 puan) tarafından
Urfaliyim bende. Yakinolmak isterdim
(55 puan) tarafından
İstanbulda oturuyorum
0 oy
(38 puan) tarafından
Merhaba ,paylaşımınızı ve gelen yorumlara cevaplarınızı çok beğendim, motive de oldum, çoğu kişi benzer sorunları yaşıyor ve çoğu zaman ihtiyacımız olan şey motivasyon sanırım.Ben de çok zor kilo veriyorum haşimato tiroidim var, yine de tartıda ufak değişiklikler olunca çok mutlu oluyorum, çok ufak bi adım olacak belki ama hemen suyuma limon katarak başlıyorum:)
(55 puan) tarafından
Woaaaayyyyyy mübarek kız sana helal olsun! İnan bana bu ufacık görünen değişim bile en az 2 hafta sonra sana aynada "Ay yüzüm gitmiş, gıdım yok olmuş!" Olarak geri dönecek. Güven bana, güven suya. Güven Allaha. Hadi bismillah!
0 oy
(418 puan) tarafından
Malesef bende almaya çalışıyorum yaaa....:(( uzun boyluyum doğum yaptığım zaman dolgun bir kadının güzelliğini yakaladım cirpindim vermemek için ama malesef bebeğim meme reddi yaptığı için hiç yeme fırsatım yoktu ve bütün evi bebeğim emsin diye turlayip ayakta emzirdim bir haftada beş kilom gitti://  şuan çok zayıfım eşim hamilelik halimi geri istiyor ne yapacak bilmiyorum.
(55 puan) tarafından
Kilo almak için yapılabilecek bir sürü şey var ama bir şey söylemek bana düşmez, bünyeniz dnanız belki de buna müsade etmiyordur bilemiyorum. Rabbim kolaylık versin. Şey var ama spor yaparak kilo alınabiliyor. Zorlu şeyler değil de aerobik hareketler, biraz geçince de ağırlık kaldırma olarak, biraz kas yaptırıyor ama kilo almanıza da müsade ediyor çünkü vücut yakacak besin istiyor. 1500 kalori almak yerine sporla beraber 2500 kalori alırsanız şekilli ve dolgun bir vücudunuz olur. Ben hamileyken kilo almamak için çırpınanlardandım o yüzden tam bilgi veremiyorum.
0 oy
(45 puan) tarafından
Lütfen bana yardım edin 61 kiloyken hamil kaldım doğuma 83 kiloyla girdim doğumdan sonra 75 oldum ama emzirme döneminde yine 80 kilo oldum nasıl kilo vereceğimi hiç bilmiyorum eski kiloma donmek istiyorum. Sezeryan oldum göbek hala aynı 6 aylık hamile gibi 
(55 puan) tarafından
Oyyyy kurban olduğum ben diyetisyen değilim kiii :( Ama elimden geleni yapmaya çalışacağım inşallah. Boyunu kilonu hesaplayarak senin için ideal olan kiloyu bulmakla başlayabilirsin. Örn; 172 boyum var, 110 indirince vücudumun olabilecek en orta halli sağlıklı kilosunu buluyorum, 62. Yuvarlanan ya 60, ya 65.
Emzikli misin, kaç ay oldu, sezaryen yaraların iyileşti mi gibi bir çok unsuru da göz önüne alarak kendine has bir çizgi oluşturmalısın. Burada en önemli şey kendimizi yıpratmadan yenilemek olduğu için çok önemli. Herhangi bir zorlanma, yorulma seni başladığın yolda isteksiz kılabilir. Zor biliyorum ama inan bana en az 1 ay sonra "Woaaayyy, gerçekten onca zahmete değdi!" Diyeceksin. Demezsen bile sağlıklı beslenip spor yapmanın gelmiş geçmiş 1 tane bile yanlışı yoktur. Saçların düzelir, cildin parlar, vücudun kan üretimini çoğaltır yorgunluk hissin gider. Hee kasların ağrıyacak mı? Evet. Ama o ağrının sebebi olan spor bile bir zaman sonra endorfin yani mutluluk hormonu salgıladığı için bağımlısı olacaksın
(45 puan) tarafından
Nasıl spor yapicam ki bebeğim altı aylık kimseye bırakıp dışarı çıkamıyorum. Yaralarım iyileşti 68 cm boy 80 kilo.
(55 puan) tarafından
Öncelikle biz anneyiz, bu da her işimizi bebikimizle birlikte yapacağız demek. Zor evet ama biiznillah imkansız değil. İmkansız olmasına müsaade edemeyiz. Güçlü anne, güçlü evlat demek. Spor dediğimiz şey asla zor bir şey değil sakın imkan yok diye gözümüz korkmamalı. Ayrıca hiçbir şey birden bire olmaz, emek ister, sabır ister, güç ister, irade ister, motivasyon ister. Aplikasyonlar var onları indirip her sabah aç karna veya çocuğun uyuduğu bir vakit gün içinde tabi ki, yapabilirsin. Zor veya çok yorucu değil, spor geçmişi olmayanlar için hazırlanan içerikler genelde. Ve kademe kademe zorluğunu sen arttırıyorsun, bu da ömür boyu rahatlıkla yapabilirsin demek. Bizim en büyük hatamız bir şeylerin hızlı olmasını istemek. Hayır, sağlık şakaya gelmiyor. Çok ağır şekilde yaşadığım için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, kilo düşmandır. Azı karar çoğu zarar dediğimiz şeylerdendir.
Bebeğimiz bu yolda bizim en büyük destekçimiz çünkü tüm anneler ya ona bir şey olursa diye korkar. Biz korkumuzu yakıta çevireceğiz. Evet, ya ona bir şey olursa cümlesi bizi ayağa dikip daha sağlıklı ve güçlü anneler olmak için bizegüç verecek olan cümledir. Allahın izniyle olmayacak çünkü biz irade ederek ve başararak ona yetişebilecek dinçlikte anneler olacağız. Rabbim muvaffak etsin. Biz yola çıkalım da, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ne demiş atalarımız; imkansızı kovala, başarı peşinden koşsun.
(45 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim hem bu konusmaniz için hem cevap verdiğiniz için
(9,106 puan) tarafından
Spor için leslie tavsiye ederim tv den açmanız mümkünse. İlk 3 gün 15 dk sonra yarım saat ve 45 dk olarak arttırın.. Bebek uyuduğu zaman. Hatta varsa ana kucağı bebek kucağınızda yapın. Haftada 3 4 gün yapsanız yetiyor. İlk zamanlar ağrılar oluyor ama.
(45 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,595 puan) tarafından
64 kilo ile hamile kaldım, 67 kilo ile doğuma girdim, 2 kayıp nedeni ile gebeliğim riskli ve beslenmeme çok fazla dikkat etmem gerektiği için diyet ile tabiki doktor kontrolünde bu şekilde oldu, doğumdan sonra ise 56 kiloya düştüm, hatta üstüne 2 kilo aldım tabi epey sonra, şimdi ise hala veriyorum, yazıdıklarınız çok kıymetli çok değerli şunu belirtmek isterim, gerçekten annelik koşturmacasında insan illaki veriyor sanki, üstüne iş hayatı da varsa tamam, Rabbim hepimize dilediğimiz kiloda koşturmaca versin diyerek sözü bitiriyorum :) bebeşinize sağlıklı ömür diliyorum 
(55 puan) tarafından
Geçmiş olsun güzelim yaaa :(
Aminnnn aminnnn aminnnnn Rabbim tüm bebeklere hayırlı afiyetle analı babalı sağlıklı sıhhatli akıllı uslu İslam üzere ahlaklı büyümek nasip etsin aminnnnn
67den 56 gayet müthiş.. Aslında hangi kiloda memnunsak o kiloda devam etmeliyiz bence, bu işin nüktesi zayıflamak veya kilo almak değil de aynada baktığımız kadına bakmaya doyamamak, sabah kalkınca gönül ferahlığı ve efsane bir dinçlikle dünyaya kafa tutmak, ben kendimi seviyorum lafını en içten şekilde söyleyebilmek olmalı. Kilo mühim değil, mühim olan içindeki. :)
Bunu veren onu da verir. Hadi göreyim seni!
0 oy
(715 puan) tarafından
72 yle hamile kaldım 79 la doğurdum şimdi 77 kiloyum veremiyorum emzirmiyorumda ama bogazi kesemiyorum
(55 puan) tarafından
Emzirmiyorsan spora başlayabilirsin, yorulmak seni çok etkilemeyecektir. Boyunu bilmiyorum ama illa ki 72ye geri dönmek zorunda değilsin. İstiyorsan ayrı tabi ancak kıvrımlı ve sarkmamış fit bir 77yi, fit hissetmeyen dinç olmayan yorgun vücutlu bitap bir 72ye tercih ederdim ben. Boğazı kesememek en büyük düşmanımız.
Bu söz bana gelsin ama yemek için yaşamamalıyız, yaşamak için yemeliyiz bence. Rabbim sana da, bana da, tüm annelere babalara da kolaylık ihsan etsin. Hadi bismillah diyelim
0 oy
(101 puan) tarafından
65 kilo ile hamile kaldım 81 ile doguma gittim suan 68 im 5 aylik bebegim ama 8 kilo daha vermek istiyorum ancak deli gibi tatlı diyorum umarım kendimi kontrol edebilirim
(55 puan) tarafından
Süt yapar diye mi tatlı yiyorsun yoksa sevdiğin için mi kestiremedim. Süt yapar diyeyse onu unutmalısın, tatlı Süt yapsa bile yararı 1se zararı 2. Onun yerine manyak gibi SU içmek. Sevdiğin için yiyorsan da hemen bırakmana lüzum yok, porsiyon küçültmeye gidebilirsin. 2 yiyeceğine 1 ye misal, 1 yiyeceğine yarım ye gibi.
Maşallahın var, aldığının neredeyse hepsi gitmiş, bir şey kalmamış ki. En kolay iş aslında şimdi başlıyor, artık seni zora sokan bir bebek yok içinde, o artık senin yoldaşın, arkadaşın, dostun. Şimdi yorgunluk ona zarar veremeyecek :)
(101 puan) tarafından
Ya süt yapsın diye değil her emzirmeden sonra deli gibi tatlı arıyorum kanser hastası olduğumu öğrendim ameliyat vs derken zaten emziremiyorum ancak tatlı krizim kesilmedi
(9,106 puan) tarafından
Canınız her tatlı istediği zaman bir iki bardak su için.. Yarım saat sonra tekrar düşünün canınız tatlı istiyor mu? İstiyor sa şekerinizi kontrol edin. Birde aç kalmayın.
(101 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyelerin için
0 oy
(89 puan) tarafından
Bebegim 100 günlük oldu 83 ile hamile kaldım 96 ile doğuma gittim 1 hafta sonra 82 kilo oldum ama sonra yavaş yavas kilo aldım en son 88 olmustum ve artık tartiya cikmayi bıraktım kixim 4 veya 5 aylik olsun sonra diyet yaparm diye kodladim kendimde en azından sut azalırsa bile ek gidaya gecerim diye düşündüm ama vucudum cok bozuldu yuzum sivilcelendi çok mutsuzum
(55 puan) tarafından
Noooooo mutsuzluk ennnn büyük zararlardan biri. Ömrü hayatımda fark ettiğim bir şey varsa insan en kalıcı hataları mutsuz olduğu için yapıyor çünkü sağlıklı düşünmek "istemiyor." Bu çok önemli bir konu çünkü hayatımızı etkiliyor sanki kaç senemiz var daha? En sevdiğim laftır bak "✨İnsanların iki hayatı vardır; ikincisi, sadece bir hayatı olduğunu fark ettiğinde başlar.✨"
Bizim 1 hayatımız var ve onu kendimizi eşimizi çocuğumuzu mutlu ederek ve bu kısacık dünya hayatında en azından işe yarar elle tutulur bir şey bırakarak geçirmeliyiz. Herkes ölür ama herkes unutulmayabiliyor. Unutmamak gerek; annenin mental sağlığı neyse çocuğunki de odur. Gamsız mısın? O da gamsız. Panik misin? O da panik. Depresif misin? Off en alası oluyor. Yani demem o ki; başta kendimiz, sonra da çocuğumuz eşimiz ailemiz için mutsuzluk dalgasını kıyımıza vurdurmamamız lazım. Sivilceler geçer, 13 sene onlarla yaşadım. Geçmişiniz yoksa geleceğiniz de olmaz bu illetle. Kilo evet sivilce yapar ama aslında bu iyi haber çünkü vücudun kafası karışıyor. Tanımadığı ve daha önce görmediği şekilde yağ depolanmak istenmiş ve o bunu daha önce tecrübe etmediği için reddediyor. Bu reddine, fazla olan atık yağı atmak istemesiyle yani sivilceyle ortaya çıkmış. Vücudu düzelten şey spor ve bol su. Bekarken deli gibi her şeyi deneyip KESİN çözümün bu olduğunu zorla bulmuş biri olarak naçizane bir laf benimki. Allah size de bana da kolaylık versin :)
0 oy
Profil image (45 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bende yapmak istiyom diyet ama henüz çok erken değil mi bebekler küçük 47 günluk bide ben 170 boya 103 kiloyum sen sendeki kiloya kilo mu diyon yani keşke bende o kiloda olsam ne var 117 kiloyla doğuma girdim ne diyon sen bacım gülsem mi ağlasam mı halime 


Nasıl bı süreç izlemem gerek bana da tavsiye ver bari de uygulayım 103 kiloyum kilo verirsem sana dua ederim çok ♥️♥️♥️:'(
(55 puan) tarafından
Tavsiye? Estağfirullah. Ben ancak naçizane birkaç şey söylerim dilersen sen o güzel yüreğinle alır kullanırsın. Evet diyet için erken, zaten biz de diyet yapmayacağız. Hayatımızı olumsuz yönden olumlu yöne çevirmek ve daha dinç bir vücuda akla zihne sahip olmak için hayatımızda ufak çaplı değişikliklere gideceğiz inşallah da başarılı olacağız.
Şöyle ki su içse yarayan biriyim ve astımım, astım ilaçlarını bilen bilir insanı kilo almaya müsait kılıyor. Zaten 10 kilo fazlam vardı hamile kalırken, zaten astımım akciğerlerin yarısı çalışmıyor, kilo alınca da hepten gördüm ki bu beni ölüme götürür. Zaten de hipertansiyon varmış, suyum 7.5 aylıkken gelince yatırıldığım hastanede fark ettiler. Albümin değerleri son dakika bana fake attı, neredeyse duba gibi oldum ve neredeyse körleşiyordum. Sebebi ne? Fazla Yağlı ve tuzlu yemek yemek. Bak, yine geldi en büyük düşman.
İbni sina bile belli vakitler çizmiş metabolizma için ve belli başlı gıdalara daima öncelik vermiş çalıştırıyor diye. Zaten temposuz yürüyüşü de çok övüyor. Kaldı ki kendisi avrupada o dönem avicenna diye anılan ve sonrasında dünya tıbbına yön veren bir alimdi.
Peygamber efendimiz de (sav) karnı guruldamadan yani acıkmadan yemek yenmemesini tavsiye etmiştir. Biz emzikli insanlarız, bebeğimiz için istisnasız her gün ve her öğün yememiz gerekiyor ama doğru yiyecekler yiyebiliriz, bizi durduran ne? O yüzden güzel kardeşim, kilon az veya çok, mühim değil. Mühim olan hangi kiloda daha dinç ve azimli hissediyorsun. Mühim olan sensin, hislerin, düşüncelerin, mutluluğun. Her kadın güzel olmak ister derler, hayır her kadın zaten güzeldir, her kadın güzel hissetmek ister.
Dua için yapmayacağım şey yok :)
İnşallah hayırla afiyetle çıktığımız bu yolda muvaffak olacağız. Rabbim yardımcımız olsun
Profil image (45 puan) tarafından
Yorumun için sağol abla geçmiş olsun sanada sağlıkli bir hayat senin olsun inşallah normalde zaten asla diyebilirim bu duruma market işi abur cubur hazır gıdalar yemeyen birisiyim köyde yaşıyorum zaten ineklerimiz fln var süt ve süt ürünleri bizden unumuz fasulyemiz tarladamizdan çoğunluk olarak organik besleniyom ama işte çok yiyom sütüm de yetiyor bebegime fazlasıyla neyi nasıl yapsam bilemedim suyu çok içiyorum fln ama ay bilemedim işte sağlıklı şekilde nasıl kilo vercem ha spor yok bende onu yapamam bunu biliyom iki çocukla zaten spor yapmış kadar oluyom inek tavuk aşağı yukarı derken akşam yatağa zor atiyom kendimi o dereceyim inşallah yine verecem bebeğim biraz büyüsün yeter ki 9 kilo verdim yine
 verrim diye düşünüyorum sağlıkla kal kalbi güzel ablam ♥️
(55 puan) tarafından
97liyim kız ne ablası. :) Belki de ablayım bilemedim :)
Senin hayat koşturmacan hep varmış zaten, doğuştan idmanlısın. Spor şart değil, emziren annesin nihayetinde ve 9 kiloyu veren maşallah diyelim ohooo her halükarda verir. Kendine bir plan yap ve o plandan şaşma, istikrar bu işin olmazsa olmazlarındandır. Bebeklerimiz küçük olduğu için henüz erken ama geç olmasın yeter ki. Allah rast getirsin işlerinizi, kolay gelsin. Hadi bismillah!
Profil image (45 puan) tarafından
Bende 2001 liyim sen eşimle yaşıt oluyon bu durumda abla oluyon ben kendinin küçük olduğunu bildiğim halde yaziyom sjsjsj
(9,106 puan) tarafından
Diyetisyene gidin muhakkak.. Diyet ile ilgili en yanlış bilinen şey aç kalmak. Diyetisyen öyle bir liste veriyor ki yemekten soğursunuz. Ayrıca benim 7 aylık gittim sütüm arttı.
Profil image (45 puan) tarafından
Diyetisyen listesi gördüm birinde ben o listeye uyamam valla et tavuk ben bulup yiyemem
(9,106 puan) tarafından
Ben bugün gittim. Sadece akşam için protein verdi. Yani maddi durum da önemli mesela gelirken bir alışveriş yapmak zorunda kaldım ama 2 ay gider bana. Birde et şart değil mesela mantar da olabilir.

Birde sebze ile de olabilir. Kendinizi başka listelere göre kısıtlamayın mesela anneme hiç vermedi et ilk 1 ay. Akdeniz diyeti uyguladı. Özel diyetisyen parası malesef zorluyor. Ama devlet hastanesinde de var.

Mesela bundan önce ki diyetisyen daha pahalıya maloluyordu listesi. Bu daha uygun.

Sadece akşam yemeği et tavuk balık veya mantar verdi. O da 1 but kadar. O yoksa mantar. O yoksa salata üzerine lor peyniri. Protein almak gereken. Yumurta seçenekler var. Diyetisyen ile görüşmeden karar vermeyin.
Profil image (45 puan) tarafından
Maddi açıdan çok zoluyorlar ki zaten ben gidemem diyetisyene ya :( koydeyim merkeze çok uzağız
0 oy
(32 puan) tarafından

Ben 55 kiloyla hamile kaldım 70 kiloyla doğum yaptım doğum sonrası çok güzel bir kilo verdim 60 a düştüm fakat emzirdiğim içinde yedim de yedim süt olsun aç kalmasın çocuğum diye şimdi veremiyorum.... o yüzden Bende katılmak istiyorum tek denedim ve başarılı olamadım bu kilolardan nasıl kurtulacağız:(.  Ve benim şöyle de bı sorunum var 8 yıl öncesi bir protez ameliyatı geçirdim fazla kilom olduğu için protezlerim de ağrı olmaya başladı o yüzden bu kilolardan kurtulmam gerek yoksa riskim büyük ekmeği kestim fazla yememeye başladım ve bol su tüketiyorum günde 3 Lt. Buluyordur fakat spor yapamıyorum işte havalar soğuk dışarı çıkma imkanım yok evdeki de ne kdr olursa...


(55 puan) tarafından
Geçmiş olsun yavru ceylanım, spor dediğin nedir ki? Birkaç hareket bile bir zaman sonra müthiş etki ediyor. Öyle ahım şahım bir hareket de değil, 2 hareket yap yine farkı anlarsın. Suyu 3 lt içmen maşallah harikulade, bu seni 1-0 önde yapar. Azaltma, kesme. Spor aplikasyonları var telefona indirip en hafif düzeyde DOĞRU HAREKETLERİ DOĞRU ŞEKİLDE yapmaya başlayabilirsin. He yok "Benim sporla hiç aram olmadı ve bu saatten sonra olamaz da! Herkes ayağını denk alsın." Diyorsan o zaman sana yürüyüş önerebilirim. Al bebikini çık dolaş gez toz ez. İmkan mı yok? O zaman evin içinde yürü. Bir kere kilo verebilen irade her zaman verebilir. Motivasyonu kaybetmemek temel taşımız olacak. Hatta İnternetten insanların kilo vermeden önce ve verdikten sonra çekildiği fotolar var. Onlara bakıp "Benim neyim eksik ulan, aksine fazlam var heytt beee!" De diyebilirsin. Ben öyle yapıyorum :)
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Paylaşım için çok teşekkür ederim. 

Motive olmaya çok ihtiyacım vardı tam zamanında denk geldi. 

Çok iradeli değilim ama çok zayıflamak istiyorum. 

Haftaya bi kan tahlili vereceğim. Bakalım hayırlısı. 
(55 puan) tarafından
Rica rica rica ederimmmmmm :)
İrade mühim iş ama bunu dert etme, yalnız değilsin. Kalmadığı, eksik geldiği yerde bizim iradelerimizi kullanabilirsin. Seni motive etmek işin biz de uğraşırız, tabi arta kalan vakitlerde :)
İnşallah tahlil temiz çıkar da gönlün ferahlar.
(2,353 puan) tarafından
İnşallah. İnsilün direncinden şüpheleniyorum. Bağımlı gibi yoksunluk çekiyorum sanki acıkınca.
İki gündür aç yaşıyorum bakalım ne olacak :)
Şekersiz hayat kurak bir toprak gibi :(
0 oy
(2 puan) tarafından
Canım merhabalar ben 85kg 163 boyunca 24 yaşındayım kızımda gebelik şekerim vardı 2019 da gebe kaldım 65 le gebe kalıp 80 le kapattım sonrasında kilo veremedim 88 e kadar çıktım sonra diyet zayıflatıcı vs derken 8 kg verdim bu sefer oğluma hamile olduğumu öğrendim onda sıkıntı yoktu riskli gebelik olmasına rağmen 6 kg aldım oda hemen gitti 78 e düştüm oğlum 27 günlükken deprem oldu evim yıkıldı stres üzüntü derken bu sefer 82 ye çıktım 7.ayda tekrar hamile olduğumu öğrendim çok riskli Bi gebeliğim vardı herşeye razıydım ama Allahtan gelene hamdolsun demek düşer 6 aylık erken doğum yaptım 1 ay önce oğlum 1 gün yaşadı vefat etti diğer oğlumu emziriyordum sütüm azalmıştı genelde mamayla besleniyordu bu bebeğim doğduktan Sonra sütüm geldi tekrar oğluma nasip oldu şuan emziriyorum o yüzden bişe kullanmıyorum 3 doğumu 85 le yaptım inan ne kadar oldum tartılmadım hiç psikolojimde şuan müsait değil yazın çok hoşuma gitti bunları niye yazdım bilmiyorum ama bana tavsiyen varmıdır zaten mental olarak çökmüş aynı zamanda 4 yaş ve 1 yaşındaki çoçuklarımla koşuşturmaca içerisindeyim ama tabi herkes gibi eski kiloma dönmek isterim bu gebelik sonrası kan değerlerim çok düşük sürekli ilaç kullanıyorum spor vs yapmaya dizlerim tutmaz çoçuklarla anca ilgileniyorım aniden titreme geliyor bence biraz daha bekleyeyim diyorum sonrada ne yaparsam bu 3 ay içinde yapayım vücudum toparlanırken diyorum İnşallah herkessin gönlünce olsun herşey 
(55 puan) tarafından
Kurban olurum ben seni verene yaa...... Çok çok çok geçmiş olsun ve başın sağolsun. O şimdi kıyamet sıcağında sana serin su getirmek için beklemeye, İbrahim (as) ın yanına gitti. Rabbim evlatlarını anne babasına bağışlasın. Sizleri de onlara.
Bunları niye yazdın biliyor musun? Çünkü biz kardeşiz. Bekarken ben de anlamazdım ama artık anlıyorum, annelik tarifi imkansız ve en zor görev. Yalnız olmadığını görmek seni yakın hissettirdi. Şöyle ellerimle dolu dolu 2 yanağını kavrayıp alnının ortasından öpmek vardı da işte...
Benim motivasyonum da sizsiniz. Siz olmasanız kurur kalırım. Rabbim yardımcınız olsun, ben ancak tahmin edebilirim zorluğunu...
Haddim değil ancak ilaçlar insanı hastalıklı ve muhtaç hissettiriyor ayrıca kilo almaya müsait kılıyor. İlaçla birlikte vermek şöyle dursun aksine alırız. Kendimden biliyorum.
Şimdi herkes kendisi için en iyi olanını yine kendisi bilir. Seni gerçek manada tanıyan sensin, ben ancak ufak çaplı şeyler söyleyebilirim. Yazılanları yapmaya başladıktan sonra eğer spor yapamıyorsan o zaman mümkün olan her an yürümeye çalış. Biz düşemeyiz, bebeğimiz bizi görerek büyüyecek o yüzden nasıl bir insan olmasını istiyorsan öyle bir insan olmalısın. 3 ay diyorsan 3 ay olsun. Allah kolaylık versin :)
(2 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah tek temennim o benimde herşey gönlünce olsun ilaç kullanmayı bende normalde hiç sevmem ama 3. Gebeliğim de ölümden döndüm aşırı derecede kan kaybettim ve mecburum yoksa ayağa kalkamıyorum ve diğer 2 çoçuğumun bana ihtiyacı var evin içinde sürekli aktif şekilde yürüyorum hatta oğlum yürüme aşamasında sürekli arkasında koşuyorum inşallah etki eder muhtemelen 80 e düşmüşümdür zaten inşallah 65 ide görürüm
0 oy
(55 puan) tarafından
Elhamdülillah kendi evime geçmiş bulunuyorum. Mobilyalarım hala gelmese de bu beni inşallah durdurmayacak. Sonunda kendi rutinimi rahatça oluşturabileceğim.

Önceliğim günlük 3 lt su olacak.

Sonra her sabah aç karna spor ve mümkün olan her durumda yürüyüş.

Yarın evladımın mevlidini yapacağım için biraz yoğun olsam da dert değil, inşallah her şey gibi bunu da zamanla Rabbimin yardımıyla halledeceğim.

Başlangıç kilom; 80. Hedefim; 60.

Rakamlar mühim değil, mühim olan aynadakinin kilosu sebebiyle yüzünde oluşan mahcup gülümsemesini kahkahaya çevirmek. Haydi bismillah!
0 oy
(9,106 puan) tarafından
İlk çocuğuma 74 kilo ile hamile kaldım. Oldum olası çok zayıf biri olmadım ama evlenince kilo alanlar kervanına katıldım. Doğuma 100 kilo girdim. Ama hep içimden inandım ben emzirirken kilo vereceğim. Diyet falan yapmadım çocuk 1 yaşında geldi ve ben 59 kiloydum. Sonra yine kilo aldım 7 üzerine çıkınca diyetisyene gitmeye karar verdim. 53 kiloya kadar düştüm. 

Şunu söyleyim insanın kendini mutlu hissettiği kiloda olması gerek. Ben 53 kilo halimi çok sevmiştim. Birden bire kabına sığmayan, sosyal, erinmeyen, mutlu birine dönüştüm. 

Yıllarca kilolu olduğum için vik vik yapan bazı tipler sonra zayıf olduğum için de vik vik yaptılar. Bunu dememde ki amaç. Siz kendinizi güzel hissettiğiniz sürece çevreyi boşverin. Ama bu demek değil ki sağlıksız Kilomuz olsun.. Önce sağlık. 

Sonra düzenimi alt üst eden bir sürü stresli olay yaşadım uzun hikaye 2 senelik mutluluk önce bu stresler ile darbe aldı ve sonra ben kilo almaya başladım. Sonra yine hamile kaldım. Tabi ikinci hamilelik 10 yıl sonra olunca kilo vermek de kolay olmadı. 

Yarın diyetisyen randevum var. Yaza kadar hedefim 20 kilo.. Sonrasındaki 5 kilo da yazın gitse demeyin keyfime. 

Beni mutsuz eden şey kilo.  Ve uzun zamandır evde hapis gibiyim bu yüzden. Tabi böyle anlatınca ne kadar kilolu olabilir diyecekseniz kimine göre şişman değil balık etliyim ama bana göre çok kötü görünüyorum. Allah sağlık sıhhat versin. Gerisi hallolur inşallah.

Yıllarca kilo ile mücadele eden biri olarak. Ailem ablam, yeğenim, annem dahil. Şunu söylemek isterim bende 

Kürler, çaylar kahveler, mama gibi ürünler hepsi yalan.. Devlet hastanesinde de diyetisyen bulunuyor mutlaka diyetisyene gidin.. Verdiğiniz kiloyu nereden verdiniz bilin yoksa iki katını alırsınız.. 3 5 kilo fazlası olan da hayatına yeni hareketler katsın. Ne diyeti sinir etmeyin beni. 25 kilo diyorum :) 
(55 puan) tarafından
Ahahahahaahaahah vallahi günümü neşelendiren bir yorum olmuş Allah seni güldürsün kız! Maşallah maşallah kim bilir ne denli zorlu süreçler geçirdin, asla bilemeyiz ama şu yazından bile anlaşılabiliyor kendi kendine yetebildiğin... helal olsun :)
Çok çok çok doğru konuşmuşsun, insan gerçekten mutlu olduğu kilo ve görünüşte kalmalı. Pembe saçlarım gitti diye çok üzülmüştüm mesela onu hatırladım birden bire. Biraz sağlıklı saçlar rutinimi tamamladıktan sonra belki geri dönerim toz pembe saçlarıma.
Diyetisyene ben de gitmeyi düşünüyorum ancak felaket sıkışık bir düzenim var şu sıralar, çocuğumun kontrollerine bile son dk yetişebiliyorum. Su, spor, dengeli ve sağlıklı beslenmek benim elimden gelen şeyler. Diyetisyen de artık kendi elinden geleni yapacak :)
Neyse neyse, Allahın izniyle hallederiz. 20 kilo da benim vermem lazım, eski sportif ve dinç vücudumu geri istiyorum.
(9,106 puan) tarafından
Benim ilk diyetisyenim 53 kiloya inmeme neden olan diyetisyen harika biriydi.. Akşam yemeği 2 lahmacun yiyordum ama kilo veriyordum. Tabi sonra doktora yaptı, üniversitede ders vermeye başladı derken ücretleri Allahu Ekber dağlarına çıkarmış. Geçen sene onun öğrencisine gittim ama aynı motivasyon yok. Çünkü o bana ne yemek isterim, nasıl isterim sorup ona göre veriyordu.. Zerre aç kalmadım. Hatta yemek istemiyordum ama listedekileri tam yemek zorundasın.

Mesela zayıflayınca dedim ki doktora ben kendime ne yapmışım şimdiye kadar. Çok affedersin popom büyüktür benim :) klasik laf bizim popo genetik diyip geçeriz. Ne genetik popo falan kalmadı. Oğlum 4 yaşında bende o zamanlar 31 yaşında falanım. Ablası sananlar oluyor du.

Eşimle bir düğün için kıyafet seçiyorum. 38 beden istedim kız size büyük gelir dedi.. Göz yaşım pıt. 36 dedim o da dedi. 34 beden giydim oldu. (bu arada diyetisyen ile zayıfladığım için sağlıksız bir 34 beden değildim) vücut orantım iyiydi. Giydim elbiseyi. Sonra 2. Sonra 3. Derken eşim dedi ki askıda güzel görünmüyor ama sen giyince çok güzel görünüyor.. Bu arada bana iltifat için değil gerçekten öyle..

O kıyafeti giyip üzerine olma güzel durma hissi yemin ediyorum 5 kilo pirzola yemiş kadar oluyordum :)

İnsanları farkettim mesela gençliğimden beri hep aynı markadan kot pantolon alırım. 31 32 beden giydiğim dönem satıcılar sıkıla sıkıla gelirdi yanıma.. Zayıflayınca baktım bir izzet bir hürmet. Zayıf olmama rağmen bu duruma çok üzüldüm. Demek ki gerçekten kilolu insalar için böyle bir durum varmış dedim.

Yaza zayıf girmek istiyorum. Üzerimde ki hantallık gitsin.. Enerji yerine gelsin.. Dışarı çıkarken ay popomu kapatayım, ay şu dar şu buramı belli etti demeden. Bir kot bir tshirt giyip sokağa kendimi attığım günlerimi geri istiyorum alıcam. Vallahi çok pis hırs yaptım yazarken. Ya Allah.

Ama gidin diyetisyene.. Kendinize göre iyi diyetisyeni bulun.

Ben annemi zorla attım diyetisyen kapısındayım içeri. 9 ayda 20 kilo veri 80 yaşında kadın. Spor yapamıyor, su içemiyor. Ona rağmen. Zaten diyetisyen olayı da o. Sizin durumunuz ve yaşam tarzınız uygun beslenme vermek.

İnşallah bu sefer ki diyetisyen ile yıldızım barışır.

Umarım pembe saçlarınıza çabuk kavuşunuz. Bende bayılırım mor saça ama yok öyle bir yürek bende :)
(9,106 puan) tarafından
Ben bugün başladım diyetisyene. Mesela dedim ki günde 3 ana 3 ara öğün yapamam ben. O da ona göre bir liste yaptı sürekli yemek hazırlamak zorunda değilim. Çocuğumun okul saati eşimin işten geliş saati bunları konuşup en kolay olanı yaptık. Ve ilk olarak ayçiçek yağını attık hayatımdan. Zeytinyağı girdi artık. Ve ter atmak ilk şart birde güne kahve ile başlamamak. Bunlar benim yanlışlarımdan bazilariymis
0 oy
(111 puan) tarafından
Bu durumda bende çok kötüyüm 63 ile gebe kaldım 69ile doğuma gittim doğum yaptım 63oldum tekrar su an emzirme donemindeyim 67 kiloyum ya günde 2 öğün yiyorum gayet de haraketli bir gün geçiriyorum 2 bebeğim bu goruntum zayiflamis gibi amma kilo alıp gidiyorum sürekli bir diyetsyen zayiflma kuru payasmis madensuyu limon fln onuda uyguladım üstelik ödem atan caylarim var Robinson çay Gano cafe fln amma genede veremiyorum habire alıyorum napacam bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 639 göst.
0 oy
10 cevap 767 göst.
0 oy
2 cevap 406 göst.
0 oy
3 cevap 469 göst.
7 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde zelia (38 puan) tarafından soruldu
...