0 oy
339 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (747 puan) tarafından
Arkadaşlar ben doğumdan sonra aslında kendi kendime kilo vermiştim ama bir süre sonra çok fazla aldım. Bir ara sütüm gider gibi oldu onun korkusundan sonra çok yemeye başladım. İyice alıştım artık çok fazla acıkıyorum, sürekli bişey yesem yerim yani. Acaba duygusal yeme bozukluğu mu diye bile düşünüyorum. Ve canım sürekli tatlı istiyor. Diyet yapmaya korkuyorum sütüm kesilmesin diye. Ama hem emzirip hem diyet yapan, güzel güzel kilo veren anneler oluyor. Ne yazık ki diyetisyene verecek param yok, aslında kesin işe yarayacağını bilsem bir şekilde ayarlarım ama ben güvenemiyorum. Bu yollardan geçmiş anneler kilo vermek isteyen annelere tavsiyeler verseniz de bizler de versek :) Hem motivasyona hem beslenme tavsiyelerine hem tariflere çok ihtiyacım var şahsen benim. 

Bir gün içinde ne yiyeyim, ne kadar yiyeyim, saat kaçta yiyeyim, az yersem yine de sütüm olur mu, sütüm olsun diye ne yapayım gibi bir sürü soruya cevap arıyorum. Lütfen kim ne biliyorsa yardımcı olabilir arkadaşlar bekliyorum, eminim başka faydalanacak kişi sayısı da çok vardır.
Bebek Ayı 5 aylık

1 cevap

0 oy
(8,819 puan) tarafından
Sık sık acıkma ve yeme isteği yeme bozukluğundan değil de insülin direnci den olabilir. Kendinizi gözlemleyin biraz, sabah özellikle baş boyun bölgesinden terli uyanmak, baş ağrısı ile uyanmak, yemeklerden 1-2 saat sonra baş ağrısı, çabuk acıkma,şekerli şeyler yeme ve yedikçe daha fazla yeme isteği... Bunlar insülin direnci belirtisi olabilir. Öyle ise önce o direnci kırmak gerekiyor. Kaliteli gıdalarla öğün aralarını açıp ara öğün yapmadan beslenmeyi deneyebilirsiniz. 
(747 puan) tarafından
Saydığınız bütün belirtiler var.  Baş boyun ter içinde uyanıyorum her emzirmeye kalktığımda hep aynı, başım çatlıyor bazen dayanamıyorum sabah sabah, gün içinde de oluyor ağrı, şuanda da ağrıyor ve birkaç saat önce yedim biseyler. canım sürekli tatlı istiyor, tatlı yiyorum ama hala daha tatlı istiyorum :( Daha önceden ben aralıklı oruç şeklinde besleniyordum, bana iyi gelen beslenme şekli o ama şimdi emziriyorum diye korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum.
(8,819 puan) tarafından
Benim de geçmişte insülin direncim vardı ve aralıklı oruçla çözmüştüm. Hamilelikte kilo almadım, emzirirken sütüm az olduğu için onu ye bunu ye baskılarıyla insülin direnci geri döndü. Aralıklı orucu yine deneyebilirsiniz. Şöyle ki önce 12-12 yani 12 saat aç 12 saat tok şeklinde yapın, tokluk saatlerinde ufak atıştırmalar yapabilirsiniz. Bir süre sonra 10-14, daha sonra 8-16 şeklinde saatleri değiştirin ve ara atıştırmalar kesin. Öğünlerde kaliteli beslenir ve sıvı alımını yüksek tutarsanız sütün etkileneceğini sanmam
(46 puan) tarafından
Ah canım ahhh 88kilo ile emzirmeye devam ediyordum ki dur dedim ve bir hevesle başladım verdikçe heves ettim ve şuan 58kiloyum bebeğime süt olacak ve yarayisli şeyler tükettim bol bol su ve yürüyüş evde kendimde spor yapınca 30kilo vermiş oldum bebegim 4aylikti başladım ve şuan bebeğim 8aylik ve bebeğimde kilosu gelişimi Rabbime bin şükür çok güzel ben porsiyonu küçültüp beyaz ekmeği pilavı yağlı ne varsa çıkardım hayatımdan yedim illaki canım çekti sonucta insanım ödül günü yaptım kendime birgün ne istediyse canım sabah kahvaltısı ile başlayıp akşam yemeği tatlısı pastası ne gelirse bir günlük ödül yapıyordum iki haftada bir şeker kullanan biriydim bıraktım bol bol tavuklu salata et ve yeşillik tükettim kahvaltıdan önce 1litre su yeşil çay gün içinden yatana kadar 3/4litre bitiriyorum
Kahvaltı tabağının çoğunu yesillikle doldurdum
Akşam sebze yemeği ağırlık beslendim hep
Sabırla istedim kiloya ulaştım korumadayim şuan şükür benimde canım illaki çayla şekerli birşeyler çekiyor aksam yemeginden sonra bir bardak çayla birntane kurabiye veya puaca yiyorum ama abaartmadan kalori hesaplıyorum genelde aksmda düşük kalorili beslendimmi çayla birşeyler hakkı ayirtiom kendime kilo verdim ama kendimde üzmeden verdim :))
(747 puan) tarafından
Mantıklı evet kendimi alıştırarak bir deneyeyim. İlk günler zor olur heralde çünkü çok fazla acıkıyorum ama eğer alışırsam gittikçe kolaylaşır heralde :) Çok teşekkür ederim :)
(747 puan) tarafından
Ay evet ben çok tatlı ve yağlı yiyorum, kendime geleyim bunları bir çıkartayım beslenmemden bir düzene sokayım inşallah. Maşallah size ne güzel kilo vermişsiniz ay ama ben evde spor yapmayi denedim bebekle zorlandım. Yürüyüşe cikiyorum ama pek verimli gelmiyor sanki.
(46 puan) tarafından
Zevkle destek olurum canım bende çok acıkan ve hamur işine aşırı düşkün biriyim ama aynada kendimi gördükçe yemicem dedim ve başardım detoks suları yaptım sütümu kesmeyen etki etmeyen ve yulaflı karsim yaptım sütümu artirti ara öğün olarak onu yedim 2gunde bir. Yulaflı karışım baya kalorili olduğu için hem tok tutdu hemde sütum oldu
Yulaf 2yemek kaşığı
2tane kuru hurma
2kuru kuru kayısı
Bir avuç kuru üzüm
2tane kuru incir
Bir çay kaşığı tarçın
İki tane ceviz
Bir bardak süt
Karıştır yumuşak olunca ye aşırı lezzetli
doyurucu ama fazla tüketme kilo alırsın
Ben iki günde bir yapıyordum
(46 puan) tarafından
Canım direk yağ oluyor vucatta bunlar illaki kızartma yedim ama abartmadan ödül günlerimde şimdi yiyorum ama abaartmadan ve sayıyla verene kadar neler çektim:))
(747 puan) tarafından
Çok heveslendim gerçekten bugün başlıyorum Allahım izniyle :)))
(46 puan) tarafından
Hadi bakalım inşallah hedef koy kendine şuan kaç kilosun ve 5kilo verip en sevdiğim yemeği ismarlicam kendime die daha eğlenceli oluyor su icmeyi sakın ihmal etme
(747 puan) tarafından
En son 65 kiloydum, nihai hedefim 50 (boyum kısa benim:) 60 olayım tatlı yiyeyim ay şimdiden canım tatlı çekiyor ama dayanacagim sonuçta şekerin faydası yok süt de yapmaz :)
(46 puan) tarafından
:)))hele bismillah bir hafta sonra yap tatlı kacamagini
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 521 göst.
0 oy
6 cevap 344 göst.
11 Ağustos 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Elifelaemir (39 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,249 göst.
22 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Alaska (55 puan) tarafından soruldu
...