0 oy
603 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1,783 puan) tarafından
Bebeğim 7 aylık. Ek gidaya başladığından beri sabahtan hazırlayıp kaynanama bırakıyorum çorbasını,muhallebisini. Bazen işe geç kalabiliyorum akşamdan hazirlamaya başlamak istiyorum. Akşamdan hazirlayip gündüz gün içerisinde verseler olmaz mı acaba? Herkes taze taze pişirip mi yediriyor? Hep duyuyorum ertesi gün önceki günün yemeğini vermiyorum taze pişirip veriyorum diye. Ama yapma şansımız yoksa ne olur?

21 Cevaplar

+1 oy
(286 puan) tarafından
Hiç bişey olmaz bence ver nolcak ki corba kalıyo ben dolaba koyup ertesi gün veriyorum vala 
(218 puan) tarafından
Aynen bende öyle bitiremiyor normal yemeği de ertesi gün veriyorum yani nolcak o kadardan bişey olmaz
-Reklam-
+1 oy
(3,306 puan) tarafından
Canım.cok.kişisel bir soru ben hep taze verdim ama uzaktan eğitim vardı evdeydim imkanım vardı
+1 oy
(160 puan) tarafından
Merhaba canım. Benim bildiğim kadarıyla 2 3 gün dolapta kalabilir. Ama bir ısıttığını bir daha ısıtma. İÇİNe yağ koyma. Bebeğine vermeden önce biraz yağını üstüne gezdir. Öteki türlü yağnısınınca iyi bir etki olmuyor tabi trans yağa dönüşüyor zararlı oluyor. BİR de muhallebi demişsin pek muhallebi tavsiye edilmiyor bebeklere. Onun yerine yulaflı ya da irmikli meyveli pireler yapmanı tavsiye ederim.

Bir de ısıtılması asla önrtilmeyen bir kaç gıda var. Bu sadece bebekler için değil bizler için de öyle. Pirinç ve tavuk ilk aklıma gelen sen de bir bakarsın internetten. 
(8,974 puan) tarafından
İspanak da isitilmamali.
(160 puan) tarafından
Evet canım vardı öyle bir kaç sebze. Dikkat etmek gerekir.
+1 oy
(1,118 puan) tarafından
ben bunu diyenlerin ya yaninda birinin oldugunu yada abarttiklarini dusunuyorum acikcasi ben 2 gunluk yapıyordum farkli minik kavanozlara koyup vakumluyodum boyle hazir olunca kolay oluyordu buyudukce gunluk hazırlamak dahada zor oluyor bence. sadece ayni yemegi tekrar tekrar isitmayin 1 kere isinsin ve yensin.
+1 oy
(18 puan) tarafından
Doktor bana az yiyeceği için aynı yemeği iki gün verebileceğimi söylemişti ben hep iki günlük yaptım 
+1 oy
(285 puan) tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu sadece algısal Bi durum diye düşünüyorum. Çalışan annenin başka Bi şansı yok zaten. Herkesin taze taze verdiğini okuyunca telaş yaptım hep ben mi beceremiyorum diye ama işten gelip yapma şansım yok ki. Hiç üzülme takılma. 2 gün duruyo dolapta. Bi annemiz de çok güzel açıklamış ısıtılması konusunda. Onlara dikkat ettikten sonra gerisi önemli değil :) 
+1 oy
(67 puan) tarafından
Ben bazen akşamdan yapıyorum fazla yaptıysam buzdolabına koyuyorum ertesi gün yediriyorum 
+1 oy
Profil image (426 puan) tarafından
Mesela köfte yapıyorum buzluğa atıyorum 1er 1er çıkarıyorum ya da çorba yapıp cam saklama kaplarına 2 adet olcak şekilde bölüyorum. Muhallebiyi de aynı şekilde. Sadece patates püresini taze yapıyorum çünkü dolaba girip çıkınca tadı bozuluyor. Onun dışında her gün taze taze nerdee keşke otursak da yapsak
+1 oy
(380 puan) tarafından
Yaptiktan sonra agzini kapat mutlaka acik birakma kaplari bu yeterli olacaktir. Aksamdan yapabilirsin veya 2 gunluk yapabilirsin bir sakincasi olmaz.
+1 oy
(1,370 puan) tarafından
Genelde taze pişiriyorum. Eğer gün içinde vaktim olmayacaksa bı gün önceden 2 günlük pisirdigim oluyo
+1 oy
(748 puan) tarafından
Tabiki taze taze yapilip verilse daha iyi ama şoyle yapsaniz olabilir. Yedigi porsiyon kadar boyuttaki kavanozlar temin edip porsiyonluk olarak sicakken kavanoza koyup vakumlama etkisiyle daha taze saklanabilir. En azindan yedigi miktar sadece vakumlu gibi kavanozdan acilir isitilir verilir.
+1 oy
(404 puan) tarafından
Çalışıp ev idare etmek oyle zor ki hele ki çalışan anne olmak çok çok zor bence imkanlarına göre hazirla canim bisey olacağını düşünmüyorum 
+1 oy
(146 puan) tarafından
Ben dolaba koyuyorum 3 4 gun veryorum 
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Ben bugün yapıp yediriyorsam aynı çorbayı ertesi günde veriyorum bebegimin yiyeceği kadar tabağa alıyorum onu ilitiyorum hiç birşey olmuyor canım 
0 oy
(66 puan) tarafından
Ben 2-3 günlük yapıyorum veriyorum. Evde olmama rağmen canım. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle
0 oy
(59 puan) tarafından
Durdukça bakteri üretiyor besinler.O yüzden ben taze taze  yapmaya çalışıyorum.Ama bence akşamdan sabaha da çok beklemiş sayilmaz 24 saat içinde tüketiliyor sorun olmaz diye düşünüyorum imkansızlık varsa bu şekilde yapilabilir
0 oy
(1,544 puan) tarafından
Bişey olmaz bence ama yemiyor kizım taze pismeyince, nedenini cozemedim
0 oy
(8,974 puan) tarafından
7 aylikken ogunluk pisirip veriyordum. Artarsa da ben yiyordum. Zaten 7. ayda kahvalti ve bir tadim ogunu olsa yeter. Ben 10-11 aylikken ikinci gun vermeye basladim. Bir de sunu merak ettim. Kayinvalideniz neden hazirlamiyor? :) 
(8,819 puan) tarafından
Annenin elinin lezzeti başka oluyor. Ben bakıcıyı aynen benim yaptığım gibi tarif ediyorum yapıyor, tadı aynı olmuyor ve kızım yemiyor
(8,974 puan) tarafından
Bizim ilaclar mi istah aciyor nedir, kim ne verirse yiyor masallah :)
(1,783 puan) tarafından
Kaynanama yap ver dersem tuz yağ salca ne bulduysa koyar yaa. O bebek yemeği hazırlayabilecegini sanmıyorum maalesef keşke yapsa ama benim de içime sinmiyor öyle. Mesela ben yumurtayı anne sütüyle açayım vereyim diyorum olmaz öyle tiksinir sade ver diyor yutamaz diyorum bari zeytinyağı ekleyim dedim üstümü değiştirene kadar yumurtaya zeytinyağını doldurmuş yumurta vıcık vıcık yağ. Doğal olarak yemedi tabi. Pekmez verilmez diyor. Ama mangalda pişmiş eti yalattiriyor yani yemek konusunda anlaşamıyoruz o yüzden kendim yapar bırakırım
(8,974 puan) tarafından
Tam tahmin ettigim gibi :) İnsallah yaptiklariniza bir sey katmiyordur. Ben evde olduğum icin gunluk yapabiliyordum ama mecbur olunca yapacak bir sey yok. Sacma sapan seyler yemesinden iyidir.
0 oy
(355 puan) tarafından
10 aylık olana kadar hep günlük yaptım. Kızım çok hareketlendi evdir iştir derken artık iki günlük yapıyorum. Ama ertesi gün vereceğim yemeği kesinlikle ısıtmıyorum. Kavanoza koyup sıcak suya oturtuyorum böylece besin değeri ölmüyormuş.
(1,783 puan) tarafından
Ben de sıcak suda isittiriyorum yediği kadarını istiyorlar
0 oy
(655 puan) tarafından
Yok canım durum neye müsade ediyorsa onu yapacaksın hergün çorba nasıl kaynatayım iki gün içiyor. Keza sebzelerde öyle. O yapanlar sürekli evde olup başka işi gücü olmayanlardır. Çalışırken o imkansız benim gözümde. 
(1,783 puan) tarafından
Evet çok zor ve imkansız oluyor mesela sabahtan yapayım bari diyorum ona da yetişemiyorum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 338 göst.
25 Mayıs 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elisayagmur (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 439 göst.
0 oy
16 cevap 759 göst.
6 Eylül 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Likya (389 puan) tarafından soruldu
...