0 oy
247 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (181 puan) tarafından

Kızlar selam

10 aylık oğlum var ek gıda da sorun yok,yiyor.Fakat artık süre olarak eskisi gibi emmiyor maksimum 2 dakika emip bırakıyor..Sanki artık anne sütü ara öğün gibi olmaya başladı.Artık büyüyor, sanırım sütüm eskisi kadar doyurmuyor. Sizinkiler kaç dakika emiyor,birde kaç kez emziriyorsunuz?
Bebek Ayı 10

3 Cevaplar

0 oy
(1,406 puan) tarafından
Ek gıda öğünlerini fazla veriyorsanız süte yer kalmıyor olabilir. Bebeğin iştahına göre de değişebilir iştahlı bebek her ikisini de fazlaca tüketir. Benim oğlum da 10 aylık sütü de en az 10 15 dk emer ek gıdayı da normal yer. Ben çalışıyorum 3 kere emziriyorum 2 kere de bakan kişi süt veriyor. Bazen ekstra istediği oluyor süt içmek için değil de özlem gidermek için sanırım :) o durumda da ekstra 1 2 kere verdiğim oluyor. 
(181 puan) tarafından
Ya aslında iştahı fazla yerinde,kilosu fazla olduğu için ek gıdada oldukça dikkatli ve ölçülü yediriyorum, çoğunluk anne sütü alsın dedim 1 yaşa kadar ama 2 dakika emip bırakıyor.Gece beslenmesini kestim,onla alakalı olabilir mi acaba?
(181 puan) tarafından
Ahh çalışan anne olmak..ikinizde hasret gideriyorsunuz ne güzel, sağlıkla büyüsün evladiniz
(1,406 puan) tarafından
Amin hepimizin evladını bağışlasın Allah :) Kilo alımı iyiyse ve doktorunuz bu durumu onaylıyorsa bence sorun yoktur. Bir de büyüdükçe etrafı keşfetmek emmekten daha keyifli olabiliyor bu da bir gerçek :)
(181 puan) tarafından
O kadar uzun saatler emzirmeye alışmışım ki birden azalınca affaladım heralde ama kaçınılmaz son anne sütünün bir gün azalıp bitmesi:)
(277 puan) tarafından
Canım 10 ay atak  ayı ve ben o zaman artık bunalımdaydim hiç durmuyodu ondan emmiyo olabilir yada dış patlatiyo olabilir dikkat edin sütten kesilmesin ama benim kızımda eskiden bütün gece emerdi şuan iki üç dk emip bırakıyo uykuda bile sütte azaldığı için bitince birakiyosun hızlı iciyodur sütü bosaltiyodur sizde sık sık verin az iciuosa öyle deneyin
(1,406 puan) tarafından
Evet büyüdükçe emme aralıkları uzuyor emme süreleri kısalıyor. Önemli olan sağlıklı gelişmeleri bu aya kadar anne sütü almış olmaları bile güzel bence ben öyle düşünüyorum artık
(277 puan) tarafından
Bencede sonuçta anne sütü aliyolar ve bence olan süt o kadar bitirince birakiyolar kızım emerken mutlu oluyo bırakırken de bende o mutlu oldukça dahada mutlu oluyorum:-)
-Reklam-
0 oy
(1,553 puan) tarafından
Zaten 1 yaşından sonra anne sütü artık ara öğün oluyor. Sizinki biraz erken başlamış :)
(181 puan) tarafından
Gece beslenmesini kestim,onunla alakalı olabilir mi?
(1,553 puan) tarafından
Sanmıyorum. Bazı bebekler ek gıdaya daha meyilli oluyor. Benim kızım da öyle. Mama kullanıyorduk ama yarısı çöpe gidiyordu nerdeyse. Ek gıda daha cazip geldi demek ki
(181 puan) tarafından
Neyse dediğiniz gibi biraz erken oldu ama nasılsa anne sütü bir gün ikinci plana düşecekti, alışmam lazım:)
0 oy
(1,668 puan) tarafından
benimkide 10aylik ama ek gida daha az yiyor anne sütüdaha fazla içiyor acaba kaç oğun veritorsun ve bir günlük menusu anlatirmsiniz zahmet olmassa. 
(181 puan) tarafından
Sabah 9 gibi uyanır emziriyorum sonra 10 gibi kahvaltı ( yumurta sarısı, yarım avokado,2 cici bebe,labne,pekmez) sonra 12-1 emerek uyuyor..3 gibi uyanıyor yine emziriyorum sonra 4 gibi muz ve başka meyveyle karışım yapıp meyve saati oluyor..5 de emzirip 1 saat uyutuyorum sonra 6 da falan uyanınca sebze çorbasını içiyor. 8 gibi muhallebisini yedirip 9 da uyutuyorum. Genel düzenimiz bu şekilde ama dediğim gibi emziriyorum dediğim de 2-3 dk bişey sürüyor, yeme aralıklarını uzatamadım, çabuk acıkıyor bende porsiyonlarını azalttım
(1,668 puan) tarafından
çok tşk edarim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 130 göst.
0 oy
4 cevap 140 göst.
24 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Feyzademirci (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.
10 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gulsah96 (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 385 göst.
15 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Demetttt (499 puan) tarafından soruldu
...