+6 oy
7,940 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (22 puan) tarafından
Biliyorum çok linç yicem herkes bizim sütünüz olsun diye uğraşıyoruz senin dediğine bak gibi şeyler söyleyecek sonuna kadar HAKLISINIZ.

Ben ilk çocuğumda hiç ne kadar emziririm süt nasıl artar hiç bir şey bilmiyordum 5.ayda sütüm azaldı ben bende mamaya başladım 2 yaşına kadar mama içti. Çok güzel ilgilendim anaokuluna gidiyor öğretmen o kadar güzel ilgilenildiği belliki der hep. Okuduğumuz kitaplar etkinlikler oyunlar çevremde herkes şaşırırdı nasıl bu kadar ilgilenebiliyorsun diye şaşırdı ben kendimi çocuğuma adamıştım desem yeridir.

Şimdi ikinci bebeşim doğdu ben hamileyken hiç düşünmedim emzirmeyi mamayı doğdu emziriyorum ama sanki ben ilk çocuğumda ki biberon akışkanlığını devam ettirmem gerekiyor gibi hissediyorum

Yani her ağladığında acaba aç mı diye memeye tutmak sürekli meme açık gezmek ee ben nasıl dışarı çıkıcam çıkamam ki sürekli memeyle uğraşmaktan ilk çocuğumda ki gibi ilginemeyeceğim gibi geliyor. Memeyi aradan çıkarsak bebeğimle daha rahat ilgilenecem biliyorum en azından tok evet ağladığında başka bir derdi var dicem. 6 ay anne sütünü vermek istiyorum ama sonra kendi tercihimle mama versem ben çok kötü bir anne mi olurum. Madem doğurdun mecbur emzireceğim demi seçim hakkı da ne demek oluyor. Kızlar ben kötü bir anne değilim benim için çocularım herşeyden önemli ben emzirmeyi beceremiyorum sürekli süt artırmak acaba yetti mi aç mı ağlıyor meme aç sürekli, meme reddi şu bu ben bebeğime odaklanamıyorum. Emzirmek hiç o kadar da kolay değilmiş dedikleri gibi emzir gitsinle olmuyor.

Öyle işte kızlar kimseye diyemiyorum utanıyorum bu düşünceden bebeğimi bile isteye anne sütünden mahrum etmek de istemiyorum ama beynim bunlarla dolu 

110 Cevaplar

0 oy
(9,151 puan) tarafından
Size şu yönden hak veriyorum. Ben ilk çocuğumu anne sütü ile büyüttüm 6 ay zaten hiç uyku görmedim süt az olduğu için falan değil kilo boy hep en üst seviyede oldu ama anne sütü alan bebek daha az uyuyor.

Ama ikinci çocuğum doğdu hastanede sütün az mama vericez dediler benim için çok kötüydü bunu duymak çünkü her ne kadar zorda olsa ilk çocuğum 10 yaşına hiç ilaç falan kullanmadan geldi anne sütü ile her hastalığı atlattık sonrasında yine bünyesi çok kuvvetli oldu. 

Neyse ağladım sızladım beni taburcu edin eve gidip duş alsam sütüm gelir dedim ama nafile. İkinci gece başladılar bana mama vermeye. Allahım bebek emiyor 3 saat uyuyor. Uyanıyor agu bugu oyun mizmizlaniyor derken mama saati yine emiyor hooooop 3 saat uyuyor. Eve geldik eczaneye girdik eşim dedi mama alacakmiyiz hayır dedim süt arttırıcı takviye aldım gelip göğüslerime sıcak su ile masaj falan dedim o süt gelecek ve geldi.

11 aylık olacak mesela 11 de yatırdım saat şu an 91:04 tam 4 kere uyandı sanırım diş geliyor emip sakinleşip uyuyor. Geçen gece yatırdım bir baktım ağlıyor bir hışımla kalktım çocuk yanımda değil beşikte sabah ezanı saati o saate kadar uyumuş şok oldum. 

Evet çok yorucu ama sağlık yönünden olumlu yanlarını bildiğim için değer diyorum. Ve onu emerken izlemek de çok güzel. Dışarısı nasıl oluyor dersen yine bulduğum yerde emziririm. Emzirme önlüğü var. 

Ama o 1 gece çocuğu mama verince sizin gibi düşünen anneleri de anlıyorum. İnsan o rahata alışırsa gerçekten anne sütü ile devam etmesi zor.

Linç için demiyorum bunu ama anneliğin ilk fedakarlığı olan emzirme de bir bebeğe çok gorulmemeli 
(22 puan) tarafından
Çok güzel yazmışsın arkadaşımın Allah razı olsun beni yadırgamadan cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bana şöyle yorum yapanlarda oldu 'yazık sen emzirmeyi sadece karın doyurmak olarak görüyorsun çok yazık' diyenler de oldu. Haklılar belki kendince.
Ben bu hamileliğimde 4 ay wc dışında ayağa kalkmadan yatmam gerekti yattım kemiklerim birbirine batardı ağlardım, ilk kızım ne zaman ayağa kalkacaksın derdi üzülürdüm ama yapacak bir şey yok kayınvalidem 4 ay bizimle kaldı. Şimdi o emziren bana yazık diyenler emzirdikleri için onlar mı daha iyi anne yoksa 4 ay bu bebepi kucağıma alabilmek için kemiklerim bata bata yatmak zorunda kaldığım için ben mi iyi anneyim. Herkes anne ve her anne değerli kutsal ve her bebeğin annesi en iyi annedir. Doğum oldu sezeryan ben mesane hissimi kaybettim 15 gün sonda ile gezdim o his gelene kadar belki 2 aylarca da gelmeyebilirdi. Artık doğum olacak ben ayağa kalkacağım diye sevinirken maalesef böyle bir şey geldi başıma. Psikolojim hiç iyi değildi sürekli ağlıyordum lohusalığım da bu şeklide geçti. Şimdi de şunu ye sütün olsun oruç tutma sütün gider diyenler var, bol bol su içmeye çalışıyorım sütüm olsun diye ama sanırım ben artık vücudum benim olsun istiyorum yaşadıklarım yüzünden belki ben ona bağlıyorum. Çünkü ilk kızımı emziremedim bidaha bebeğim olursa emzircem diyodum ama hamileliğim ve devamından ki şeyler şimdi de süt olsun diye uğraşmaktan yoruldum. İlk kızımdaki bibrron alışkanlığıda eklendi tabi. Ben emziriyorum şuan 6 aydan sonra meme+mama devam ederim çünkü yapamıyorum kendime gelemiyorum. Ha bu arada psikolağada sıra aldım ruhen tükenmiş hissediyorum kendimi kızlarıma da hayrım yok eşime de evime de kendime de iyi olmak istiyorum :( eski kendimi çok özledim ben çok mutlu ve zeki bir kadındım inşallah destek alıcam kendime gelmek istiyorum. Büyük kızıma kafamı veremiyorum bana diyo ki anne senin neyin var. Benim için çocuklarım bir yana dünya bir yana ama önce benim iyi olmam lazım evimin huzuru mutluluğu için önce annenin iyi olması lazım
-Reklam-
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Hem meme, hem mamayla da çocuk büyütmüş tecrübeli bir anneyim. 3 çocuk annesiyim, 3. Bebeğim 10 aylık. İlk bebegim sadece mama içti, seni anlıyorum ilk başlarda böyle hissediyor insan. Sürekli meme çıkarmak biberon rahatlığı yanında zor geliyor insana. Ama ben her ikisini de yaşamış bir anne olarak sana şunu söyleyebilirim ki bebeğimi emzirmeyi dünyadaki hiçbir hazza değişmem. Emzirmek anne ile bebek arasında kuvvetli bir bağ oluşturuyor. Anneliği tamamlıyor. Emzirmek ilk başlarda zahmetli bir iştir ama sonra çok zevk alacaksın. Seni anlıyorum linclemiyorum ama erken davranıp yanlış bir karar verme.
0 oy
(11 puan) tarafından
Kötü bir anne olmassın ama sütün varken neden mama veresin neden bebegin bundan mahrum bırakasın ki bizlerde senin gibiyiz sütüm yetiyormu acaba bebegim açmı diye düşünüyoruz sütüm var ama bebegime yetmediğini düşündüğüm için öglen ve aksam mama veriyorum ayrıca dısarı çıkacağım zamanda yanıma mama alıyorum emdirmek için uygunsam emdiriyorum degilsem mama veriyorum memeden kesmek yerine alternatifler düşüne bilirsin inan senin psikolojini cok iyi anlıya biliyorum ama sütün azda olsa bebegini emzir ona en iyi gelen şey anne sütü doktorum hep der anne sütünün 1 damlası 1 şişe mamaya bedel. 
0 oy
(36 puan) tarafından
Tatlım bizimkisş biberon alışkanlıgı benmde ılk cocukta o sekıldeydı sen yıne 5 ay emzıedıkten snra mama vermıssın ben 1 haftalıkken vermeye basladım ılk cocuga smıd gercekten kızım hwr agladıgında acaba sutum mu yetmıyor dıyorum ama hamd olsun yetıyor yetmese doymasa kılo alımı olmaz bebek işds her cocuk bır olmuyor kendı psıkolojını bu sekılde etkıleme surkelı emzırmek zorundaymıssın gibi hşsset kımseyı takma hemsıre bana bunu dddı sen emzırmek zorundasın ben yetmıo falan dddkm kızdı daha bana bebegım su an 36 gunluk 2850 doğdu su an 4000 kılo hemsıre eger yetmese bu kıloyu almaz dddı sende bu sekıkde dusunme
0 oy
(34 puan) tarafından
Bu olay tamamen anne ve bebeği arasında sen ve bebeğin nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın. Mutlu bebek için mutlu anne lazım. Benim iki çocuğum da 9 buçuk ayda bıraktı bence de yeterdi. Herkes memnun. Kimsenin dediğine kulak asmayın. 
0 oy
(161 puan) tarafından
Benım bebegımde besin alerjisi var, sütümden ona geçiyor dıye dıyet yapıyorum et süt ve sut urunlerı yumurta butun paketli gıdalar tavuk soya kuruyemıs , yani nerdeyse bısey yiyemiyorum, ve ben buna ragmen mamaya başlamak aklımdan bile gecmedı, ki ben bu şekilde 5 aydır diyetteyim, yani sütünüz varken ve anne sütünün bır DAMLASI BİLE O KADAR DEGERLyken, bunu BEBEGINIZden mahrum bırakmak onun GÜNAHIna girmekten başka bısey degil... Sırf daha rahat dısarı cıkmak daha rahat olmak ıcın ne bileyim ben bir anneye yakıştıramadım bu tutumu, ki zaten gayette dısarı cıkılıyor 10 15 dknı bebegını ayırıp onu bır kosede emzirmek bu kadar zor olmamalı.... 
0 oy
(22 puan) tarafından
Teşekkür ederim kızlar 
0 oy
(578 puan) tarafından
Ben emzirmedim. Şöyle ki 4 ay emzirdim. Arada mama da verdim ama aynen dediğiniz gibi aç mı tok mu, ne zaman ne kadar emecek kaç cc emdi acaba gibi düşünceler beni çok gerdi. Ben saatli yaşamayı, somut kavramları seven bir insanım.Biberonda cc yi ve saati bilmek çok rahatlattı beni. Eşime dedim ben emzirmiyorum. Şu anda 25 aylık. Çok şükür oldukça algıları açık bir çocuk. 
(22 puan) tarafından
4 ay mı emzirdiniz sadece, eşiniz ne dedi peki bu duruma bizimki kesinlikle emecek gözüyle bakıyor, ha mama alır almaz orası ayrı ama önce emsin der hep. Peki sütünüz olarak mama vermek sizi nasıl bir his yaptı sadece merak ediyorum. 6 ay sonra bende en azından gece tok tutsun diye vermek istiyorum çünkü meme için çok uyanıyor. Ama sütüm varken mama vermek bana nasıl bir his verir kestiremiyorum. Mama alan da sağlıklı anne sütü alan da beslenme ömür boyu sürecek bir şey sonuçta
(578 puan) tarafından
Eşim hiç karışmadı. Sen nasıl istersen dedi. Emzirirken yaşadığım gerginliği anlatamam size. Hiç benlik değil emzirme işi. Kafamda sürekli aç mı tok mu. Yeterli emdi mi? Acaba şimdi emzirmelimiyüm düşünceleri beni çok mutsuz yaptı. Mamaya geçince ayarladık saatlerimizi, cc mizi. Karnı tok olan bebede hem gündüz sosyal hayatta, hem gece uykuda huzurlu oldu. Mesela benim bebem geceleri çok düzgün uyuyan bir bebekti. Şimdi 2 yaşında. En çok uyandığı zamanlar burnu tıkalıysa. Onun dışında rahat bir bebekti. Özellikle geceleri
0 oy
(19 puan) tarafından
Ben de cok dertliyim bu konuda.  Oğlum zayif ve erken doğdu.  Sezaryen doğum yapmak zorunda kaldim ve tam yaz sıcağıydi. Annemlerin yanında baska bir şehirdeydim. Kilo da olunca yattığım yerden tek basima kalkamiyordum bile. Dikişlerim iltihaplandi oğlumda sarılık çıktı geçmek bilmedi. Zayif doğduğu için ve meme başı aşırı büyük olduğu için bir türlü emmedi. Kaç tane emzirme hemsiresi ebe denedi emzirtmeyi ama nafile. Üstüne bir de kayinvalide faktörü var. Sürekli görüntülü arayip illa emzir emer o diyip duruyordu. Üstüne gaz sancisi cekerken acliktan agliyor emzirmeyi dene diyordu.Eşim  de sagolsun destek olmak söyle dursun köstek bile oldu bana. O dikislerim aylarca iyileşmedi. Hastane doktor gördükçe bembeyaz oluyordum. Gece gunduz pompayla sut sagiyordum. Hasta bezi alerji yapti gecmedi vs. Kabus gibi gunlerdi. Ilk 3 ay sütümü sağarak verdim ama sonra sütüm gün geçtikçe azalmaya başladı. Bir süt annemiz süt verdi hatta ogluma 2-3 hafta kadar. Sütüm azaldıkça ve herkes emzir diye baskı kurdukca sutum daha da azaldi. İyice sinirlerim bozulmuştu. Vicdan azabi utanç kaygi hissederek mamaya başladım.  Tabi kayinvalidemin baskısı hic bitmedi. Aylar sonra döndüm geri eve ama burnumdan getirdi. Bebegim 10 aylik oldu oturabiliyor uzun süreli olmasa da ,dönebiliyor ama emeklemiyor. Her bebek farklı biliyorum ama kayinvalidem surekli anne sütü alamadi ya ondan böyle diyor. Hapsursa anne sutu almadığı icin diyor. Lakin bebeğim anne sütü verirken de gayet guzel kilo aliyordu simdi de alıyor.  Her seyi yiyebiliyor. Hatta bazen midesinde kara delik var yedikleri oraya gidiyor yoksa nasil yesin bu kadar seyi diyorum kendime :) bu arada kayinvalidem en kucuk oglunu 1.5 yasina kadar emzirmis. Umreye gitmek icin sütten kesmiş cocugu birakip umreye gitmiş. Ilk emzik verdiğim de susturamadigin icin emzik veriyorsun diyen esim sonra al sunu em de sus diyip emzik vermisti bizim oğlana.  Hic kimseyi takmayin. Dert etmeyin. Davulun sesi uzaktan hos geliyor herkese. 
0 oy
(244 puan) tarafından
Canım illa sadece mama vermene gerek yok ki evde emzir dışarıya cikacaginda ya da doymadigini hissettiğinde mama ver benim sütüm yetmiyor diye bende mamaya başladım ama emzirmeyi bırakmadım evet mama büyük rahatlik ama bizim sutumuz kadar faydalı değil bak dün iftara çıktık arkadaslar ile mamayı aldım yanıma acıkınca orda mama yaptım verdim eve geldikten sonra aciktiginda emzirdim gece boyu emzirdim doymadı şimdi yine mama verdim bu şekilde dönüşümlü git bence
0 oy
(47 puan) tarafından
Valla hiç yorumları okumadım kesin linclendin biliyorum  sadce emzirmekle iyi anne olunmuyo malesef. Ben ilk çocuğunu 2 sene emzirdim ama şu anki bebeğim 5 aylık besin alerjisi var aylarca diyet yaparak emzirmeye çalıştım çok zor bir surecti ve eşim bana dedi ki neden zorluyosun yani emzirmek zorunda değilsin. Tüm emzirme döneminde bu cümleyi annem kayınvalidem eşim ve çevremden  sürekli duydum. Ciddi bir meme reddi sorunumuz da vardı ve inan inatla emzirmeye çalışıyorum. Asında en içimde bir yerde emzirmekten yorulduğum için emzirmek istemiyorum ama insanlar özellikle kadınlar tarafindan nasıl bir baskıya maruz kaliyosak başka bir seçeneğiniz yokmuscasina gayretle emziriyoruz çok acayip. Sonuç olarak ben memeden kestim zaten emmek de istemiyodu uğraştım aslında ama olmadı daha fazla ugrassam olurmuydu bilmiyorum ama gücüm kalmamıştı Ya şimdi iki evladım var biri o şekilde oldu biri bu sekilde. Bu beni kötü anne yapmaz. Emziriyoruz diye kendimizi iyi anne ilan edemeyiz.. burda seni lincleyenlerin çoğundan iyi bir anne olduğuna eminim... Sokakta görüyoruz ne anneler var emin ol hepside emzirdi ne şimdi yani emzirdi diye iyi, mama verenler kötü mu. Ben 33 yaşındayım annem beni hiç emzirmemis mama icirmis ama annemle bagimizda kuvvetli gayette sağlıklıyim maşallah
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Emzirmek yada emzirmemek size ve vicdanınıza kalmış ama bu sizin aynı soruyla ilgili post açmanız bence vicdanınızı rahatlatacak cvp bekliyorsunuz
0 oy
(1 puan) tarafından
Tam olarak senin gibi düşünen bir anneyim. Ben 1 aylıkken başladım mamaya. Korkma her şeyi aynı devam ediyor, sağlık açısından hiçbir farkı yok çevremdeki anne sütü alan bebeklerle. Evet ben beceremiyorum emzirmeyi dedim ve bıraktım. Çünkü hem oğlum için hem benim için bir eziyetten daha fazlası değildi. Ağlayarak tepinerek emzirmem(aşırı derecede göğüs ucu yaram vardı, göğüs ucum yarılmıştı) ikimiz içinde hoş olan bir durum değildi. Bebeğime göğsümü düzgün kavratabilseydim yara olmayacaktı biliyorum. Çok danışmanlık aldım. Defalarca. Ama olmadı, belli ki olamayacaktı da. Ne acaba aç mı diye beynimi yordum, ne de oğlumu açlığını anlatmak zorunda bıraktım. Bizim için en iyisi bu olacak dedim ve o şekilde devam ediyorum. Emzirmeye çalıştığım o 1 ay, bebeğimle geçirebileceğim zamanı benden çalmış gibi hissediyorum hâlâ. İlk ay içerinde sık tahlil ve doktor kontrolleri var biliyorsunuzdur. Doktora gidiyoruz tam randevu saati geliyor acıkıp ağlamaya başlıyor. Doktora izlenimlerimi mi anlatayım, emzireyim mi, doktora ben şuan gelemem mi diyim. Allak bullak olmuştum. Mama sayesinde ne zaman ne kadar yediğini görebiliyor ve buna uygun hareket edebiliyorum. Emzirmek çok vakit alan bir eylem. Mama hazırlamak aslında bir termos yardımıyla aşırı pratik, hızlı ve konforlu. Emziren anneler benim için çok değerli. Çünkü ben gerçekten emzirmeyi bir sanat olarak görüyorum. İyi bir beceri gerektiriyor. Ben bu konuda beceriksizim dedim ve emzirmeyi sonlandırdım hem de hiperlaktasyon yaşarken. Uzun lafın kısası hislerine güven, onu ve kendini en iyi tanıyan sensin, mama veriyorum diyince etraf tepki gösterecek falan diye hiç kafana takma. Kontrol randevusuna gittiğim doktorlar tak diye şunu diyor "Sadece anne sütü alıyor değil mi? " Hayır sadece mama dediğimdeki o sorgulayıcı aşağılayıcı bakışlara çoktan alıştım ve umursamıyorum. Hatta bazen direkt yüzüme söyleyen doktorlar bile oldu "Neden ki neden emzirmiyorsun? " . Belki kanser tedavisi gören bir anneyim ve bu sorduğun soru beni üzecek. Ağzı olan konuşuyor. Öyle olması gerekti diyorum ve bitiyor. Evet annelik fedakarlık gerektirir fakat kendini hayattan soğutmanın pek bir faydası yok hem senin hem bebeğin için. En iyisini sen biliyorsun güzel anne☺
(852 puan) tarafından
1 yıl öncenin postu güzel anne fark etmedin sanırım:)
(1 puan) tarafından
Belki bizimle aynı şeyleri yaşayan ancak yazmaya cesareti olmayan bir anne okur da bir nebze rahatlar diye yazdım☺
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Emzirememis biri olarak o sütün faydaları anlatilamaz ve aslında o daha kolay ben her yere koca çanta ile gidiyorum soğuk suyu maması sıcak suyu derken hem kızım hem çanta dışarı çıkmak istemiyorum emseydi bir bez alır çıkardım kolayca heryerde örtünü ört emzir git gez aciktigi yerde mama hazırlama derdi yok hemen ver ben temiz bir yer arıyorum mama yapacak ısıtacak icmediginde mama boşa gidiyor biberonu yıkayacak yer bul temizmi degilmi o belli değil eve gel biberon kaynat cantadaki suları boşalt bunları düşününce keşke emzirebilsem diyorum onuda geçtim bebeğinize emzirerek te iyi bakabilirsiniz onun için daha yararlı kendinizi düşünmeyin ikiniz içinde muhteşem birşey emziren kadınların meme kanseri vs yakalanma riski de düşüyor enazından altı aya kadar emmesini çok isterdim ben çocuğumun enazından evde olduğunda emzir dışarda mama ver arada 
0 oy
(264 puan) tarafından
Senin tercihin ve kararın ben doğduğundan beri emziremedim göğüs uçlarım kör ve süt gelemdi zatende bebekte mamadan sonra meme kabul etmedi ve bizim diyoloğumuzda mükemmel şuan 2.5 yaşında valla emmedende yaşayabiliyorlar yani aç bırakıyormuşuz gibi bazılarının tepkileri aa mamamı veriyorsun diye çıkışları beni şaşırtıyor yada şöyle gap mamayı bıraktır işte başka bişey yemiyomu diye kınamaları gerçekten şok etkisi bırakıyor ikinciye gebeyim gene mama kullanmayı düşünüyorum sanki mama parasını millet ödüyor ne bileyim neyin tiripleri bunlar dimi ama
0 oy
(1,269 puan) tarafından
Tabiki tercih senin nasıl rahat oluyorsan önemli olan odur lakin gerçekten emzirmek çok güzel bir duygu bana kalırsa sadece mama değil verebildiğin kadar meme de ver keşke benim şuan sütüm olsa da her saat kalkıp emzirebilsem onunla aramdaki bağa nazaran mamanın içinde antikor yok sağlığı daha önemli evet mamayla da büyür belki hiç hasta olmaz bilemeyiz ama en azından emzirmenin zorl!uğuna girmek istemiyorsan sağım yapıp ver en azından  

Mamayla büyüten bir anne cani değil çocuğunu düşünmüyor değil aynı normal doğumla sezeryanın arasındaki fark gibi her türlü anneyiz ki mamayla besliyorum 2 aydır kötü bir anne olduğumu da düşünmüyorum sütüm gitti ama emzirmemek onun için daha sağlıklı iyi ki mama veriyorum
0 oy
(31 puan) tarafından
Bnce emzirmek biberondan daha konforlu, gece g
0 oy
(31 puan) tarafından
Bnce emzirmek biberondan daha konforlu, gece gündüz, kalk ılık su hazırla mama koy biberon yıka vs özellikle gece yatağından kalkkıp bunları yapmak daha zor ama meme nerde ne zaman olursa olsun aç emzir her zaman hazır, sizin gibi düşünsem ilk bebeğimi emzirdim bunu emzirmiyorum diye vicdan yapardım, coxuklarımı ayırıyor gibi hissederdim diğerinin ne sucu var nie anne sütü içiremiyorum derdim kesin, şuan ilk cocuğumda almadığın eşyaları ikincide alınca bile bu vicdanı yapıyorum, ki anne sütü bebeğinizi hertürlü hastalıklardan koruyan en güzel kalkandır bunu biliyor olmanız gerekir tabi sizin tercihiniz
(31 puan) tarafından
Eski postmuş ama yazmak istedim
(22 puan) tarafından
Çok eski postum bu benim bugün bi giriverdim bir sürü mesaj gelmiş. Kızımı 1 buçuk yaşına kadar emzirdim ben çok şükür iyiki bırakmamışım bi aydan sonra güzelleşti zaten emzirmek. 15 aylıkken geceyi bıraktık 18 aylıkken tamamen bıraktık kendi bıraktı gibi oldu aslında çok üzüldüm :)
0 oy
(265 puan) tarafından
Canım ilk çocuğumda mamayla besledim ama sütüm hiç gelmediği için şimdi ikinciyi de mamayla besliyorum oda mecburiyetten ama ilk bebeğim gece uyanıp aglamazdi ben saat kurar mamayı yedirir yatırdım ama ikincisi öyle değil mamayı veriyorum bir saat geçmeden yine ağlamaya basliyo karnı tok eminim gazida yok bezinde temiz ama susmuyo ne güzel olurdu emseydi diyorum fazla verdin derdi yok ver verebildiği kadar mama öyle değil biliyosun saati gelmeden veremiyosun  yani demem o ki varsa sütun kıymetini bil göğsünde bile o uyur mis gbi ben şekilden şekile giriyorum ilkinde olan rahatlık ikincisinde olmuyo
0 oy
(960 puan) tarafından
Eski post bu niye gündem oldı gene:)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 284 göst.
0 oy
3 cevap 654 göst.
0 oy
9 cevap 219 göst.
0 oy
17 cevap 540 göst.
...