0 oy
549 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (15 puan) tarafından
Değerli Anneler; ben çok korkuyorum ve kendimi eksik hissediyorum. Birincisi 6 aylık olmasına 10 gün var bebeğimin, anne sütü alıyor sadece. Ve ben ek gıdaya geçiş döneminden çok korkuyorum ya boğazına kaçarsa diye Allahım korusun.... Bi de ek gıdaya yani tadımlıklara geçişte bebeğin oturur pozisyonda olması gerekiyormuş ve ben hiç oturtmayı denemedim korkutuyorum ona zarar veririm diye. Daha yeni yeni kafasını kontrollüce tutuyor. Hep araştırıyorum, okuyorum bebek oturmak istediğini belli eder diye o yüzden bebeğimin istemesini bekliyorum yanlış mı yapıyorum... Kafam karmakarışık ve korku var... Sanki yetersizim, evladıma layık bi anne değilmişim gibi...

7 Cevaplar

+1 oy
(25 puan) tarafından
Canım bebeğimi oturtmaya başla artık. Karın üstü egzersizleri yaptır başını daha hızlı tutmaya başlıyor. Ben dıytoy ve neobebeğin kartlarına baktırıyorum doğduğundan veri. Karın üstü için çok işe yarıyor. Bizde 4 aylık olduk. Bende ek gıdadan korkuyorum ama boğazına kaçar diye değil. Tarif vs bilmiyorum diye. Zaten püre yedireceksin kaçmaz o kadar da boğazına. Kaçsa da takılmaz. Bir de kendini yetersiz hissetmen notmal. Annelik iç güdüsü maalesef ki. Ama bence bi her yönden yeterliyiz. Bak bebeğin 6 aylık olmuş bile. Onu sen büyüttün. Uykusuz kalıyorsun gıkın çıkmıyordur eminim. Bazen sinirlenmek ve yorgunluktan kendini kötü hissetmen dışında erkeklerin yapamayacağı şeyi yapıyoruz. Lütfen yetersiz hissetme. Osman gönülal youtube videolarını izle. İnstagram da psikologlar var takip et. Bazı anne fenomenler var. Onları takip etmek bana iyi geliyor. Yalnız olmadığımı hissediyorum
(615 puan) tarafından
Çok doğru bizim doktorumuzda yüz üstü yatmasını hep söyledi başını tutabiliyor. Ek gıdadan korkmayın anneler. Yavaş yavaş tadımlara başlıcaksınız. Annelik iç güdülerinize güvenin. Yavrucaklar çok hızlı büyüme evresine giriyor :)
(15 puan) tarafından
Çok teşekkür ederiim...  Osman Hoca yi takip ediyorum. Dediğiniz gibi tarif de bilmiyorum onları da araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Sanırım teorikte her şeyi aynı anda öğrenmeye çalışınca sanki hiç bişey bilmiyormuş hissi bu.. Oturup bana sayfalarca bilginizi, emeğinizi ve hissinizi paylaştığınız için Candan ciğerden teşekkür ederim. Sarıldım..
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bebegini oturtmaya baslayabilirsin canim artık yavaştan. Blw yönteminde desteksiz oturması lazim. Pure şeklinde başlarsan merak etme. Bogazina kaçar endişesi her annede oluyor merak etme. Ama emin ol bir sey olmaz. Korkamana gerek yok. 
(15 puan) tarafından
Kucağımda biraz biraz oturtayim değil mi? Bu oturmanın tanımı var mı? Yani bebek şu şu özelliklere sahipse artık destekli oturtulmaya başlanır diye?
(15 puan) tarafından
Çok teşekkür ederimm size sağolun varolun...
tarafından
6 aylik olacak bebegin canim kemik gelisimi artik daha güçlü ama daha cok güçlenmesi için seninde destek vermen lazım. Kucaginda oturtmaya basla destek verip. Merak etme benim bebeğim 8 aylik hala tam oturamıyor. O yuzden simdiden basla her bebegin gelisimi farklı olur. Sana tavsiyem mesela benim mama sandalyemin arkası kademeli yatanlardan. Son 1 2 aydir dik konumda tutuyorum. Desteksiz daha cok oturabilsin diye. Sende yapabilirsin o şekilde kademesini artırıp. Rica ederim ne demek
(15 puan) tarafından
Yarın sabahtan itibaren biraz biraz kucağımda oturtma girişimlerine başlayacağım. Teşekkür ederim tekrar... Yüreğinize sağlık.
tarafından
Rica ederim sağlıkla buyut bebegini ♡
0 oy
Profil image (456 puan) tarafından
Hepimiz aynı yollardayız canim korkma boğulma anında ilk yardımı öğren zateb bebekler çok aklli bizi yonlendryorlar güçlü ol hemlig manevrasini öğren püre vs boğaz da kalmaz zaten 
(15 puan) tarafından
Biraz da soğukkanlı olmak gerekiyor sanırım. Ben öyle değilim bebeğim hafif öksürsün ellerimden, kollarımdan bi an can gidiyor gibi, o an elim kolum tutmuyor gibi oluyo.. içim titriyor... Aslında sağlıkciyim biliyorum müdahaleyi ama oğlum olunca konu hiç bişey bilmiyormuş gibiyim.. Bana cevap yazdınız için size çok teşekkür ederim. Sağolun varolun..
Profil image (456 puan) tarafından
Bende senn gbydm Allah bogilck sürekli evham şuan 9aylk biraz daha iyiyim
0 oy
(91 puan) tarafından
Bebeğine yetemeyen sorumsuz beceriksiz umursamaz bir anne evladı için akşamın bu saati oturup araştırma yapmaz birşeyler öğrenmeye çalışmaz. Sen harika bir annesin. :)  
(15 puan) tarafından
Size sımsıkı sarıldım... Hissedin olur mu. Sanırım en büyük handikapım hassas oluşum. Size candan ciğerden teşekkür ederim.
(91 puan) tarafından
Seni tüketen yersiz düşüncelerden kaç ve hergün bıkmadan tekrar et sen mükemmel bir annesin. Ben teşekkür ederim.
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Korktuğunuz veya incinmesini istemediğiniz için oturtmuyorsunuz. Aslında bu ona iyilik değil. İçindeki potansiyeli çıkarmasına siz yardım edeceksiniz. Kendi kararlarını alabilen yetişkin bir birey olana kadar onu teşvik etmeniz gerekecek. Size ihtiyaç duyduğu her an incinmesinden korktuğu için bir şeyleri geciktirirseniz çok zorlanır. 6 aylık bir bebeğin kafasını çok rahat dik tutabilmesi gerekir. Kafasını dik tutamayan ve desteksiz oturmayan bir bebeğin ek gıda alırken boğazına kaçması çok daha muhtemel. Lütfen önce bu becerilerini geliştirin. Doktorunuza bu durumları söyleyin ve ek gıda dönemine öyle geçin bence.
0 oy
(1,365 puan) tarafından
Canım geç bile kalmışsın 4 5 aydan sonra kucakta yarım oturtma yapmak lazım vavaş yavaş, sonrada kısa süreli koltuk köşelerine oturuyordum ( berjer köydüğümüş köşelerde bahsediyorum) ben hergün  3 5dk sonra artırarak gitmiştim, yerde oturtuğun zaman da yanlarına yastık atabilirsin düşerse kafasını çarpmasın yada yere yumuşak bir yorgan atabilirsin....ilk başlarda sebze püreleri yap ver mesela şuan da kış sebzelerinden patates haşla güzelce çatal ile ez, pürelerine içine mutlaka zeytin yağı da damlat kabız olmasın, balkabağı aynı şekilde haşla ez ver ne bileyim havuç verebilirsin, yazın yeşil kabak da verirsin, ilk tadımlarına tek tek tatdır ki tatlarını alsın yoğurt verebilirsin ama onu sebzelerden sonra ver bazı bebekler direk yoğurt ile başlayınca reddebiliyor. Sonra ki günlerde armut, elma, (muz avakodo çatal ile eziyor zaten) ister cam rende ile rendele ver yoksa da blendir yaparsın ama ben blendir gerekmedikçe pek kullanmadım, çünkü ilerde pütürlü ye çabuk alışması için çatal ile ezdim herşeyi genelde yada cam rende ile yaptım... İlk gün 1çay kaşı ver canım 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün 1yemek kaşığı şeklinde, ama 1yemek kaşığı kabul etmiyorsa da sakın zorlama ilk zamanlar günde bir defa vericeksen zaten tadım ayı olduğu için, yoğunluk yine anne sütü yada förmül mama olucak sonra yavaş yavaş yediği kadar verirsin.. Bebeğin oturamıyorsa tam olarak arkasına yastık koy yarım şekilde oturt yada ana kucağına arkasına destek koyup yarım oturt o şekilde verebilşrsin, sakın yatırıp yedirme ozaman genzine kaçar, ve içme suyunu kaynat 5dk soğut güne  3defa olacak şekilde 1er tatlı kaşığı ver canım sonrasında onuda istediği kadar arrtır. Bol su ek gıda da çok önemli kabız olmasın die. Korkma bişeycik olmaz. 
(15 puan) tarafından
Allah bin kere razı olsun sizden. Benim için emek harcadığınız için... İki gündür oturtuyorum destekli fırsat bulduğum her an. 4 gündür de kaynatıp soğuttuğum sudan veriyorum en az bi günde 3 tatlı kaşığı değil mi? Çiğdem Hanım bir de ek gıdaya geçmesi için kafasını dimdik tutuyo mu olması lazım? Allah bin kere razı olsun Allah evladınıza size sağlıklı uzun ömür versin. Çok teşekkür ederim
(1,365 puan) tarafından
Amin canımın cümlemize Allah senden de razı olsun.. Yeni başladığın için günde 3defa 3tatlı kaşığı ver dedim suyu kuzum, anne sütüde alıyor ya zaten ama sonra baktın istiyor gün geçtikçe istediği kadar verebilirsin, diğer türlü miyde küçük ya su ile dolar hemen.
(1,365 puan) tarafından
İlk başlarda dili ile itmeye çalışacak verdiğiniz şeyleri öğürecek onlar çok normal ilk defa süt dışında bişey ile karşılaştığı için aslında o bir refleks canım endişelenme o durumda, birde her bebek hemen kafasını dik tutamayabilir, benim kızım da geç tuttu kafayı, ben arkasına yastık koyup kafayı da destekleyip hafif dik şekilde  yediriyorum canım bişey olmaz korkma, ama eline ekmek ve sert cisimler verme sakın, 1yaşta bile verdiğim zaman ekmek damağında zamk gibi yapışıyordu ve kolay kolay çıkmıyor du  iki defa gelmişti başıma çok endişelendim zor çıkarmıştı, 2yaş olduk artık yapışmıyor şükür ama zaten ekmek pek sevmiyor benim kızım  8 9aya gelince sebze haşlayıp eline verebilirsin eline muz avokoda yanı yumuşak damağı ile ezicek şeylerden verirsen kendi yemeye çalışır ve daha çok hoşuna gider. Tabi sende bi esnada gözün üzerinde olsun yanlız bırakma boğazına kaçma durumu olursa kolunun yada dizinin üzerine yatırıp sırtına pıt pıt yaparsın inşallah gerek kalmazda, çok şükür bizde öyle bişey yaşanmadı ama temkinli olmak lazım. Öyle öyle öğrenecek oda sende tecrübe kazanacaksın kuzum.
0 oy
(489 puan) tarafından
Benim kizim 3 aydan beri oturmak istiyordu kendini kaldırıyordu 3 buçuk 4 de kucağımda oturtmaya başladım 7 gün sonra 6 aylık olacak ama oturtuyorum destekli kendini kambur yapıyor bende Çok korkuyorum kabak ve havuçu denedim eşim evdeyken beraber yaptık ben tek yapamam ama yemedi ağızina girer girmez kusuyor gibi yapıyor bende birşey vermiyorum artık çok üzülüyorum
(58 puan) tarafından
Korkmayın çünkü ilk yutmaya çalışıyor büyük gelince kusar gibi yapıp ön tarafa itip damağıyla ezecek :) öğürmesi normal. Benim oğlumda öyle yapıyordu
(489 puan) tarafından
Ya gerçekten mi çok teşekkür ederim çok üzülüyordum hep böyle olacak diye
(15 puan) tarafından
Bende aayyynnı sizin gibiyim eşimle veririm bende. Bizde 10 gün sonra 6 aylık oluyoruz, ama çok korkuyorum. Şu meyve koyup emdiği ağız aparatından sipariş verdim. İlk onu denemeyi düşünüyorum tam ek gıdaya geçmeden. Nerdeyse doğduğundan beri ek gıdayı nasıl veririm kaygısı vardı bende ve yaklaştıkça çok korkuyorum. Havucu haşlayıp çatalla ezip mi verdiniz? Sadece bu kadar değil mi? Ben tarif bilmiyorum gerçi yemek yapmayı da yeni yeni öğreniyorum. Çok zormuş..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 399 göst.
0 oy
9 cevap 420 göst.
28 Temmuz 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde 3kez anne (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 298 göst.
1 Haziran 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Melisce (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 310 göst.
18 Mart 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Aleynaa Kull (3 puan) tarafından soruldu
...