0 oy
800 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (22 puan) tarafından
Sevgili anneler 3 aylık bebeğim gece uykusundan acıkıp uyandığında çoğu zaman emerken uyuyakalıyor arkasından ne kadar uğraşsam da gazı çıkmıyor. Arada alt değişimi yapayım o arada uyanırsa çıkarayım diyorum gazını bu sefer de tekrardan uykuya dönmesi çok zaman alıyor. Gazını çıkarmazsam da sabah 5 6 gibi inanılmaz ağlamalar ve sancı ile uyanıyor.  Açıkçası ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Sizler gazını nasıl çıkarıyorsunuz? Ya da en azından sabaha karşı bu şekilde uyanmaması için bir yönteminiz var mı? 

16 Cevaplar

0 oy
(294 puan) tarafından
Hiç uyudugunda gazını çıkarmadım
(22 puan) tarafından
Sonrasında gaz sancısı yaşıyor musunuz? Ben çıkarmayınca sabaha karşı çok kötü oluyor
(294 puan) tarafından
Gaz yapacak yiyeceklerden uzak dur canım bide yemeklerine kimyon katarsan daha rahat edersin veya kimyon çayı içersen
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Valla ben uyudugunda dokunmuyorum uyuyor sabah 7 gibi uykuyu alıp uyanıyor o esnada gaz kusmuk ne varsa çıkıyor sonra yaklaşık 1 saat sonra tekrar uyku istiyor bizde 4 aylığz.
(700 puan) tarafından
Bizde aynıyız herseyi sabah uyandığında yapıyor
(140 puan) tarafından
Bizde aynı sadece 1 haftadır uyuyamıyoruz alerji rahatsızlığı yüzünden öncesinde aynı bu sekildeydi
0 oy
(556 puan) tarafından
Neredeyse 2 aydan beri alt açmıyorum gece derin uykudaysa çiş de çok yapmıyor. Mdikten sonra kucağımda sırtına hafif hafif vuruyorum genelde çıkarıyor. Önce hemen kucağıma kaldırırken çıkarırdı. Beş ayı geçtik bu günlerde pek çıkarmıyor. Sabaha karşı gaz birikirse kendi mızırdıyor yine kucağıma alıp vuruyorum sırtına rahatlayıp yatıyor. Ya da kendi alttan çıkarıyor.
0 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Emzirmenin ortalarında çıkar gazını ben öyle çare buldum benimki de 4 aylık geceleri meme de uyuyakaliyo en azından az da olsa rahatlıyor
0 oy
(670 puan) tarafından
Gazi  varsa zaten uyusa da çıkartıyor. Uyanıkken nasıl çıkartıyorsam o şekilde yapıyorum. Bazen çıkarmıyor çok da uğraşmıyorum bir sonrakine hepsini çıkarıyor.
0 oy
tarafından
Ben geceleri altini acmiyorum eger kaka yapmadiysa. Gece emzirmesinde gaz da cikarmiyorum kendi alttan cikariyor bazen
0 oy
(48 puan) tarafından

Canım bende de geceleri altını aldıktan sonra göz teması kurmuyorum altini degistirip  hemen yan yatırıp poposuna hafifi den vuruyorum.emme sorusuna da gelince  emzirdikten sonra hemen omuzuna alıp bi yandan hafif bir şekilde aşağı yukarı kolumu hareket.edip bi yandan da sırtına pıt pıtlıyorum cikaramassa kiraz çekirdeği torbasını koyuyorum eğer sende yoksa ılık havluyu ısıt  koy hem rahat uyuyor hemde uyanmaya  kalktığında  rahat gazini yapıyor umarım işine yarar:) ( 4 aylığız ) memede  cok uzun tutarsam daha zor çıkıyor gazi aklinda olsun 

0 oy
(80 puan) tarafından
Bir sürü insan gaz çıkarmadığınınyazmış. Daha dün Bursa Şevket yılmazda bir bebek gaz çıkarılmadığı için hayatını kaybetti. Dikkatli olun arkadaşlar. 
(114 puan) tarafından
3 yaşında ki bebeği mi diyorsun? Bende gördüm haberi bugün şimdi kızıma mama verdim uykuda ama gaz imkanı yok çıkarmadı 1 saat uğraştım şimdi benimde dayanacak halim kalmadı yan yatırdım bende en azından kurarsa geri kaçmasın diye Allah evlatlarımızı korusun inşallah
(80 puan) tarafından
Evet canım aminn
0 oy
(1,129 puan) tarafından
Sabah 5 6ya kadar emer uyur 6da sancısı olunca altını açıp acı elma yağıyla gaz masajı yaparım çıkarır kaka yapar 
0 oy
(250 puan) tarafından
Emzirmenin ortasında tam uyumadan çıkarın. Bizde de ayni durum var doktor bu sekilde önerdi. Birde gazini çıkarmaya çalışırken uyursa sırtını daire çizer gibi sivazliyorum ben kipirdamaya basljyor zaten. Sonra hafif hafif sırtına vurarak gazini çıkartıyorum.

Emdikten sonra gegirerek gazini cikarmazsa gaz bağırsaklara gidiyor. Onlar da daha tam olarak hareket edemedikleri için çıkarmıyorlar ve sanci giriyor malesef.

Bir de tabi her beslenmede gaz cikaracak diye bisey yok demisti bize doktor. Ama gaz çıkarmasa bile 10 dk dik pozisyonda dursun sonra yatırın dedi.
0 oy
Profil image (472 puan) tarafından
Geceleri hiç gazını çıkartmıyorum şükür öyle bı gazlı cocukda deil bazen kendi tuvaletini yaparken çıkartıyor duyuyorum sesini sonra hemen uykuya dalıyor 
0 oy
(202 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım çok zorlanıyorum valla 
0 oy
(187 puan) tarafından
Benim kızımda memede yatardı ,ben yinede omzuma alır bı beş dakka masaj yapardım beline ,bı sağ omzuma alırdım bir sol omzuma alırdım bu şekilde gazı çıkardı, çok uykulu olduğu için uyanmazdi, yani bir de o bel masajı hoşuna giderdi.
0 oy
Profil image (777 puan) tarafından
omuzuma alıp ayak tabanlarını gıdıklıyorum veya ensesine dokunuyorum 

pozisyon değiştiriyorum 

bacağıma oturtup çenesini destekleyip arakasına hafif vuruyorum öyle
0 oy
Profil image (86 puan) tarafından
Canım ben uyuyunca omzuma alıyordum hafif sallayarak sırtına vuruyordum bir kaç dakika çıkarınca da yatırıyordum uyanmiyordu 
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Omzuma yatırıyorum sırtına vuruyorum hafif hafifte yukarı aşağı sallıyorum o şekilde çıkartıyorum gazını. Gazını çıkarmayınca yarım saat 1 saat sonra geri uyanıyo hemen

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 522 göst.
0 oy
5 cevap 420 göst.
22 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kzcn61 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 300 göst.
17 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nurr4 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 325 göst.
22 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yasemin2407 (60 puan) tarafından soruldu
...