0 oy
184 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
Kızlar oğlumu 4 aylıkken genel kontrole götürmüştüm kakası faln çok mukuslu oluyordu doktora onu söyleyince alerjiden şüphelendi kan tahlili istedi bide Aptamilin  mamasını verdi alerji için oğlum mamayı içmedi kustu hep bnde  vermedim bidaha özele gittik ama doktor bilgisiz gibi geldi bana geçen de sağlık ocağindaki doktora şurup yazdırmaya gitmiştim oğlum kabız diye  sonra doktor da bizi tanıyor tahlili orda yaptırmıştım sonucuna baktı bilgisayardan bizde az çok anlıyoruz çocuk doktoru değiliz ama bn alerji faln göremedim dedi alerji testi deriden yapılıyor dedi neyse Perşembe günü de başka doktora gittim yine kontrol için oda bu alerji testi değil dedi kakasındada hâlâ az mukus var alerji var diyen doktor da bana süt diyeti yap peynir yoğurt süt yeme  içme dedi hazır gıda yeme dedi süt olan oğlum 1 hafta sonra 7 ayına girecek 3 aydır hicbisey yemedim o dediklerinin bu hafta yine kontrole gidicez. Ama merak ettim bilen var mı acaba alerji ne zaman geçiyor alerji belirtileri nelerdir teşekkür ederim şimdiden :)

1 cevap

0 oy
tarafından

Alerji testi hem kakadan hem kandan hem de deriden bakilabiliyir. Benim oğlum da kabızlık olduğu için kaka veremedik ama Dr üçünü de istemişti bakmak için. Ama şöyle birşey var mukuslu kaka tek başına alerji için gösterge değil. 

Ayrıca küçük bebeklerde testler yanıltıcı olabiliryormus . Yani testte çıkmadığı alerjisi olmadığı anlamına gelmez dedi . Bizimde bir sürü şikayetimiz vardı alerji belirtisi olan , hem deri hem kan testi yapıldı . Aptamili denemek için kullandık bizimki de sevmedi kustu. Şuan evolvia kullanıyoruz çok şükür sikayetlerimiz azaldı. Bende dikkat ediyorum süt ürünleri diyetim var. Şehir hast. varsa oraya gidin çocuk immünolojiye onlar bakıyor. Çocuktan çocuğa değişiyor bana yavaştan başla eğer geçmişse ona göre normal mamaya gecelim dedi denemek için geçende kendim sütlü tatlı yedim hemen vücudunda alerji çıktı yemedim. Arkadaşımın oğlu 1.5 yaşında hala geçmemiş mesela. Bazıları 1 yaşta geciyormus bilmiyorum ins hemen geçer çok zor oluyor  ek gıda döneminde.
(29 puan) tarafından
Bizede o mamadan verdi cnm onu da içmedi kustu sürekli ek gıdaya geçtiğimizde beri de kakasını yapamıyor şurup verince yapıyor onun dışında yok bu hafta yine gidicez inşallah yoktur alerjisi
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 204 göst.
21 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde KFattmaa (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
3 gün önce Ek gıda & Beslenme kategorisinde Buseeeee (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 216 göst.
0 oy
2 cevap 132 göst.
7 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde cansel35 (11 puan) tarafından soruldu
...