0 oy
223 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (31 puan) tarafından
Yenidoğan bebeklerle ilgili bilgilendirirmisiniz acaba eski hurafelere göre değilde doktorunuzun önerdiği şeyleri bilmek isterim 10 günümüz kaldıı kavuşmaya kızımla

4 Cevaplar

+3 oy
(9,168 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Her akşam yıka öyle uyut. Bunu alışkanlık haline getirin. Hasta olsa dahi yıkayın. 

Bebek meme istedikçe emzirin. Saat falan koymayın. Özellikle ilk zamanlar az emip yorulup çok çabuk acıkır. Sütüm yetmiyor diye düşünmeyin o yüzden zırt pırt emzirin. İlk 3 ay. Emzirdikce ve su içtikçe sütünüz artar. Birçok hastalık anne sütü sayesinde ilaçsız iyilesebilir.

Kundak tamamî değil ama yarım kundak denilen rahat uyuma sağlar. Anı refleks ile bebeğin uyanmasını engeller. Gazı olan bebek yüz üstü daha rahat uyur. Anneler korkar bundan ama 2 çocuğumu da böyle büyüttüm. Anı bebek ölümü yüz üstü uyuma yüzünden değil bu eskilerin sözü. Ama siz gözetim altında yüz üstü yatırıp beyaz gürültü açarak YouTube dan uyumasını sağlayabilirsiniz. ( ikinci çocukta keşfettim efsane birşey :)) 

Ne zaman isterse kucağınıza alın buna ihtiyacı var ki istiyor. Gazı olan bebek için sling tavsiye ederim anne karnında hissedip en kriz anda bile işe yarıyor. 

Bebeğin mutlaka gazı olacak. Bu çok normal bir evre. Sakin ol. Hepsi geçici. Bazen deli gibi ağlar ama her ağlamaya açtır çocuk diyenleri boşver. Açlık sadece size bebeğin verdiği günlük bez miktarı ile alakalıdîr. 

Üşüdüğünû, sicakladigini, açlığını senden başka kimse bilemez. Siz bir bütünsunuz. Çevreyi boşver zamanla neden ağladığını sesinin tonundan anlayacaksın.

Bol bol resim çek. Kucakla. İkinci çocuğumda aklım başıma geldi ağlarken çocuğa bakıp yaaa çok güzel diyip sarılıyorum. O anın bile güzelliği var. Hiç bir anını üzülerek heba etme. Ağlaması bile güzel bu sıpaların :) 
(234 puan) tarafından
Bence başka bişey yazmaya gerek kalmamış
(1 puan) tarafından
Ne kadar guzel yorumlamissiniz
(41 puan) tarafından
Ağzınıza sağlık valla aynen öyle benim 20 yaşında bir kızım var şimdi 8 aylık 2.kizim bende çoğu şeyi 2.kizimda anladım hepsi gelip geçiyor ve şuan kucakta diye sıkıldığımız bebeklerimiz büyüdüklerinde opturmuyolar bile o yüzden bugünlerin tadını çıkarmak lazim
(31 puan) tarafından
Yeni görüyorum kusura bakmayın çok duygulandım yazınızda zaman çok çabuk geçti haftaya sezeryanım var bu tavsiyelerinizi unutmayacagım
(9,168 puan) tarafından
O zaman şans son tavsiye. Belden uyuşturma olacaksa ameliyattan çıkınca ilk besinin şu ve Türk kahvesi olsun mümkünse duble. Sütün gelmedi diyelim ilk gün mama vermek zorunda kaldın ama emzirnekten hiç vazgeçme geç de olsa geliyor ama mamayi yiyen çocuk emmeyi azalttığı için zamanla anne sütü de gidiyor. Sezeryan sonrası seni tek iyi edecek şey yürümek bol bol yürü hep yürü. Omzun kolun agriyinca anla ki gazın var saçma geliyor ama öyle. İki elinle karnına pıt pıt yaparak yürü. Yürüdükçe geçecek. Vallahi dogurasim geldi ben bu hamilelerin olduğu yerden kaçayım :D
(31 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum ❤️ Allah isteyen ve bekleyen herkese nasip etsin
-Reklam-
0 oy
(718 puan) tarafından
Ne konuda bilgi istiyorsun:) 
(31 puan) tarafından
Hiç bir bilgiye sahip değilim desem ilk anneliğim şunu mutlaka yap dediğiniz bişey varmı
0 oy
(8,819 puan) tarafından

40'ı çıkana kadar gündüz her saat gece ise 3 saati geçmemek üzere emzirin ki sarılık olmasın. 40'ı çıktıktan sonra 3 aya kadar gece 4 saatte bir, 3-6 ay arası 5 saatte bir 6-9 ay arası 6 saatte bir o uyanmasa bile uykusunda besleyin ki hipoglisemi den dolayı uyumaya devam edip beyin gelişimi zarar görmesin. 

Banyo için göbek bağının düşmesine gerek yok, hemen bile banyo yaptırabilirsiniz, yeter ki göbek bağı nemli kalmasın.

Doğumdan itibaren D vitaminini 4.aydan itibaren de demir takviyesini ihmal etmeyin. Pekmez vb hiçbir gıda demir desteğinin yerini tutmaz. 

İlk 15 gün gaz sancısı derdiniz olmayacak, o uyudukça siz de uyuyun ki sütünüz bol olsun.

Süt yapar diye önünüze getirilenleri yemeyin, süt değil, kilo yapıyor, süt için stresten uzak durun, bol bol uyuyun ve bol su için.

1 aya doğru bebeğinizin günlerce kaka yapmadığını görebilirsiniz, bu kabızlık değildir, keçi pisliği gibi sert kaka yapmadıkça kabız sayılmaz. Bebeklerin sindirim sistemi geliştikçe sindirimleri uzun sürer, zaten anne sütü ve mama neredeyse tamamen sindirildiği için anne sütü alıyorsa 14 gün, mama alıyorsa 10 gün kaja yapmasa bile hiçbir şey yapmanıza gerek yok, kendiliğinden yapar. Benim kızım çoğunlukla mama ile besleniyordu ve 1 aydan 5 aya kadar 5-6 günde bir kaka yapardı ama yaptığında da yumuşak kaka yapardı. Hiç müdahale etmedik, şuan 19,5 aylık hergün 2 kere düzenli yapar kakasını.

Bebeğiniz sık sık ıkınabilir, bu da çok normal. Ikınarak makat kaslarını kullanmayı öğrenir ki ileride kakasını tutabilsin.

Mama ile de beslense anne sütü ile de beslense bebeğinize ilk 6 ay kesinlikle su vermeyin. Hem küçücük midesinde yer kaplayarak daha az beslenmesine neden olur hem de fazla idrar çıkışına neden olarak vücudundaki sodyum vb minerallerin azalmasına neden olur ki bu çok hayati bir durumdur.

Ek gıdaya başlamak için acele etmeyin, bebeğiniz siz yerken atılsa da bu yemek istediği için değil merak ettiği içindir, erken ek gıda kabızlık, alerji ve birçok metobolik soruna neden olabilir.

Doğumdan itibaren uyanıkken 1-2 dk bebeğinizi karın üstü bırakın. Hem gazını kolay çıkarır, hem de sırt ve boyun kasları güçleneceği için birçok gelişim aşamasını kolay atlatır.


4.ayda ve 8.ayda yanınızda bir yardımcı bulundurun :) Zira çok yorucu 2 atak ve uyku gerilemesi dönemidir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) 

(8,819 puan) tarafından
Bir de bebekler için en güvenli uyku pozisyonu yastıksız sırt üstü uyumadır. Yüzükoyun veya yan yatırmayın
(31 puan) tarafından
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ediyorum
0 oy
(697 puan) tarafından
Tek söylemek istediğim sütüm yok gelmiyor deme canım her ağlamada emzir ama gece bile olsa mutlaka sırtına vurarak gazı ağzından çıkarmasını sağla ki Gaz birikmesin 
(31 puan) tarafından
İlk doğdugunda kaç saatte bir emzirmemiz gerek
(697 puan) tarafından
Ben her ağlamada emzirdim hemşire öle demosti ama uyursa falan mutlaka 2 saat de Bi emzir demisti ve mutlaka gazını çıkarırdım yoksa birikio
(31 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 66 göst.
14 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gülcan_2021_ (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 409 göst.
0 oy
4 cevap 294 göst.
13 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İkikızçeannesi (892 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 164 göst.
30 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Iiilknur (3 puan) tarafından soruldu
...