0 oy
370 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (42 puan) tarafından
Merhaba, 

Bebeğim 3 ay+5 günlük. Doğduğunda sütüm yetersiz geldiği için mama verdim. Önce olan sütümü verip sonra mama veriyordum. Biberona alıştığı için tam bir aydır beni emmiyor. Birkaç kez zorladım, bir iki kez emip yine bıraktı. Ben de çaba vermekten yorulup artık bıraktım. Oruç tutuyorum. Emmediği halde sütüm az da olsa geliyordu. Bu gün baktım zorla birkaç damla geldi.

Çok üzüldüm ya. Oruç tutmayıp, bebeğimi yine zorla memeye mi alıştırsam. Fikir verin lütfen, içimde bir burukluk oldu. Şimdiden teşekkür ederim. 

4 Cevaplar

0 oy
(350 puan) tarafından
Peki bu süreçte sütünüzü sağdınız mı düzenli sağımda kolayına kesilmez süt en azindan bir kac ay daha sütünüz olur
(42 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Evet, sütümü her gün olmasa da ara ara manuel pompayla sağdım. Yalnız 40 dakka sağımda 30 ml anca çıkıyordu. Emzirdiğim zaman daha fazla emdiğine emindim. Emmeyince de tamamen biberona, mamaya geçtik. Sağımı da bıraktım, bir şekilde emzirmeyi de. Çok yordu, bir türlü tutmadı. Yoruldum ben de.
(350 puan) tarafından
Doğru çok yorucu ama bebeğiniz daha küçük sizin sütünüzü cok az bile alsa ona faydası cok.4 ay denedim emmesi için istemedi canı istediğinde emerdi toplasam 10 kere zor emmistir . 10 ay boyunca gece gündüz 2-3 saatte bir sağdım diş dönemi sağım saatleri uzayinca yorgunluk derken sütüm kesildi.Siz sağıma devam edin ama düzenli saatlerde yapın süt arttırıcı şeyler tüketin artacaktır sütünüz. süt arz talep meselesidir sizin düzenli emzirmeniz ya da sagiminiz olmadagindan vücut süt üretimine ihtiyaç duymuyor.Cok yorucu haklısınız ben bile şimdi nasil yapmışım öyle sürekli makineyle yaşamışım ne zormus diyorum.Oruç meselesi de emzirirken süt azalmasına yol acar ama bu tamamen sizin tercihiniz ben tutmamıştım azlamasin diye
(42 puan) tarafından
Yazdıklarınızı dikkate alacağım. Çok teşekkür ediyorum.
(350 puan) tarafından
Rica ederim inşallah bol bol sütünüz olur emmeye alışır bebeğiniz :)
(42 puan) tarafından
İnşallah inşallah. Yarın yorucu bir gün olacak benim için. :=) Savaş halinde olacağız civcivimle.
-Reklam-
0 oy
(800 puan) tarafından
Malt suyu bayağı iyi geliyor sütün miktarinin artmasına. Ayrıca da stres yapma bu kadar ki bu da azalmasına sebep olur. Mamaya karşı önyargılı olma lütfen, mama teknolojisi çok dinamik yapılı, anne sütünü yakalamış devam sütleri var
(42 puan) tarafından
Tabii çok haklısınız ama gönül ister ki bebeğime kendi sütümü vereyim. Kesilecek gibi olduğunu görünce ister istemez çok üzüldüm. Ben yine de elimden geleni yapayım. Yarın oruç tutmayıp bol bol su tüketip, süt arttırıcı şeyler yiyip iç bebeğimi bir şekilde emzirmeye tekrardan devam etmem. Vicdanım rahat olur bari. Mamayla da olsa bir şekilde büyüyorlar. Yanlış anlamıyın sakın mama düşmanı değilim. Bilgileriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım.
(800 puan) tarafından
Ne güzel bir üslup bu, sen ne güzel yetistirirsin yavrunu ❤️
0 oy
(539 puan) tarafından
Canım manuel pompa değil mochi pompa al eller serbest pompa 

Üzüm kompostosu iç şeker koymama gerek yok 

Saf tahinli helva ye 

Bebeğim yarın 40 günlük olucak doğduğu günden beri ağlıyorum sütüm azaldığında helva yiyorum hemen geliyor

Ama sen mama hazırla bebeği memeye ver yukardan mamayı dök o memeden geliyor sansın 

Memeucun küçükse uç alabilirsin belki ucundan dolayı zorlanıp emmiyordur 
(42 puan) tarafından
Yok emmesi vardı, tutmasında sıkıntı yoktu. Sütüm az olduğu için biberondan mama verdim, biberon rahatlığına alışınca da beni emmedi. O kadar zorladım, ona rağmen en fazla bir iki kez tuttu.

Yarın bunu deneyeceğim, çok teşekkür ederim. "Ama sen mama hazırla bebeği memeye ver yukardan mamayı dök o memeden geliyor sansın 
"
0 oy
(4 puan) tarafından
Emzirme döneminde oruç tutmaya ilirsin günah degil ara ara tutma sütün biriksin bol bol hoşaf iç

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 174 göst.
13 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde E. V. N (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 159 göst.
2 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ravzam65 (62 puan) tarafından soruldu
...