0 oy
285 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
Emziren anneler diyet yapabilir mi 

Nasıl kilo vereceğiz 
Bebek Ayı 2

4 Cevaplar

+1 oy
(724 puan) tarafından
Sizin için daha çok erken bebeğiniz daha çok küçük şu aşamada en fazla yediklerinize dikkat edip bol bol su ve sıvı tüketmeniz lazım zaten belli bir kilo verirsiniz öyle. gerçekten sıkı bir diyete 6. Aydan sonra başlayın ki sütünüz etkilenmesin bebeğiniz ek besin yemiş olsun bunyeniz kiloya müsait değilse çok çabuk gidiyor zaten 
-Reklam-
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Elbette yapabilirsiniz sütünüz de etkilenmez ben 3 aylıkken diyete başlamıştım, sütte hiç bir sıkıntı olmadı. Nitekim doğru bir beslenmeyle şu süreçte zaten çok hızlı gider kilolar çünkü emzirmek gerçekten fazlasıyla kalori harcatan bir durum..

Diyet yerine mesela bazı gereksiz şeyleri kestiginiz an zaten istemeseniz de gidecek, ben 6. Ay eski kiloma dönmüştüm, sonrasında hamile kaldığın kilonun altına düştüm. Yapabileceğiniz en basit şey başta paketli tüm gıdaları kesmek, bisküvi, cips, çikolata, kahvaltılık çikolata vs. Makarna bile tüketmedim aylarca sadece pilav yedim bazen pirinç ama cogunlukla bulgur. Yine aynı şekilde aylarca tatlıyı tamamen kestim mesela, tatlı ihtiyacı olunca bir hurma bir kuru incir yedim, kuru kayısı kuru üzüm yani tatlı yamayınca aslında bunların bile yeterli olduğunu görüyor insan tatlı ihtiyacı için. Tüketmeyince vücut da alışıyor öyle çikolata falan aramıyorsun sonrasında... aslına bakınca bu saydıklarımın zaten süte bir faydası yok, sadece size gereksiz kalori yapan şeyler, gazlı şekerli içecekleri de kesince zaten farkı sizde hemen farkedeceksiniz, anında gitmeye başlıyor kilolar bu boş kalori yapan şeyleri hepsini tamamen beslenmeden çıkarınca.. 
(16 puan) tarafından
Meyve de yiyor musunuz
(1,526 puan) tarafından
Meyve yiyorum evet, meyve hem vitamin hem lif kaynağı, fazla şekerli olan kavun karpuz uzum vs gibi meyvelerde aşırıya kaçılmadığı sürece sorun olmaz bence.
0 oy
(1,740 puan) tarafından
Diyetisyene çıkn sizin için en doğru listeyi verecektir hamileyken bile diyet yapılıyor emzirirkende yapılabilir 
0 oy
(897 puan) tarafından
Dogumdan 4 ay sonra öneriyor uzmanlar bende dogumdan sonra veremedim kilo bir gün biraz dikkat edeyim dedim o gün resmen sütüm azaldı fark ettim şu an normal yiyorum 2 aylık kızım. 2 ay sonra diyetisyene gidicem 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 237 göst.
19 Şubat 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Havva değirmen (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 124 göst.
5 Mart 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Şeyda Nur (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 335 göst.
5 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 23_62_12345678 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 57 göst.
21 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zehra Öztürk (71 puan) tarafından soruldu
...