0 oy
340 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1,070 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Selam anneler. Bebeğim 32 günlük mama içtikten sonra gaz çıkarırken ara sıra gazıyla birlikte süt çıkarıyor bu ara sıra oluyo hep değil. Ama mama içtikten sonra gazini alip hemen yatirinca(5dk sonra) kusmuş olduğunu farkediyorum yastığı ıslak oluyo veya kolu islak oluyo ordan kustugunu anlıyorum. O yüzden mamadan sonra en az 20 dk dik tutuyorum o zaman kusma olmuyo. Eger mamadan sonra altını degisirsem ağzından akıtıyor. Bezini (eger kaka degilse) mamadan 1,5 saat sonra değişiyorum o zaman kusmuyo. Sürekli emmek istediği zamanlarda mamayi fazla kaçırıyor rahatsız oluyo tabi o zaman nerdeyse 2saat dik tutmak gerekiyor biraz eşim biraz ben tutuyoruz ve gaz çıkarıyoruz. Uyusa bile yatağıni reflu yatağı yaptım o şekilde yatırıyoruz. 

Şimdi bu çocuk reflu mu anlamıyorum?
Bebek Ayı 32 günlük(1aylık)

3 Cevaplar

0 oy
(338 puan) tarafından
Reflü genelde fışkırarak kusma oluyor die biliyorum genede yanlış yönlendirmeyim
Profil image (1,070 puan) tarafından
Fışkırarak kusma olmuyo yani cok nadir bir iki kez olmuştur oda cok mama içtiğinde.
-Reklam-
0 oy
(168 puan) tarafından
Reflüde huzursuzluk, boğazda hırıltı, bebeği dik tutsanız da ağzının kenarından sızıntı şeklinde kusma ve en önemlisi kilo alamama oluyor. Benim kızımda da var oradan biliyorum. Aşırı gaz da çok kusturuyor. Gazı olmadığından emin misiniz? 
Profil image (1,070 puan) tarafından
Anladım canm. Evet malesef gaz oluyo genelde mide gazı oluyo kaka ve bağırsak gazında bi sorunu yok. Gqz için nurse harveys kullaniyorum.
(168 puan) tarafından
Doktorunuza danışın yine de ama biogaiayı da kesinlikle tavsiye ederim. Bize Bi eczacı tanıdığımız önermişti. Probiyotik damla bağırsak florasını düzenliyor.
Profil image (1,070 puan) tarafından
Biogia evde var canm kullaniyorum onuda faydasi da oluyo baya ama işte gaz bitmiyo bi türlü
(168 puan) tarafından
2 aya geçme ihtimali var sıkın dişinizi. Kızım 3 aylık olduğundan beri hiç gaz sorunu kalmadı.
0 oy
(7 puan) tarafından
Benim bebeğim de reflüydü. , Yattıgında öksürürdü kusmugu boğazına kaçardı , gazını çıkarsan bile bir süre ayakta tutmak gerekirdi sürekli kusardı , reflü için reflü yatagı kullanın zararı olmaz , birde doktor bize sizin yaptığınız gibi , gazı olsun olmasın emdikten sonra en az on  beş dakika dik tutup gaz çıkarma işlemi yapın gazın çıkması illa gerekmez ama her seferinde yapın diyordu , onu. Haricinde çok ileri düzeyde olanlara sadece gaviscon diye bir toz başlatıyorlar ama gerek yok ben kullanmadım zaten bir süre sonra geçiyor 

İlgili sorular

...