0 oy
448 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
Oğlum tam 5 aylık sadece anne sütü alıyor

İlk aylarda kilo alımı iyiydi son ay 500gr ve malesef bu ay sadece 250 gr almış. Dr çok hareketli hicbirsey başlama anne sütü devam dedi ama.bie türlü içime sinmiyor. Idrari keskin kokuyor sanki bebek susuz kalmış gibi azıcık su vermeye çalıştım mümkün değil içmedi. ( Cay kaşığı biberon enjektör hepsini denedim almadi) annem ıhlamur vermeye çalışmış içmemiş. şimdi doktor 6 aydan önce ek gida yok diyor. Bebeğim şükür sağlıklı ama artık doymadigindan şüphe ediyorum. Mama baslamali miyim. Sma mama gibi mi versem yoksa devam sütü olanlardan mi içmeli bilemedim. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın, bütün anneler size de kolay gelsin
Bebek Ayı 5aylik

4 Cevaplar

0 oy
(8,941 puan) tarafından
5 aylik bebegin 250 gr almasi az degil ki. Doktorunuz cok dogru soylemis. 6 aydan once ek gidaya baslamayin. Gunluk kac cisli bezi var? Bir de dogum kilosunu ikiye katladi mi?
tarafından
Günlük en az 18 Gr alması gerekiyor bu ayda onu almamış , cisli bez takip ediyorum işte günde 3 e düştü dr normal dedi ama hiç normal değil bence :(
(8,941 puan) tarafından
Bu gunluk 18 gr bilgisini nereden aldiniz? 3 aydan sonra 300 gram kadar alsa yeterli. Cisli bezi havalar isindigindan azalmistir. Biraz daha sık emzirmeyi deneyin. Mama baslarsaniz meme reddi olabilir. Hic gerek yok. Sonra pişman olursunuz. Normal diyen dogdugundan beri duzenli takip eden cocuk doktoru mu?
tarafından
Onu da dr söyledi çelişen o zaten gün içinde saat başı bir buçuk saate bir bile emziriyorum bende anne sütü alan bebeğe mama başlamak bağırsak düzenini bozmak istemiyorum ama doymadigindan suphelenmeye başladım artık
(133 puan) tarafından
Ek gıdaya 1 ayın kalmış, mama verip anne sütünün verimini bozma, belli ki hareketli bir bebek ayına göre boyu kilosu iyiyse ve çocuk mutluysa sorun yok. Doktor da normal demiş yerinde olsam çocuğumu salarım :)
(8,941 puan) tarafından
Gunluk 18 gr bilgisi cok da gerçekçi degil. Bu hesaba gore aylik 550 gr civarı almasi gerekiyor. En az 250-300 alsa yeter. Size ortalama deger soylemis sanirim. Ona o kadar takilmayin. Kac kilo dogdu, simdi kac kilo?
(354 puan) tarafından
Terliyorsa cisi azalir
tarafından
3150 doğdu şimdi 6800 , teşekkür ederim yorumuz için
(8,941 puan) tarafından
Bebeginizin kilosu gayet ideal. 5 aylikken dogum kilosunu ikiye katlamasi beklenir. Katlamis, sıkıntı yok.
-Reklam-
0 oy
(261 puan) tarafından
idrarda azalma oldu mu? 7 kg ın altında mı, hemen mamaya gerek olmayabilir. bence siz doktorunuzun dediğine göre hareket edin. sütünüzde azalma olsa bebeğin yutkunma ve boğazından geçme sesinden anlarsınız, ayrıca doymayan bebek memede çok ağlar
tarafından
6800kg şimdi idrarda azalma da oldu ondan tedirgin oldum, doğum kilosunu ikiye katladı 3150 doğmuştu ama anne yüreği gerçekten garip birseymis insanın içi rahat etmiyor bir türlü
0 oy
(42 puan) tarafından

Bebeğinizin idrarı keskin kokuyorsa ya susuz kalmış ya da iltihap vardır. Bebeğim 4 buçuk aylık, mama ile besleniyor. Ben su da veriyorum.

Anne sütü alsaydı da yine de su verirdim. Havalar artık ısınmış, bebeğiniz de o kadar küçük değil. Bence gün içerisinde su verebilirsiniz azar azar, bir iki kez zorlanırsınız alışmamış diye ama içer bir şekilde.

Kilo olarak da iyi almış, 4. aydan sonra kilo alımı azalıyor. Doğum kilosunun 2 katını aştıysa sıkıntı yok.

Ekşimemiş, doğal köy yoğurdu ya da ev yapımı doğal yoğurdu tadımlık verebilirsiniz.


Ve size tavsiyem mama vermeyin, sonra sizi reddedebilir. Bir ay sonra tadım zamanı olup, sonrasında ek gıda alır. 
(42 puan) tarafından
İdrar azalması bizde de oldu bu arada.
tarafından
Su konusunda herşey karışık :) bir kısım 6 aydan önce su diyince linç ediyor annelerimiz de önceden ebeler bize ver dedi yeni mi çıkmış bu diyor:)
(42 puan) tarafından
Havalar ısındı artık, bebeğiniz de büyük. Suyun yerini hiçbir şey alamaz. Yazık günah ciğerlerine. Az az vermede hiçbir sıkıntı yok. Annem bizlere vermiş su. Hiçbir sorunumuz yok sağlık açısından şükürler olsun. Yeterli miktarda su alsaydı idrarı keskin kokmazdı emin olun. Tabii karar sizin.
tarafından
Aslında bende öyle düşünüyorum artık ama doktor normal diyince birşey diyemiyor insan ama içim rahat etmiyor artık çok teşekkür ederim yorumlarınız için
(8,941 puan) tarafından
Linc etmeye geldim :) Suyun yerini anne sutu alabilir. Yanlış bilgi vermeyin lutfen. Bebekleri kendiniz gibi dusunmeyin. Annelerimizin su vermesi su sekilde olabilir. Bundan 20 sene once ek gidaya 4 aylikken gecilmesi tavsiye ediliyormus. Ek gidaya gecince de su veriliyor. Ondan erken oneriyorlar. Su yerine daha cok anne sutu vermeniz daha iyi. Bebeginiz kati gida tuketmediginden suya ihtiyac duymaz. Siz su verirseniz anne sutu yerine su vermis olacaksiniz. Az ya da cok fark etmez. Siz acikinca su mu iciyorsunuz? Bebeginizin suyla mi gelismesini bekliyorsunuz? Diyeceksiniz ki sanki bir litre mi icirdik, 1-2 kasik bile olsa anne sutu alacakken neden su alsin ki? İdrardaki keskin koku icin bir idrar tahlili yapilsa iyi olur.
(42 puan) tarafından
"Şu şekilde olabilir..."diye bir şey yok. Siz varsayımla konuşurken ben size olanı net biçimde söylüyorum. Doğduğum günden beri annem bana az da olsa su vermiştir emzirdiği halde ve şu an şükürler olsun sağlık sorunum yok. Ve 3, 4 çay kaşığı suyun  5 aylık bebeğe zarar vereceğini düşünmüyorum.  3 çay kaşığı su içmesin ama bebek patlayana kadar süt mü içsin? :)) Ya da 3 çay kaşığı su içmesin ama onun yerine 3 çay kaşığı süt  mü içsin diyorsunuz? :)) 1 litre süt içse de emin olun o 3 kaşık suyun yerini almaz,hele ki bu sıcaklarda. Büyük küçük hiç fark etmez, su bebekler için de ihtiyaçtır. Hem günümüzde bile bazı doktorlarımız su verme taraftarı.
E tabii siz de fikrinizi söylediniz, çocuğunuza o şekilde uygularsınız. Post sahibi de kararını verir. Ama ben 4 buçuk aylık bebeğimi yeteri kadar su veriyorum. Ciğerleri bayram ediyor. :))
(8,941 puan) tarafından
Ben varsayimlarla degil bilimle konusuyorum. Siz kendiniz inandiginiz sekilde konusuyorsunuz :) Patlayana kadar icmesin, yeteri kadar icsin. Siz gercekten 3 kasik suyun 3 kasik anne sutunden daha faydali olduguna mi inaniyorsunuz? :))) Buyuk, kucuk fark eder. Cunku bebek %88'i su olan bir besin tuketiyor. Biz kati gida tuketiyoruz. Sindirim sistemlerimiz farkli. Su verme taraftari olan doktorlarimizin da bagli oldugu Saglik Bakanligi bakin bu konuda ne diyor.

"Bebeğin Sıcak Havalarda Anne Sütünün Yanında Suya İhtiyacı Var Mı?

Anne sütünün % 88’i sudur. Bu nedenle yeterince annesini emen bebeğin su ihtiyacı da aldığı sütten karşılanacaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar, Afrika ülkelerinde bile sadece anne sütü alan bebeklerin su ihtiyacının anne sütü ile karşılandığını göstermiştir. Eğer bebeğe 6 aydan önce su verilirse bu su anne sütünün yerini alarak bebeğin daha az emmesine neden olacak, bebek az besin almış olacak ve en önemlisi de su veya diğer ek besinler bir enfeksiyon taşıyıcısı olarak bebeğin hastalanmasına neden olabilecektir. Bu nedenlerle bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü verin."

Yani Afrika ulkelerinde bile yeterli anne sutu alan bebeklerin cigerine yazik olmaz. Sizin bu soylemlerinizle konu ile ilgili bilgisi olmayan anneler " eyvah, bebegimin karacigerine hasar mi veriyorum" diye dusununup, vicdan azabi cekip su verebilir. Bu da yazida belirtilen sorunlara yol acabilir.
0 oy
(201 puan) tarafından
büyüdükçe kilo alımları azalıyor en azından biraz daha sadece anne sütü verin ve takip edin duruma göre mama verirsiniz bende veriyorum mama aptamil yiyor bizimki çokda iyi geldi bize ama anne sütümüz az bizim o yüzden mama veriyorum.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 252 göst.
0 oy
10 cevap 352 göst.
0 oy
4 cevap 286 göst.
1 Şubat 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Nuraksoy (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 229 göst.
11 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sema2320 (106 puan) tarafından soruldu
...