0 oy
361 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (501 puan) tarafından
Kızlar bugün 9 aylık olduk ama ek gıdaya geçtiğimizden beri bir sürü şey denememe rağmen 3 aydır yalnızca muz, labne, yoğurt ve Tarhana çorbası yiyor. Pankek denedim kustu, mercimek çorbası yayla çorbası denedim içmedi... Nereye kadar böyle gidecek karnı da doymuyor. Doyurucu olsun diye yoğurda Yulaf veya bebek ekmeği katıyorum ama o da tutmuyor.

Gün içinde ona ek gıda hazırlayacak fırsatı da vermiyor maalesef. Haybeden yaşıyoruz napacağız 

9 Cevaplar

+1 oy
(8,928 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sosyal medyadaki tarifleri uygulamaya gerek yok. 3 parca sebze karistirip bazen icine bakliyat ya da sehriye ekleyince oluyor ozel yemek :) Oglum 20 aylik ama benim duzenim uzun suredir su sekilde. Sabah omlet, yanina peynir, zeytin, domates. Omlet her gün kesin var. Yanindakiler degisiyor. Ogle yemeginde kemik sulu bir sebze yemegi. Mesela havuc, bezelye, patates. Bazen buna mercimek, ince bulgur gibi eklemeler yapiyorum. Sebzeler degisiyor tabi her gun. Ara ogun meyve, yogurt. Aksam yemeginde mutlaka kiyma iceren bir sebze yemegi. O da ayri sekilde oglenki sebzelerden farkli bir sey oluyor. Mesela kirmizi pancar, kiyma, havuc, sehriye gibi. Bazen kiymali yemek yerine balik veriyorum. Sebzeleri kucuk kucuk dograyip buzluga atiyorum. Hepsinden biraz alip tencereye koymak 1 dakika bile surmuyor. Bu sekilde yaparsaniz cok pratik olur. Su an buzlugumda havuc, kirmizi pancar, kereviz, yer elmasi, ispanak, kabak, pirasa, pazi, kapya biber var. Bu arada sebzeleri buzlukta cok bekletmiyorum. En fazla 2 haftada bitmis oluyor.

(1,152 puan) tarafından
Harika yazmışsınız hemen ekran görüntüsü alıyorum kesinlikle ek gıda surecini tek seferde anlatmışsınız emeğinize sağlık teşekkür ederim :))
(105 puan) tarafından
Çok güzel ama taze taze dograsaniz daha vitaminli olur
(8,928 puan) tarafından
Zelihakuzey, rica ederim. Afiyet olsun :)

Mrve0193, tabi ama dolapta 5 gun beklemis havuctansa buzluktaki daha taze oluyor :) Benim malzemeler cok beklemiyor buzlukta. Uzun sure bekleyenlerde vitamin kaybi olabilir ama kisa surede sıkıntı olmuyor diye biliyorum.
-Reklam-
0 oy
(9,046 puan) tarafından
Genelde özel birşey denemedim. Bize yemek yaparken tuz koymadan onunkini ayırdım kenara öyle yedirdim. 
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Sosyal medyadakileri anlamıyorum o kadar ozenecek vakti nerden buluyorlar dediğiniz gibi zorla iki parça bişey hazirliyoruz bebeklere onlar süsleme bile yapıyorlar tabaklarına :)) ek gıda surecine yeni başladık inşallah iyi ilerleriz sağlıkla büyüsün bebeğiniz 
(140 puan) tarafından
Ay evet yaaa bende anlamadım gitti nereden vakti buluyorlar diye :-D  kendimi hatta sorgulamaya başladım..
(590 puan) tarafından
Valla vakit bulmuyorum ama hayat biraz şu anda ona göre ilerliyorum kalkıyorum ne yapacağımı gece düşünüyorum ertesi gün ne yaparım diye iki dakkada yapiliyor zaten minicik şeyler yiyorlar yani öncelik hep onda ilk onun yemeği herşeyde öncelik bu
(140 puan) tarafından
Yani bizimde hayatımız bebişimize göre ayarlı ve ilk çocuğumuz doysun diye herşeyi en güzelini yapmak istiyoruz!  Maalesef ama herşeyde iki dakikada yapılmıyor...
(590 puan) tarafından
Tabiki doğru benim öyle gelenim gidenim çok fazla yok şöyle soyliyim bazen evim daginikta kalabiliyor zaten öyle anne olup herşeye dört dörtlük yetişmek mümkün değil ama dedim gibi bı siralamam var bazen ev kalıyor sadece ona bişeyler yapıyorum mesela dün ben çorba yapmıştım arttı bugünde tekrar onu vericem onla ilgili yemek derdim yok bugün :)
(140 puan) tarafından
Haaa vakit yok derken ev işlerinden bahsetmedim ben...  Çoğu zaman durmuyor yani doğru düzgün yemeğini bile yapamıyorum. Bazı günler de duruyor hem kendi yemeğini hem bizim yemeği yapa biliyorum.. Benim evim de dağınık oluyor oğlum akşam 8 de uyuyor bende ev işlerine girişiyorum.. Allah'tan gelen gidenim de pek yok öyle rahat oluyorum. yani bütün günüm oğluma ayıt..
(590 puan) tarafından
Valla mukemmelmis benimki doğduğu günden beri 12-2 arası uyur
0 oy
(516 puan) tarafından
Baştan nasıl ilerlediniz hep sıvı şeyler mi verdiniz ben de özel yapiyorm kendi yemeklerimizden vermedim hiç artık pankek falan da yapiyorm küçük küçük boluyirum masasına koyuyorm o alıp kendi yiyo siz de öyle yapın bı belki hoşuna gider yer
0 oy
(1,339 puan) tarafından
Sürekli tarifleri uyguladım . Zaten o tarifler bizim yediğimiz yemeklerin onlara göre çevrilmiş hali . Halada öyle 3 öğün yemek olarak yapıyorum . O şekilde bir şeyin içine karıştırıp verince yemiyor kızım 
0 oy
(140 puan) tarafından
Benim oğlumda herşeyi yemiyor.. mesela özenerek geçen pankek yaptım kusacak gibi oldu yemedi.. ekstra bebekler için tarhana aldım aynısı.. bende artık sabahları yulaf suda kaynatıyorum içine labne veya yoğurt, cici bebe, ceviz, herhangi bir meyve ve keçiboynuzu. Severek yiyor. Veya çubuk peyniri ve ekmek veriyorum onu da seve seve yiyor. Ama yavaş yavaş alışıyorlar sanırım. Mesela dün tavuk göğsü yaptım verdim seve seve yedi. Biraz sabırlı olmak lazım bunu anladım. çok dert ediyoruz birşey yemeyince üzülüyoruz. Ama sanırım hepsi normal. Diyelim o günü mesela kahvaltı veya öğle yemeğini yemediyse mamasını veriyorum artık zorlanıyorum. 
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Ben deniyorum dönem dönem. Benim oğlum dönem dönem yemek istemiyor ama genelde birkaç gıda dışında yemesinde problem yok. İnsan aynı şeyleri yapa yapa sıkılıyor bebeğim de sıkılmasın diye aklıma gelmeyen şeyleri görüyorum bazen ve uyguluyorum. 
0 oy
(66 puan) tarafından
Aynı durumdayım bizde 9 aylık olacağız kaç öğün veriyosun canım bende şaştım napacagimi 
(501 puan) tarafından
Kahvaltıda yalnızca muz ve labne yiyor, öğle yoğurt ve meyve akşam da Tarhana çorbası... Sürekli böyle, yeni şeyler deniyorum kusuyor veya yemiyor
(66 puan) tarafından
Bizimde hemen hemen aynı 9. Ayda doktor artık akşam yemeği ekliceksin çorba harici diyor ne vereceğimi şaşıyorum
0 oy
(501 puan) tarafından
Hepinize teşekkür ederim kızlar. Benim bebeğim uyanık olduğu her an kucakta uyuduğu her dakika da sallanmak istiyor başından ayrılamıyorum. Bir elimde bebek bir elimde kaşık öyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Et yemiyor yumurta sarısı yemiyor bilmiyorum napacağım. Kilo gelişimi iyi olduğu için doktor çok önemsemiyor bu durumu ama bilmiyorum.

Çeşit çeşit pankek denedim tatlı tuzlu vs yemedi

Önüne koyuyorum bakmıyor eline bile almıyor

Sebze yemekleri yapıyorum kusuyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 290 göst.
0 oy
3 cevap 219 göst.
...