0 oy
458 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Bebegim sadece mama aliyor ve 4. Aya girdik ek gidaya baslamali miyim? Meyve püresi tarifi sebze corbalari vb. Yardimci olur musunuz ?..
Bebek Ayı 4

6 Cevaplar

0 oy
(4,095 puan) tarafından
Mama alan nebisker 5de baslar diye biliyorum.
-Reklam-
0 oy
(469 puan) tarafından
Aceleniz ne?
0 oy
(3,800 puan) tarafından
Daha cok erken, ilk 6 ay anne sutu veya formul mama, neden bu acele
0 oy
(82 puan) tarafından
Benim kızımda 4 buçuk aylik doymuyor mamaya cicibebe koyuyorum 2 adet.. yogurt ve meyve püresi cok az az tadımlık hiç bisey olmaz ver eger mamaya cicibebe katarsak daha tok tutuyor uzun uyuyor doydugundan bir müddet sonra mama doyurucu olmuyor
(8,985 puan) tarafından
Mama doyurucu olmuyorsa mama miktarini arttirmalisiniz. Cozum cici bebe değil.
(6,424 puan) tarafından
Mama nasıl doyurucu olmuyor oğlum 8 aylık geceleri mama veriyorum yeri geliyor 6 saat kesintisiz uyuyor mama miktarını az veriyorsunuzdur o yüzden doymuyordur küçücük çocuğa şeker yüklemesi yapmayın cici bebenin ne faydası var
(82 puan) tarafından
Bebim 10 yaşında oglum var tecrube yazdi güvenin bana
(82 puan) tarafından
Hem mama fazlada verseniz gerçekten bagzi cocuklar doymuyor ...
(6,424 puan) tarafından
İleride yavrunuz seker gibi rahatsızlıklara uğraşırsa annenin tecrübesi vardi dersiniz
(82 puan) tarafından
Hı hı mama ile olmuyor demi hiç bir sorun ... Sen verme kardeşim fikir amacli yazdım
(8,985 puan) tarafından
10 yasinda oglunuz var ve 4 bucuk aylik bebege bebe biskuvisi verilmemesi gerektigini bilmiyorsunuz. Bebeginiz buyuk ihtimalle 4. ay ataginda oldugundan huzursuzdur. Siz ac saniyor olabilirsiniz.
(82 puan) tarafından
Sen verme canim olurmu
(8,985 puan) tarafından
Vermiyorum zaten. Buradaki size hakli tepkiler veren anneler gibi erken donemde sekere maruz kalmanin ileride diyabet ve obezite riskini arttirdigini biliyorum. Keske siz de bilseniz.
(82 puan) tarafından
Bak güzel kardeşim çayda içme pastata yeme o zaman şeker var heeeeeee  şekere bu kadar düşmansin ilerde sekerli bir sey verme bebeğine olurmu ...
(8,985 puan) tarafından
Verdiginiz ornek alakasiz. Kimse size ileride demedi. 1 yasindan once sekerin hic verilmemesi gerek. 1 yasindan sonra da az miktarda verilebilir. Zaten 6 olmadan ek gidaya gecmek gecerli bir sebep yoksa yanlis.
(82 puan) tarafından
Tabi alakasiz siz şekerli hiç bir sey vermeyeceksinuz eminim ilerde yazık
(6,424 puan) tarafından
Sizin ki kusura bakmayın ama tamamen bilinçsizlik savunması.
(8,985 puan) tarafından
Hanimefendi yazdigimi tekrar okur musunuz? 1 yas alti diyorum. 1 yas alti seker vermemekle ileride vermek arasinda daglar kadar fark var. Erken donemde yani 1 yas altinda verildiğinde ileride diyabet ve obezite olma ihtimalini kat kat arttirdigi biliniyor. Su an resmen ek gida bile verilmemesi gereken bir bebege seker vermeyi savunuyorsunuz. Gercekten bir durup dusunun. Bu soylediginiz mantikli bir sey mi?
(82 puan) tarafından
Bir cocuga 1 sene boyunca mama verilmez 1 yaş alti siz sekersiz bir sey vermeyin meyve püresi de vermeyin elmada muzda şeker yok
(8,985 puan) tarafından
Rafine sekerle meyve sekerini ayni sey mi sanıyorsunuz? Siz bu beslenme isini cok yanlis anlamissiniz. Kimse size bir sene mama verin demiyor. İlk 6 ay anne sutu, eksikliginde formul mama verilir. 6 aylikken ek gıdaya gecilir. Bunda da sebze, meyve, yogurt verilir. Zamanla sut haric sut urunleri, yumurta, et, tavuk, balik, bakliyat eklenerek genisletilir. Bir yasinda sonra da seker, tuz, bal verilebilir. Oglum 20 aylik ben 1 yasindan once seker vermedim. Verene de sonuna kadar karsi cikarim. Bu cocuklar bize Allah'ın emaneti. Tanimadiginiz insanlari Whatsapp grubuna cagirip zaman oldureceginize acip biraz makale, doktor önerisi okuyun da saglikli beslenme nasil oluyor ogrenin.
(82 puan) tarafından
Birkere senden öğrenecek degiliz anneligi herkes ne verirse verir bu bir kimsenin anneligini sorgulamaya hakkiniz yok ...watsapp gurubuna gelince gelirsen davet ettik biseyler ogrenirsin gelmezsen kimsenin burda yazdigina takilmayacan bebegim .ergen misin nesin kide gurubu sorguluyon
(82 puan) tarafından
Her kategoride sen varsin be merve biraz bebeğinle ilgilen ya watsapp gurubu sanami batti
(8,985 puan) tarafından
Terbiyenizi takinin. Anneligi bende öğrenecek degilsiniz evet ama eger yanlis bilgi paylasip insanlari yanlis yonlendirirseniz burada herkes mudahale edebilir. Emin olun bir seyler ogrenmek isteyecegim son kisi siz olursunuz. Herkes cok normal olarak bebek bakimi hakkinda bilmediklerini ogrenme ihtiyaci duymus ki buraya kayit olmus. Kimin neye cevap yazdigi sizi hic ilgilendirmez. Ben bebegimle cok iyi ilgileniyorum, hic merak etmeyin. Üsluptan kimin ergen gibi davrandigi acik ve net belli. Bir soru acin bakalim '4,5 aylik bebege cici bebe veriyorum, normal mi' diye. O zaman kimin bir seyler ogrenme ihtiyaci oldugunu cok iyi anlarsiniz.
(82 puan) tarafından
Benim soru açmama gerek yokki ben veriyorum herkes ne verirse verir 4 aylik vermek istiyormuş neden mudahele yanlış veriyonuz peki emin olun yanlış bilindirme amaçlı yazmam kiiiiiiii  4 ay vermek istemesi sizin karariniz degil kendi postun sahibinin karari  ..
(8,985 puan) tarafından
Postun sahibi karar vermemis, dogru olan hangisi onu danisiyor. Siz yanlis yonlendiriyorsunuz. Kimse sizin bebeginizin kotulugunu dusundugunden verilmemeli demiyor. Aksine zarar gormesin diye bu yaptiginizin yanlis oldugunu ve baska bir anneye de bunu onermenizin dogru olmadigini soyluyoruz.
0 oy
(8,985 puan) tarafından
Bebeginizde kilo kaybi, mama reddi yoksa gerek yok.
0 oy
(774 puan) tarafından
Ben de doktora sordum, eğer bebekte kilo kaybı, gelişim geriliği yoksa gerek yok, 5.ayda tadımlara başlanır dedi. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 581 göst.
12 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Arifferman (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 105 göst.
0 oy
7 cevap 336 göst.
28 Şubat 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sunayayay (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 1,260 göst.
20 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...