0 oy
95 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2,048 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sevgili hanımlar,oğlumda çoklu besin alerjisi var  8aydir diyetteyim.diyeti bitirdik oğlum şuan 11 aylık ve 11 aylık olduğunda bu iki alerjisi geçti.diger alerjileri kuruyemiş,domates,irmik,kırmızı erik,avakado...onları denemedik.8 ay boyunca 15 kilo verdim 45 kiloya düştüm ve zoe günler geçirdim.sizlere  neler yediğimi yazicam belki fikir olur, diyette olanlara destek olur.

Kahvaltıda;zeytin,yeşil biber,yeşillik,marul,haşlanmış patates, patates kızartması, uzum pekmezi(kan testinde dut alerjisi yuksek çıkmıştı oyuzden ben hep üzüm pekmezi yedim),yulaf,kuru kayısı, kavrulmuş soğan, salatalık, kızarmış havuç, mısır ekmeği.

Akşam ve öğle yemeklerinde ;yeşillik, şehriyesiz pirinç pilavı,bulgur pilavı,patates kızartması,patates salatası,havuç yemeği, kızarmış yeşil biber, kabak haşlama ,kizarmis kabak,pirinçli kabak yemeği, marul salatası,pişmiş soğan,közlenmiş biber közlenmiş soğan,kısır,makarna(a101de satılan ankara makarna yumurtasız yiyebikirsniz)

Hamur işi olarak;yufkanın içine sadece maden suyu ve yağ koydum haşlanmış patates ile börek yaptım.ustune yumurta falan sürmedim.maya ile puaca yaptım zeytinli ve patatesli.kek olarak ise yumurtasız kek yaptım içine süt yerine su koydum.

Canım çok bisküvi istemişti.lotus bischoff diye bir bisküvi var sütsüz yumurtasız ama baya pahalı.onu yedim.sonra eti kakaolu bisküvi var sütsüz yumurtasız onu keşfettim. Onu uzun sur e yedim.birde ulkerin vegan çikolatası var bitter.onu da yedim.cips istediğim zaman patatesi yuvarlak yuvarlak kesip fırına verdim onu yedim sade  şekilde. Böyle böyle geçti zaman.birde calcimax d3 adında d vitaminli kalsiyum içtim ve benexol b 12 ilacını içtim.birde kendi isteğimle regenesis max vitamin ilacını içtim.Baska da aklıma gelen olursa gene yazarım.

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Güncel......alerjisi olan anneler okusun diye ...
-Reklam-
0 oy
(312 puan) tarafından
Çoklu besin alerjisi var bizde de .çok zor bi süreç
Profil image (2,048 puan) tarafından
Evet canım inşallah gecer

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 112 göst.
0 oy
5 cevap 498 göst.
0 oy
2 cevap 118 göst.
27 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tugba3442 (2 puan) tarafından soruldu
...