0 oy
771 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (28 puan) tarafından

Kızlar merhaba kızım 2 aylıkken verem aşısı olmuştu. 4 aylık olmamız 10 gün var kolu bu şekilde olması normal mi?

image

Bebek Ayı 3.5 aylık

9 Cevaplar

+1 oy
(58 puan) tarafından
Sonuçta sizin çocuğunuz karışmak haddime değil ama kim bilir o aşıların içeriğinde neler var .. Bunları biraz araştırmanızı öneririm size kardeşim. Minicik yavrulara neler enjekte ediyor biraz merak edin nolur yaa .. İnstgramdan yağmur ibiç hanfendiyi takip etmenizi de öneririm . Sağlıcakla kalın
(216 puan) tarafından
Biz eski zaman çocuğu değiliz yediğimiz içtiğimiz hatta aldığımız nefes bile GDO'lu. O yüzden asi tabikii bu devirde önemli. Şimdiki bebekler ölmüyor zamanında çok bebek ölürmüş en basiti kizamiktan bile. Eğer asi vurulmuyorsa bı bebek simdiki zamanda doğal ve organik beslenecekki basit bir kızamık tuttuğunda ölmesin.
(58 puan) tarafından
Ben size yediğimiz içtiğimiz şeylerden bahsetmedim ki. Aşıların içinde ne olduğunu biraz araştırın dedim. Yediğimiz içtiğimiz şeylerin GDO'lu vs olması aşıların masum olduğu anlamına mı geliyor yani ? Benim oğlum 10 yaşında hiç bir aşısı yok. Kızamık, su çiçeği, kabakulak hepsini geçirdi elhamdulillah çok da kolay atlattık. Okuduğunuzu anlayın lütfen .
(216 puan) tarafından
Sizde benim ne demek.istedigimi anlamamissiniz doğal organik bir dunyada yaşamıyoruz açıkçası. Pekii asi yaptırmadın ama poşetli her hazır gıdayı yediriyorsun .. ve kaldiki yediğimiz meyve ağacının toprağı bile masum değil kadın doğum hapı kullaniliyor daha uzun süre taze kalsın diye. Bende bu sebepten diyorumki gene asi en masumu cocugum tetanoz olunca ne yapican pekii ?? Asi yaptırma bakkı ne oluyorrr.
(216 puan) tarafından
Sizde benim ne demek.istedigimi anlamamissiniz doğal organik bir dunya da yaşamıyoruz açıkçası. Pekii asi yaptırmadın ama poşetli her hazır gıdayı yediriyorsun .. ve kaldi ki yediğimiz meyve ağacının toprağı bile masum değil kadın doğum hapı kullaniliyor daha uzun süre taze kalsın diye. Bende bu sebepten diyorumki gene asi en masumu cocugum tetanoz olunca ne yapican pekii ?? Asi yaptırma bakkı ne oluyorrr.
-Reklam-
0 oy
(147 puan) tarafından
Evet canım normal. Bir süre sonra geçiyor kendisi merak etme
(28 puan) tarafından
Bir ay geçtikten sonra olunca bi panikledim. Normalde sıkıntı yok teşekkür ederim :)
(147 puan) tarafından
Rica ederim gwcmis olsun :)
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Norml canım intap akar korkma 
(28 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
(168 puan) tarafından

Her aşı uygulamasinda Aşı uygulayan kisilerden neyin aşısı olduğu, olası yan etkileri, beklenenler ve beklenmeyenler şeklinde bilgi almakta fayda var.

image


(28 puan) tarafından
Orada yara olacağını biliyordum ama bi iki hafta içinde olur sanmıştım ben. 1.5 ay sonra olunca korktum aşı yerinde bi sıkıntı oldu sandım
(103 puan) tarafından
Canım aynısı bizde de oldu yeni 4 aylık oldu kızım bende senin gibi panikledim 2 gün önce iltihaplandi kendi kendine patladı sorun yok yani :-)
(168 puan) tarafından
Aşı uygulanmasından 1-12 ay sonraya kadar etkilerin görülebileceği yazıyor aşı bilgilendirmesinde.
(28 puan) tarafından
Çok  teşekkür ederim
0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Normal canım. Ellemeyin sıkmayın bir şey sürmeyin. Banyoda veya kıyafet giydirip çıkarırken dikkat edin yeterli. 1 yaşa kadar iltihap toplar patlar kabuk tutar. Sonrasında aşı yerinde iz kalacak. 
(28 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağolun
0 oy
(206 puan) tarafından
Aşının tuttuğunu gösteriyor o cnm elleme sıkma kendiliğinden geçer 
0 oy
(247 puan) tarafından
Canım bizim hemşire verem aşısının yeri şişer veya yara gibi olursa  aşı tutmuş demektir  ve oraqya sakın dokunmayın 
0 oy
Profil image (129 puan) tarafından
Cok normal bizimde oldu bayağı da sürdü bende sizin gibi panik ypip dr sordum hiç bir sıkıntı yok o aşının çok iyi tuttuğunun işareti dedi 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 254 göst.
11 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Peri masalıı (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 597 göst.
24 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde GuLaar (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 158 göst.
4 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sedef kara (4 puan) tarafından soruldu
...