0 oy
445 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (91 puan) tarafından
Merhaba anneler kızım 10 buçuk aylık ek gıda vs tuketiyor ama emzirebildigim kadar emzirecegim doğum kilolarim çok fazla kaldı üstüne daha da almaya devam ettim diyet yapıyor musunuz yapıyorsanız liste vs var mı elinizde nasıl yapiyorsunuz paylaşır mısınız 

5 Cevaplar

+2 oy
(9,172 puan) tarafından
Kimsenin listesini kullanma canım özellikle emzirirken. Fayda değil zararı olur.. Ben mesela 71 kiloyum sen 80 kilo isen benim listem sana ağır gelir. 60 kilo isen kilo vermek yerine alırsın. Sadece buda değil yaşın, güne başlama bitirme saatin, yağ ve kas oranın, emzirme sıklığı diyetisyen bunları dikkate alıyor.

Sana şunu tavsiye edeyim. Şekerli hicbirsey yeme. Akşam 6 dan sonra yemek yeme meyve dahil. Çok acıkır san 1 bardak ayran 5 fındık ye. Ekmek tam buğday ye ama bir küçük dilim her öğün ye. Yemeğin yanına bol bol salata ye salata sınırsız. Ama salataya sadece 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koy bunu mutlaka koy. Sabah kahvaltıda aynı şekilde bol bol salata yeşillik ye mutlaka 1 haşlanmış yumurta bir dilim peynir ye. 

Günde 2 buçuk litre su muhakkak iç ama öyle bir kerede içme suyu 1 bardak 1 bardak iç.  Suyu bir kerede içmek yağ yakmaz. Asla aç kalma. En geç 9 kahvaltı, 2 öğlen yemeği, 4 ara öğün, 6 akşam yemeği, 8bucuk ara öğün kapanış. Bitki çaylarını sakın kullanma. 

Evde yemek yaparken 1 kilo sebzeye 1 yemek kaşığı sıvı yağ kullan sadece. Bizimkiler de yiyor sorun olmuyor. 

Balık ızgara veya fırında ye hem kas için iyi hemde doyurucu. Et 3 yumurta kadar ye. 

Sebze yiyeceksenn yanında yoğurt, et yiyeceksen yanında salata ye.

Söylediğim saatler yarım saat aşağı yukarı olabilir. 

Ara öğününde kuru yemiş 5 fındık 1 bardak ayran veya kefir, iki kayısı veya iki hurma ile kahve içebilirsin şekersiz. Benim 4 keyif saatim çünkü. 

Ve en kilit nokta haftada 4 kere spor 1 saat yürüyüş. Yapacak yerin mi yok aç yotube dan TV den oluyor ise daha kolay leslie ile 30 dk 45 dk diye serisi var. 30 dk ile başla 1 hafta yap sonra 45 dk ya geç. Acayip yağ yakıp kas yapıyor. Diyetisyen verdi banada. 

Simdilik bu kadar buna göre kendin yeme düzeni oluştur. Ve bol bol emzir. 
-Reklam-
0 oy
(840 puan) tarafından
Bol bol yürüyüş yap ben 21 kilo aldım doğumda sonrasında direk hızlı tempolu yürüyüşbebek arabasını alıyordum her gün 2 saat yürüyordum emzirme saatin geldiğinde eve gidiyordum ole verdim şuan hamile kaldığım kilodayim 16 aylık kızım var
0 oy
(1,300 puan) tarafından
bende diyetisyen esliginde 7 kg verdim.sabah 2 dilim peynir 5 zeytin biber yeşillik domates 1 yumurta 1 dilim tam buğday ekmeği genel olarak kahvaltı taslağı bu menemen olabilir degisiklik için sucuklu yumurta olabilir haftasonu yarım simit olabilir.tavuk et yemeklerinde 7 kaşık sebze yemekleri ve bakliyatlar 8 yemek kasigi.salata her yemekte olsun yoğurt olsun.aralardada probiyotik yoğurt elma badem ceviz ananas falan yükleyebilirsiniz.bide emzrdiginiz için 1 y.kaşıgi tahin 1 tane muz ve 1 su br süt hakkı var günlük.ben mesela sütlü kahve yapıp yanında hurma yada kayısı tuketiyordum.yemekler 1 kaşık yağla yapılacak ama ev yemekleri olduğu için bı tencere size 1 tencere eve pişecek uğraşmayın yağı normalden azaltın o bile çok etki eder.bide bol su.kolaylik diliyorum.
0 oy
(165 puan) tarafından
Ben de kolik, ağlak mızmız oğluşum sayesinde 2 ayda 6 kg verdim
0 oy
(178 puan) tarafından
Altı aylık bebeğim var toplamda doğumdan sonra toplamda 11 kilo verdim. Hamile kaldığımda 68 kiloydum şimdi 65 kiloyum. Diyet yapmadım sadece kahvaltı dışında ekmek yemedim ve porsiyon küçüktüm bu kadar birde günde 3 lt su içiyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 417 göst.
5 Nisan 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Cemreee (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 282 göst.
29 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Arya Zümra (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 409 göst.
14 Aralık 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Cimbom (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 369 göst.
...