0 oy
199 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (28 puan) tarafından
Kızlar kızım 4 ay 22 günlük acaba diyorum şeye başlasam mı bu hello baby nin Küçük kavanoz da meyve püreleri var ya onlara 3 günde bi deniyeyim dedim önce çay kaşığı sonra çay kaşığından az fazla sonra tatlı kaşığına dönerim dedim ama böyle erken başlayanınız vae mı 

He bide şey yoğurt mayalasam az az içirsem
Bebek Ayı 4.5 ay

4 Cevaplar

0 oy
(291 puan) tarafından
Erken canım hende baskickssn sağlık li şeylerle başla kabak gibi
-Reklam-
0 oy
(65 puan) tarafından
Hem erken hem şekerli şeylerle başlanmaz 
0 oy
(8,976 puan) tarafından
Bebeginizde meme reddi, mama reddi ya da kilo kaybi var mi?
(28 puan) tarafından
Yok güzel emiyor çok şükür boy 62 cm kilo 6200 güzel dedi doktorumuz
(8,976 puan) tarafından
O zaman erken ek gıdaya gecmenizin faydasi degil zarari olur. Anne sutu su an onu en güzel buyutecek sey. Kavanoz mama zaten hic vermeyin de hadi oldu da verdiniz ve bebeginiz bu tat yuzunden emmekten vazgeçti, meme reddi oldu diyelim. İki kasik meyve püresi, yogurt yiyecek diye anne sutunden vazgecmeye deger mi? 180 gunluk oldugunda ek gidaya gecebilirsiniz. Zaten bebeginiz omur boyu kati gida tüketecek. Su an firsati varken bol bol anne sutu alsin, ilerisi icin cok daha faydalı olur.
0 oy
(1,079 puan) tarafından
Bebeklerin sindirim sistemi ilk aylar gelişiyor, daha erken. Ayrıca raf ürünleri vermenizde tavsiye edilen bir şey değil, raf ömrü var, üstelik şekerli. 

Tadımları tek tek ve 3 gün kuralı ile yaptığınız zaman o hazır mamaları evde hazırlamak 5 dakikanızı almayacak. Şuan ek gıda serüvenine başlamak için hevesli olabilirsiniz ama bu hevesinize bebeğinizin iştahı eşlik etmediğinde hem zorlanacak hem de üzüleceksiniz. (tabi inşallah iştahlı bir bebek olur zamanı gelince)

5 ay 10 günlük civarı başladık biz doktor kontrolünde, lütfen sizde "aman birşey olmaz" diyenlerden olmayın. Yemeklerden tattır artık, diyenlere kulak asmayın. Bebeğinizin öz bakımı, gelişimi, sağlığı herşey size bağlı.

Şimdilik ek gıda ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz, hangi besin sıralaması ile gideceğinizi tercih edebilirsiniz. Bazıları yoğurt ile bazıları sebze ile başlıyor. Meyve ile başlamak sebzeleri reddetmesine sebep olabiliyor diye ben sebze tercih etmiştim. Karar sizin ve doktorunuzun. 
(28 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 163 göst.
24 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Şüheda yağız (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 286 göst.
14 Eylül 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Cantam (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
8 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aylara (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 419 göst.
...