0 oy
115 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (163 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler bebeğimi ek gıdaya geçirdim sebze ile başladık ara ara meyve tadiriyorum yoğurtta yedik. Nasıl ilerlemeliyim neler yapmalıyım sizler neler veriyorsunuz bebislerinize  tariflerinizi bekliyorum :*

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Ne tarifi canım 6. Ve 7.ay tadım ayıdır tadımlar neredeyse 2 ayı buluyor ondan sonra tarifli şeyler başlıyor sen önce tadimlari bir bitir tarif için yine post açarsın  :)
(163 puan) tarafından
Siz bayaa agirdan alıyorsunuz anlaşılan biz tadimlari bitirmek uzereyiz tadmadigi meyve sebze kalmadı karistirarak verdiğiniz urunlerden neler yapıyorsunuz diyeydi asıl sorum ;)
Profil image (4,556 puan) tarafından
Ben ağırdan değil olması gerektiği gibi uyguladım sanırım siz biraz hizlidan almışsınız iyi bir şey gibi
(163 puan) tarafından
Biz alerjik değeri düşük olanlari 3 gün kuralı uygulamadan tatdik doktorumuzun onerisiyle iyi birşey olmasa muhtemelen oda uyarirdi bizi ;)
(2,496 puan) tarafından
Kabak alerji riski en düsük sebze ama kızımda 2.gün alerji yapmıstı. Yani öyle alerji değeri düsük olmayanları da 3 gün vermelisiniz. Doktorumuz hanımefendinin dediği gibi 6. Ve 7. Ay tadım dönemidir 1 kasık yemesi bile bizim için yeterlidir acele etmene gerek yok hala ana besini mama ve/veya anne sütüdür demişti. Kızımı hiç zorlamadım 6.ayında... 7 aylık olunca da sadece kahvaltı öğünü ekleyip tadıma devam ettim şuan 8.5 aylık kahvaltı ara öğün ve akşam yemegi yiyor aceleye gerek yok ömür boyu yicekler zaten.
Profil image (4,556 puan) tarafından
Benim kızım da domates çilek fıstık ve bezelyeye karşı alerjik reaksiyon gösterdi her birinin ayına uygun verdim hadi domates çilek fıstık alerjik besinler onları anlarım ama bezelye 6.ayda tadımlara başlanabilir bir sebze iken döküntü yaptı şuan 1bucuk yaşında hâlâ devam ediyor. Diğer üç alerjik besine karşı hassasiyeti bitti çok şükür diğer üçünü sorunsuz tüketiyor artık
(2,496 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Bizimde kabak hassssiyetimiz yeni yeni bitti. Mesela pirinç ununu eskiden mama olarak kullanırlarmış ama kızım pirinç ununa da hassasiyet gösterdi zaten yararlı bisey degil de bazı tarifler için almıştım. Allahtan diger besinlerin tadımını yapmıştım da pirinç unlu tarifi denediğimde neyden kaynaklı oldugunu anladım. Yani ek gıda öyle hafife alınacaj bir süreç değil uzun ve meşakatli bir yol. Hala denemediğimiz bir sürü şey var ben temkinli gitmeyi tercih edenlerdenim. :)
-Reklam-
0 oy
(237 puan) tarafından
Bizde yeni başladık hangi saatlerde kac kaşık veriyorsunuz acaba
(163 puan) tarafından
Sadece oglen anne sütünden sonra sevip sevmedigine göre değişiyor en fazla 10 kaşık veriyorum. Ben 3 gün kuralı hiç uygulamadim o yüzden biraz önde gidiyoruz alerjik besinleri kuralla yediriyorum sadece

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 393 göst.
19 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ZelihaAytac (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 216 göst.
0 oy
4 cevap 207 göst.
14 Aralık 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Gül_bahar (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 257 göst.
24 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ilbogayasemin (296 puan) tarafından soruldu
...