0 oy
301 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (192 puan) tarafından
Yeni 6. Aya girdi bebeğim. Hemşiremiz ek gıdaya başlattı ama tariflerde +6 yaziyor. Bebeğim ek gıdaya hazır ama tariflerde altı üstü için önerilir yazıyor. Bebeğim sindiremez mi bu tarifleri nedir olay tam olarak açıklar mısınız? 

4 Cevaplar

0 oy
(29 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Aslında her tarif bildiğimiz tarif. Bazı besinler 7. Aydan sonra verilmeli onu içerisine koyunca +7 diyorlar. İlk önce sebzelerden baslayarak veriyorsun. Tek sebze. 3 gün kuralı ile (1.gun çay kaşığı,  2.gun tatlı kaşığı,  3.gun yemek kaşığı). Doktorumuz sabah saatlerinde verirsen alerji durumda doktora yetistirirsin demisti. Yoğurtla başladım sebze en son meyve . Meyve tatlı olduğu için sebze reddi olmasın diye meyve en son. Her sebzeyi buharda haşlayıp çatalla eziyoruz. İlerde yemekte zorluk olmaması için. İçerisine biraz zeytinyağı koyuyoruz kabızlık olmasın diye. Ayrıca son olarak ek gıda tadım ayı olduğu için 1 çay bardağını geçmemeli ancak illa 1 çay bardağı değil istediği kadar. 7.aydan sonra çorba tadimlari. Meyveye ceviz ekleyebiliyoruz. Benimki de 6 aylik 5.5 ayda başladık:)

-Reklam-
+2 oy
(8,987 puan) tarafından
180 gunluk oldugunda baslaniyor. Tarife ihtiyaciniz yok. Bir cesit sebzeyi haslayip ya da buharda pisirip az zeytinyagi ekleyerek catalla ezip verebilirsin. 3 gun kuraliyla verirseniz iyi olur. Meyveleri de cam rendeyle rendeleyip verebilirsiniz. Yogurt da verebilirsiniz.
(151 puan) tarafından
Valla bacım sağolasın aptala anlatır gibi anlatmışsın ama en anlaşılır seninki olmuş bu ek gıdayı öyle evirip çevirip anlatıyorlar ki kafa karıştırmaktan başka bişi değil
(8,987 puan) tarafından
Estagfurullah. İnternette binbir cesit tarif var, +6 deyince de insanlar hakli olarak bunlar mi verilmeli diye dusunuyor. Halbuki ez havucu, patatesi ver. 7 aylikken kahvalti eklenir, et, balik, tavuk eklenir. 8 aylikken bakliyat eklenir. Ekleye ekleye gidiyor.
(151 puan) tarafından
İnan ekran görüntüsü aldım yazdıklarını başlayınca bu şekildr yapıcam valla şimdiden bakıyorım öyle kafam karışıyor ki nasış yapıcam vs diye aslında kolaymış teşekkür ederim
(8,987 puan) tarafından
Hic kafa karistiracak bir sey yok aslinda. Baslayinca yine yazarsaniz, yardimci olurum.
0 oy
(119 puan) tarafından
Merhaba

Ben de 10 gun oldu baslayali. Bebegim mama agirlikli beslendigi icin benim dr. 3 gun kurali uygulamadi. Hizlica bagirsagi alistirip ek gidaya baslayalim dedi. Biz de oylenyaptik. Yani bebegi gozlemliyorsun. Eger asiri kusma huzursuzluk olursa o gun yedigi besine ara veriyorsun. Once sebze sonra meyve sonra yogurt. Ilk 3 gun 2 ser sebzeden 6 sebze, sonraki 3 gun 2 ser meyve den 6 meyve, sonraki 3 gun ise yogurt+meyve, yogurt+ sebze 6 tane de oyle yogurtlu menu. 

Bende strestim ama korkulacak bisi yokmus. O gordugun tariflere sonra 15. 20.gunde gecebilirsin. Ben sana meyve ve sebzeleri de soyleyim. 

Ilk 3 gun sirasiyla buharda hasladigim sebzeler. 1 -2 cay kasigi falan yiyor. Tatli patates, kabak, semizotu, yesil fasulye, patates, havuc. Buharda hasla catalla ez ver.

Meyveler 3 gün, avakado, kayisi, seftali, erik, uzum, muz cam rendeden gecir 1 -2 cay kasigi ver.

Sonra ogleden once ara ogunde meyve yogurt, aksam uzeri ara ogununde sebze yogurt verdim 3 gun. Kabizlik kusma falan olmadi. Yogurt u ilk verdigim gun burun cevresi kizardi biraz o kadar o da normal imis.

Simdide 3 ogune gectik. Kahvalti, oglen, aksam olarak. Yumurta sarisi 6da biri gibi dusun, labne, ceviz tahin pekmez ekmek( asla beyaz ekmek degil) oglen ogunune meyve veeiyorum. Aksam ogunune de soyle dusun. Sogan i kavurup sebzelerden yemek+ yogurt olabilir.

Mesela tariflere bakiyorsun ya. Simdi ben yumurtaya da gectim. Her gun biraz arttircam yumurtayi tam yumurtaya dondugumde. Kabak yiyor havucta bi de yumurta ekle mesela mucver oldu sana. Bebek salcalari varmis benim daha gelmedi. Sogani cig vermiyosun. Sogani kavur eee patates yiyor semizotu yiyor y.fas.yiyor. al sana aksam yemegi. Yanina yogurt. Gibi gibi. Tuz ve seker 1 yil yok. 1 yil bal ve inek sutu de yok.  

Umarim aydinlatmisimdir. Tabii cocuguna da bagli allah korusun alerjik bir.durum olur takip et.

Cevizi geceden suya koy sabak kalvalti icin kabugunu soy ve ezip vermelisin. 

Yilda 1 kere en az bamya ve enginar tuketmeli. Hayati boyunca.

Pirincin zararini azaltmak icin bir gece oncesinden islat.

Corbalar sanirim 8.ayda baaliyosun. 

Bakliyatlar 1 yas sonrasi.

Meyvelerden narenciye ve nar 1 yas sonrasi.

Tum yedikleri mevsiminde olmali. Kavun karpuz 8.ay sonrasi.diyor internnette. Dr. Ma sordum o eski.bilgi veeebilirsin dedi. Ben de verdim bisi olmadi. 

Aklima gelenler bunlar ozelden de sorabilirsin. 
(192 puan) tarafından
Her şey iyi hoşta fasülye falan gaz yapmaz mı bebeğe. Biz havuc patates kabak denedik meyveleri de denedik bi kaç kere de sade muhallebi ve meyveli muhallebi yaptım. Hemsirem corba yap dedi çocuğum o gün mahvoldu resmen. Uzun uzun yazmıssınız valla teşekkür ederim emeğinize.
(119 puan) tarafından
Rica ederim.
Y.fasulye k.fasulye kadar degil. Yani kavun da yapar. Muz kabiz yapar. Sindirim sistemini alistirmak amac. Ama cok yormadan. Gidip nohut k.fas.veemiyor 1 yil sonra veriyoriz.

Muhallebi falan paket urunu nisasta falan mi koydunuz. Hep katkili yazik bebege. Guzel meyvelerimiz varken.  Corbalara da erken diye biliyorum.
(192 puan) tarafından
Bebeğime organik bebek irmiği falan aldım bi kaşıkcık koyarak az miktar yapıyorum anne sütüyle. Sindirimi kolay olsun diye baslangic asamasinda zeytin yağı koyamadığım her besine bi cay kaşığı keçiboynuzu pekmezıyle anne sütü koyarım. Muzun da ortasında ki çekirdekli kısmı ayırınca kabız olmasına engel oluyor biraz daha. Bu da benden size bilgi paylaşımı olsun :)
(119 puan) tarafından
Aaa degisik bilgi deneyecegim. Tesekkurler. :)
0 oy
(90 puan) tarafından
İkizlerim tam 5 aylıkken başlamak durumunda kaldık alerjik olduğu için ama normalde doktorlar 6 ayı doldurmadan önermiyoruz diyorlar.. biz herhangi bir sorun yaşamadık ama pek yemiyorlar tattırmak bile zor oluyor bazen 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 927 göst.
31 Mart 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İkra66 (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 348 göst.
14 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde sngll2020 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 197 göst.
14 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cicek.29 (608 puan) tarafından soruldu
...