0 oy
308 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (227 puan) tarafından

Kızlar 2 kg kapıya biber aldım. Kızım için buzluğa atmak istiyorum. Vitamini ölmeden nasıl atabilirim. Çiğden atmak mı iyi yoksa közlemek mi ?

Birde armut, şeftali vs de atmak istiyorum ama nasıl atabilirim hiç fikrim yok. Hazırlık yapan anneler tarif yazabilir mi rica etsem. Öncelikli olarak kapta biberin tarifini :)

5 Cevaplar

0 oy
(608 puan) tarafından
Hepsini çiğden doğrayıp atın çıkarınca nasl kullanacak sanız yaparsınız ben şeftali yi falan çiğden attım 
-Reklam-
0 oy
(121 puan) tarafından
Ben kapya biberi çiğden küçük küçük doğradım porsiyonluk olarak buzdolabı poşetine koydum. Taze fasulye,bamya,enginar,karadut,kiraz,mor erik,kayısı,bezelye,bebek salçası(kapya biberden yaptım ) ,peynir altı suyu koydum.Yumusayan meyveleri şeftali ve armut gibi olanları yani marmelat yaptım küçük kavanozlara buzdolabına koydum.
0 oy
(495 puan) tarafından
Kapya biberi közleyip soyup robotta çektikten sonra buz küplerine buz torbalarına falan koyabilirsin hem çıkarıp kullanman da kolay olur meyvelerin tadı pek kalmıyo buzluğa atınca onları konserve falan yapabilirsin sıcak suyla az bi kaynatıp kavanozlara koyabilirsin sonrasında biraz daha kaynatıp suyunu da içirebilirsin yada az kaynatıp marmelat gibi yapıp koyabilirsin buzluğa veya kavanoza tabi mevsim meyveleri yemesi daha iyi 
0 oy
(8,976 puan) tarafından
Ben sebzeleri hep cigden atiyorum ama cok uzun sure buzlukta kalmamasina dikkat ediyorum. Maksimum 2 ay kadar kaliyor.
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Sebzeleri çiğ koyuyorum. Meyve koymuyorum. Bu arada meyve koyacaksanız da şeftali koymayın. Benim buzdolabımın (markası siemens) kullanma kılavuzunda dondurulmaması gereken gıdalar içinde şeftali yazıyordu. 
(8,976 puan) tarafından
Ben de meyve atmiyorum ama seftalinin nedeni nedir acaba, merak ettim.
(8,819 puan) tarafından
Ben de bilmiyorum ama denemek için attım, çözülürken köpüklenir gibi oldu ve vıcık vıcıktı

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 263 göst.
0 oy
4 cevap 234 göst.
0 oy
2 cevap 124 göst.
0 oy
1 cevap 270 göst.
...