0 oy
190 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,348 puan) tarafından
Kızım 10 aylık dün hafif burun akıntısı hapşırma başladı grip oluyo. Çabuk iyileşmesi için ne önerirsiniz?
Bebek Ayı 10

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (599 puan) tarafından
Ihlamur verebilirsin canım odayı havalandır varsa hava Makinesi buhar tut burnunu güzelce temizle bulunduğu odaya soğanı kes içine karanfil sapla hem nefesini açar odayı temizler grip olmamasına bişey yapamayız maalesef ama çabuk iyileşmesini sağlayabilirsiniz öksürüğü olirsa 3.4 dış sarımsağı ez zeytinyağıyla karıştir 4 saat beklet ayaklarının altına sür geçen hafta oğlum grip oldu öksürüğü de vardı 2 gecede kesti öksürüğü gerçekten çok işe yaradı tavsiye ederim denemek istersen aklında olsun
(1,348 puan) tarafından
Teşekkür ederim denicem. Bende sarımsaklı yoğurt veriyorum oda iyi geliyo. Ihlamur veriliyo mu bu ayda.
Profil image (599 puan) tarafından
Tabi ben 3 aylıkken flanda verirdim kışın rahatlatsin diye 1 2 çay kaşığı kadar
(1,348 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende yapıp vereyim o halde.
Profil image (599 puan) tarafından
Rica ederim şifa olsun inşallah çabucak iyileşir
-Reklam-
0 oy
(106 puan) tarafından

Gecmis olsun benim bebegimde suan hasta bir gunde direkt cigere inerek basladi nefes almakta gucluk cekiyo doktor onerisiyle buharda veriyoruz onun harici yaptiklarimi soyliyeyim.

 -En iyi gelen inatci öksürüğü geciren tereyağ andız pekmezi ve limon karistirip veriyorum. 
 -udi hindi yağı.
 -atom macunu bunlar sabah akşam 
 -ıhlamur 
 -kelle paça baya sevdi
 -sabah akşam ayagina gogsune sirtina karanfil kremi sürüyorum vikse cok benziyo.
 -karanfil kremiyle buhar yapiyorum yuzune cok yapamasamda oda da yapiyorum.
 -burnuna surekli serum fizyolojikle islatip otri bebeyle cekiyorum chicco deniz suyuyla da acmak amacli sıkıyorum birer.Burnu akitip temizlemedikce cigerleri genzi hep doluyo çünkü. 
 -yesin diye israr etmiyorum emziriyorum cogunlukla 13.5 aylik cunku bagisikligi suan hastalikla savasmaya ugrasiyo ve istahi yok ayni zamanda diste cikariyo eger zorlarsam hazmi yorulcak ve vucut gereksiz yere sindirimlede ugrasip zorlanicak yedigi kadar yani bence zorlamamak gerek. Aklima gelen yaptiklarim bunlar Rabbim tum hastalara tez sifa versin.


Profil image (350 puan) tarafından
Burnunda sümük olmadığı halde sadece hırıltı varsa tıkanıkmış gibi ses geliyorsa da serum fizyolojikle temizlenmeli mi
(1,348 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim sizede Rabbim şifa versin.
(106 puan) tarafından
Serum fizyolojikle surekli temizleyebilirsiniz hicbir zarari yok.Tikanmaya da burun acici spreylerden zararsiz olan deniz sulu spreylerle aciyorum burnunu.Hic acilmiyorsa nebulizatorü sadece serum suyuyla calistirip buhar verdigimde de tamamen yumusayip dokuluyo sumukler.En etkili de karanfil kremi aciyor bizde ama surmuyorum burnuna yakar sicak suyla buhar yapip solutuyorum.Bol bol temiz hava almali ev havalandirilmali.Evde deterjan kullanmamali cigerleri normalde de cok kucuk hava alis yerleri hasta olduklarinda daha da daralip pipet icinden nefes alir gibi aldiklari icin cigerleri cok etkileniyo dikkat edelim toza ve kokulara.
Profil image (350 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(9,102 puan) tarafından
Grip için çabuk iyileşme değilde semptomları hafifletmek mümkün. Ateşle başlar ise 1 hafta 10 gün sürer ama ateşsiz olursa 3 hafta kadar sürer. Ateş bağışıklığın çalışıp virüsle savaşmasını sağlar çünkü. Grip de asıl önemli olan burnun açık olması. Bunun için izotonik ile burun acıyorum. Grip iyileşme evresi burun akıntısı koyulasır. Gribin en dikkat edilmesi gereken zamandır. O katı sümük yüzünden kulak ağrısı olabilir. Bu yüzden izotonik çok önemli. Birde sıcak buhar uygulama. Bir tencerede su kaynatıyorum. Babası koltuğa oturup bebeği kucağına alıyor sıkı sıkı tutuyor. Kafamıza bir çarşaf geçiriyoruz. Tencerenin kapağını açıp sıcak buhari soluyoruz. İçine 2 3 damla cold mix damlatınca daha da etkili oluyor. 
(1,348 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Bizimki şu anlık burun akıntısı tek burnunu açıyorum. Sümüğü su gibi koyu değil. Sarımsaklı yoğurt yediriyorum. Sabah kalktığında boğazında balgam var hırıltısı vardı şu anlık hırıltı kesildi rahat gibi.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 645 göst.
0 oy
5 cevap 227 göst.
0 oy
12 cevap 374 göst.
0 oy
7 cevap 341 göst.
3 Ekim 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Defneceylan (15 puan) tarafından soruldu
...