0 oy
154 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (106 puan) tarafından
Selamın aleyküm hanımlar bebegim salgina yakalandi sanirim.13.5 aylık 2.ye böyle oldu daha önce bronsiolit oldu bugün hastaneye goturdum tekrar ciğerleri nasıl diye cigerleri  iyi ancak hiii diye nefes alirken sesler cikariyo nefesi kesiliyo zor aliyo gibi surekli gogsude hiriltili nebulizatorle buhar veriyoruz daha oncede bronsiolit oldugunda vermstik.Doktor 2 yasina kadar cigerleri kucuk hemen etkileniyo dedi ama ben hic cevremden duyup gormemistim sizinde grip vb. Hasta olduğunda cigerleri boyle sıkıntılı mı oluyo beni cok endişelendiriyor. 
Bebek Ayı 13.5

1 cevap

0 oy
(9,154 puan) tarafından
Bronsiloit teşhisi bize 1 yaşında iken dedi doktor. Hocam grip dedim. Başlangıç daha kötü olur vs vs. Ventolin dedi. Kabul etmedim. Benim sürekli takip ettiğim doktora sordum. 

Söyle ki grip olunca balgam akciğere inmesin diye bronşlar daralıyor bu hiiii sesi hırıltı sesi böyle çıkıyor. Aynı zamanda öksürük yine balgam akciğere inmesin diye savunma için oluyor. Öksürük ilacı balgamı akciğere indirir. Ayrıca ventolin gibi spreyler kortizonlu spreyler daralan hava kanalların genişletir ve balgam işte o xaman akciğere iner.

Grip olan çocuğun ateşi düşürülmez ateş velinimettir. Vücut virüs ile savaşır. Ateşli grip daha çabuk iyileşir.

En tehlikeli zamanlar grip iyileşmeye başlayınca sümük katı hal alınca oluyor. Bu katı sümük yüzünden  kulak iltihabı denen durum ortaya çıkıyor ki bununda çözümü aslında yine antibiyotik değil. İsmi iltahap da olsa orta kulak iltihabı aslında iltahap değil. Onun için se iladin damla buruna veriliyor yasa göre uzun süre verilmez.

Grip burun muhakkak açık, bol izotonik ile. Cold mix, sıcak buhar uygulama, bol sıvı yada anne sütü. Ekşi şeyler bal limon, ekşi elma suyu, portakal suyu gibi.

Grip için asla doktora gitmiyorum. Şu an aynı hiiii sesi var abiden geçti grip. Uzun sürecek çünkü ateşi çıkmadı. 
(106 puan) tarafından
Evet izledim bende buhardan sonra sirtina boyle yapmaya başlıyorum yalniz oldugum icin sicak suyla cok yapamasamda oldugu kadar dogal karanfil kremi icine atip yapiyorum o da cok etkili.Burnuna siringayla temizleme yapiyomusunuz onu istiyorum ama yapamiyorum korkup.Bugun daha iyi sukurler olsun ama ici dolu tabii hala surekli burnunu temizliyorum.Disari cikarip temiz havada alirdim serin.InsAllah bagisikliklari guclu olur her daim.
(9,154 puan) tarafından
Evet burun temizliği yapıyorum. Hatta burnu tıkalı değil ama genize gidip balgamı yumuşatıcı etkisi var o yüzden yinede yapıyorum. Yine Osman gönülal burun temizliği videosundaki gibi temizliyorum. Sıkı sıkı tutuyorum. Yavaşça veriyorum burnuna suyu.. Sonra tekrar şırınga ya su çekip diğer tarafa uyguluyorum
(106 puan) tarafından
Bende izledim istiyorum ama hic yapmayinca korku oluyo iste yavas derken bi seferde hizla itmiyomusunuz tam anlayabilsem yapicam acilde doktor musadede hemsire yapsin dedi gittik hemsirede burda ince hortum gibi birsey vardi adini unuttum onla temizliyoruz dedi siringa verdi doktor yapsin istiyosa dedi doktorda ben mi yapicam hemsire dururken dedi...Ne zaman gitsek yapin gosterin lutfen diyorum yok malesef bi gosteren anlatan dogru durust olmadi.
(9,154 puan) tarafından
Hızlı ittirmeyin. Çocuğun kafası sabit olsun. Hızlı olunca burun tahriş oluyor kanayabiliyor. Yani hızı bir hemşire iğne yaparken ne hızla yapıyor ise. Zamanla sizde anlayacaksınız.
(106 puan) tarafından
Anladım zamanla öğrenirim inşAllah
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 99 göst.
23 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde nazlidemir (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 175 göst.
27 Nisan 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde oğluşumn_annsym❤️ (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.
12 Mart 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Dmrdmrr (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 115 göst.
22 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde NİLHAN (43 puan) tarafından soruldu
...