0 oy
180 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (106 puan) tarafından
Selamın aleyküm hanımlar bebegim salgina yakalandi sanirim.13.5 aylık 2.ye böyle oldu daha önce bronsiolit oldu bugün hastaneye goturdum tekrar ciğerleri nasıl diye cigerleri  iyi ancak hiii diye nefes alirken sesler cikariyo nefesi kesiliyo zor aliyo gibi surekli gogsude hiriltili nebulizatorle buhar veriyoruz daha oncede bronsiolit oldugunda vermstik.Doktor 2 yasina kadar cigerleri kucuk hemen etkileniyo dedi ama ben hic cevremden duyup gormemistim sizinde grip vb. Hasta olduğunda cigerleri boyle sıkıntılı mı oluyo beni cok endişelendiriyor. 
Bebek Ayı 13.5

1 cevap

0 oy
(9,213 puan) tarafından
Bronsiloit teşhisi bize 1 yaşında iken dedi doktor. Hocam grip dedim. Başlangıç daha kötü olur vs vs. Ventolin dedi. Kabul etmedim. Benim sürekli takip ettiğim doktora sordum. 

Söyle ki grip olunca balgam akciğere inmesin diye bronşlar daralıyor bu hiiii sesi hırıltı sesi böyle çıkıyor. Aynı zamanda öksürük yine balgam akciğere inmesin diye savunma için oluyor. Öksürük ilacı balgamı akciğere indirir. Ayrıca ventolin gibi spreyler kortizonlu spreyler daralan hava kanalların genişletir ve balgam işte o xaman akciğere iner.

Grip olan çocuğun ateşi düşürülmez ateş velinimettir. Vücut virüs ile savaşır. Ateşli grip daha çabuk iyileşir.

En tehlikeli zamanlar grip iyileşmeye başlayınca sümük katı hal alınca oluyor. Bu katı sümük yüzünden  kulak iltihabı denen durum ortaya çıkıyor ki bununda çözümü aslında yine antibiyotik değil. İsmi iltahap da olsa orta kulak iltihabı aslında iltahap değil. Onun için se iladin damla buruna veriliyor yasa göre uzun süre verilmez.

Grip burun muhakkak açık, bol izotonik ile. Cold mix, sıcak buhar uygulama, bol sıvı yada anne sütü. Ekşi şeyler bal limon, ekşi elma suyu, portakal suyu gibi.

Grip için asla doktora gitmiyorum. Şu an aynı hiiii sesi var abiden geçti grip. Uzun sürecek çünkü ateşi çıkmadı. 
(106 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim elimden geldiği kadar ilaçları reddedip doğal yontemlerde iyilestirmeye calisiyorum hep ancak bronsiolitte ufakti ilk tecrubesizlik ventolin ve cortair tedavisi oldu korktuk cigerler kotulesince uyguladik tabi simdi de antibiyotik oksuruk ilaci vs kullanmiyorum bal andiz pekmezi vs dogal yontemlerle iyi oldugunu goruyorum ancak nebulizatorle bu ilaclarin zarari neler bilmiyorum ve yine verdik doktor onerisiyle vermeden once sadece ses cikmasi degil bildigin boguluyodu nefes alamiyodu gercekten bu ilaclar rahatlatiyo daha rahat uyuyup nefes aliyo ancak uzun vadede etkileri olacak diye endişe icindeyim.
(9,213 puan) tarafından
Bunlar astım ilacı. Malesef ki bu bir düzen haline geldi. Kadir Tuğcu sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun. Kendisini takip edin. Sizin gibi çok insan var bu ventolin kısır döngüsünden sayesinde kurtulan. Bebekler balgam atmayı, hınkırmayi bilmiyor o yüzden süreç biraz uzun. Kadir beyin grip için uyguladığı teknikler ile ben çocuğuma 11 senedir ilaç vermedim. Öyle pekmez falan da hikaye üzgünüm ama. Grip dediğim şey yazdığım yazı kadar kısa ve öz. Mesela küçük oğlum 4 haftadır grip. Hırıltı gidip geliyor. Çünkü ateşsiz hasta oldu. Hatta bir ara astım diye düşündüm yine Kadir beye sordum sağolsun.
(106 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim peki hastalık durumunda cocuklara ve yetiskin olarak kendinize herhangi birseyler uyguluyor musunuz? Diger hastalıklar icin ne dusunuyorsunuz yetişkin hastaliklari mesela bagirsak mide hastaliklari vs gibi
(174 puan) tarafından
Kızıma da daha önce zatürre diye ventolin verdiler baya korkuttuk yani siz kadar bilgimiz de yoktu korkuyla araştırmadan kullandık hemen kötü olacsk korkuyusyls geçen sene. Sonra biz kovit olduk 4ay önce falan kızımıza test yapmadılar ama bt ile tutulum tesput ettiler vigerlerde yine başladık ventolin muadili bir ilaca. Şimdi ne zaman öksürük hırıltı olsa normal burun akıntısı koşuyoruz hemen Dr ciğer temiz mi diye. Hoş o zamanda gitmiştik kaç kez geçmeyen hırıltı var diye serum fizyolojik ile.temiztein deyip gonderiyorlardi bir gecede fenalaştı. Sonu zatürre dediler. Şu an yine grip/enfeksiyon sonrası bir hırıltı miras kaldı bize yanilmiyorsam üç haftayı geçti hırıltı kesilmiyor kbbye gittik Pzt kulak kirli diye kulak damlası ve burun spreyi yazdı illadian değil de çocuklar için olan bir muadil ilaç adını hatırlamıyorum yarın 5,ve son gün kızım hala emerken uyurken hirhir ve resmen horluyor açılmadı burnu. Ne yapacağımı şaşırdım ve bugün böyle bir iki kuru öksürük gibi gıcık gibi oksurdu birşeyler yeme sırasında hastalıkla bağlantısı yok gibiydi ama ondan bile tedirgin olmuş haldeyim var mı bir öneriniz. Kusura bakmayın yazdıkça yazdım
(9,213 puan) tarafından
Söylediklerim aslında benim düşüncem değil. Benim yaşımdan büyük tıbbi geçmişi olan bir doktordan gereksiz ilaç kullanımı tuzağına düşmemek, gereksiz yere doktora gitmemek için öğrendiklerim. Ama 11 senedir takip ettiğim ve çocuğumu böyle büyüttüğüm herkese de bunu yaymaya çalışıp etrafımda gördüğüm çocuklara da faydası olsun diye anlata anlata sanırım anlatımım benim fikrim gibi olmuş. Grip ile ilgili sayesinde tam donanım oldum yani. Ama malesef keşke her konuda olabilsem
(106 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ilginiz için tecrübe ede ede öğreniyoruz mecburen :)
(9,213 puan) tarafından
Link paylaştım ama onaylanmadi sanırım. Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak.
(106 puan) tarafından
Bakıyorum hemen balgam sesi geliyor ama nasıl cıkarıcaz diye düşünüyordum demin
(9,213 puan) tarafından
Ventolin zaten balgamı ciğere indiren. Size de tavsiyem sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun dr Kadir tugcu nun. Birde dr Osman gönülal ın video larini özellikle bu link paylaştığım videosunda sonuna kadar izleyin. Benim çocuğum da şu anda hiii diye çocuğun nefes vermesi dediği doktora gitsem bronşiolit diye ventolin verme ihtimali yüksek ooan durumu yaşıyor. Bende nebulizator yok evde sıcak su buharı yaparak içine cold mix damlatarak uyguluyorum ama sıcak buhar tehlikeli olabilir yanma riski vs nebulizator edinicem sanırım bir doktora daha sorup.

Mesela bu gece boğulur gibi öksürüyor. Uyuyamıyor hastalığın belliki atak gecesini Yaşıyorum. Başını yastığa koydum yüksekte duruyor. Sabaha kadar ayağımda kalacak böyle belki. Ama ilaç olmadan atlatacak inşallah. Bu video yu en sonuna kadar izleyin dediğim yazıyı da okuyun

Link paylaştım ama onaylanmadi. Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak
(9,213 puan) tarafından
Bende az once açtım burnunu izotonik ile ama buhar tencerede kaynatıp yapıyorum. Tek başıma tehlikeli babası gelince yapıyoruz. Sırtına buradaki masajı yapıp emzirdim su verdim biraz çıkardı balgam o ses de azalmaya başladı. Birde buhar verdiğim tencere içine 3 4 damla cold mix damlatiyorum eczanede var o da
(106 puan) tarafından
Evet izledim bende buhardan sonra sirtina boyle yapmaya başlıyorum yalniz oldugum icin sicak suyla cok yapamasamda oldugu kadar dogal karanfil kremi icine atip yapiyorum o da cok etkili.Burnuna siringayla temizleme yapiyomusunuz onu istiyorum ama yapamiyorum korkup.Bugun daha iyi sukurler olsun ama ici dolu tabii hala surekli burnunu temizliyorum.Disari cikarip temiz havada alirdim serin.InsAllah bagisikliklari guclu olur her daim.
(9,213 puan) tarafından
Evet burun temizliği yapıyorum. Hatta burnu tıkalı değil ama genize gidip balgamı yumuşatıcı etkisi var o yüzden yinede yapıyorum. Yine Osman gönülal burun temizliği videosundaki gibi temizliyorum. Sıkı sıkı tutuyorum. Yavaşça veriyorum burnuna suyu.. Sonra tekrar şırınga ya su çekip diğer tarafa uyguluyorum
(106 puan) tarafından
Bende izledim istiyorum ama hic yapmayinca korku oluyo iste yavas derken bi seferde hizla itmiyomusunuz tam anlayabilsem yapicam acilde doktor musadede hemsire yapsin dedi gittik hemsirede burda ince hortum gibi birsey vardi adini unuttum onla temizliyoruz dedi siringa verdi doktor yapsin istiyosa dedi doktorda ben mi yapicam hemsire dururken dedi...Ne zaman gitsek yapin gosterin lutfen diyorum yok malesef bi gosteren anlatan dogru durust olmadi.
(9,213 puan) tarafından
Hızlı ittirmeyin. Çocuğun kafası sabit olsun. Hızlı olunca burun tahriş oluyor kanayabiliyor. Yani hızı bir hemşire iğne yaparken ne hızla yapıyor ise. Zamanla sizde anlayacaksınız.
(106 puan) tarafından
Anladım zamanla öğrenirim inşAllah
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 101 göst.
23 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde nazlidemir (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 179 göst.
27 Nisan 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde oğluşumn_annsym❤️ (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.
12 Mart 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Dmrdmrr (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 117 göst.
22 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde NİLHAN (43 puan) tarafından soruldu
...