0 oy
312 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (148 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim şuan 9.5 aylık, emziği ve kokuyu 7.ayda kendiliğinden bıraktı. Bebeğim 1 yaşına girince şubatta işime başlayacağım. Şimdiden kara kara düşünüyorum çoğu zaman memede uyuyor bakıcı nasıl uyutacak biberonla süt bırakmam gerekiyor degil mi biberonu almazsa ben gelene kadar (saat 7.30 gibi gidip 16 gibi gelicem) ek gıdayla idare edebilir mi? Şimdilerde benden hic ayrılmıyor, odadan çıksam ağlıyor. Önerileriniz nelerdir? simdiden tedbir alsam baska düzene geçsem alıştırsam diyorum. Ne yapmalıyım?
Bebek Ayı 9.5 aylık

3 Cevaplar

0 oy
(439 puan) tarafından
Ben de 1 yaşına 10 gün kala bıraktım bakıcıya. Ama bırakmadan 2.5 ay önce başladı bakıcısı. O varken ara ara çıktım geldim. Bakıcı uyuttu doyurdu oyun oynattı ama hep gözümün önünde oldular. Yavaş yavaş ayrıldık zorlanmadı çok şükür. Ben de süt bırakıyorum, bakıcısı veriyor çoğunlukla içiyor. Ek gıda da alıyor ve beni emmediği için iştahı arttı ek gıda miktarı çok arttı. Normalde asla yemeyen bir çocuktu oturup ağlıyordum şimdi 4 öğün yiyor
(148 puan) tarafından
Maşallah. Benimki ek gıda normal ne az ne cok yiyor. Bakiciyi 15 gün kadar önce baslatmak istiyorum.zaten şimdilerde ara ara bakiciyla bulusturuyorum.
(148 puan) tarafından
Bir de bazı kisiler canımı sıkıyor. bebeğin seni iyice tanıyor iyice alıştı ayrılmaz cok üzülür keske daha küçükken başlasaydın diyorlar moralim hepten bozuluyor.
(439 puan) tarafından
15 gün yeterli olmayabilir size düşkün bir çocuksa. Bizimkiler 2.5 ayda tam anlamıyla alıştılar. Sadece çocuk alışmıyor bakıcı da çocuğa alışıyor dilini öğreniyor, o yüzden en az 1 ay geçirmeliler diye düşünüyorum
(439 puan) tarafından
Ay ne alaka ya, bence bir bebek 12. ay itibariyle birine bırakılabilir duruma geliyor. Bizim bakıcı 9. ayda başladı ama bebeğim bana hâlâ küçük geldiği için bırakmadım. Bakmayın kimsenin lafına, her bebek farklıdır bizimki de böyle deyin geçin
-Reklam-
0 oy
(148 puan) tarafından
Deneyimlerinizi paylaşır mısınız 
0 oy
(78 puan) tarafından
Ben 9 aylık çalışmaya başladım. Bana aşırı düşkün. Babaannesi bakıyor.  2 ay boyunca Sabahları bize geldi vakit geçirip alıştılar. Ona rağmen zorlandık. Ama vazgeçmedim. Anlamaz demedim. Güzel güzel anlattım. Bir yaş uygun bence de. Benim şansım çalıştığım okul yakın yolda zaman geçmiyor bir de çalışma sürem kısa. Allah yardımcınız olsun. 
(148 puan) tarafından
Teşekkür ederim.ben de öğretmenim okulum 25-30 km uzaklıkta yakın değil gün içinde eve gidiş geliş yapamam. sizce program olarak sabahtan 15.30a kadar mı yoksa sabahtan 12.30'a kadar mı program istemeliyim tabi 1 gün nöbet olucak aksama kadar yine okulda  kalıcam.
(78 puan) tarafından
Yönetmeliğe göre nöbet doğum izni bitiminden itibaren bir yıl geçtikten sonra başlıyor, yani bebek bir yaşına bastıktan sonra değil. Onu bi idare ile görüşün isterseniz. Okul yakın değilmiş  benim oğlum sabahtan daha keyifli oluyor o yüzden sabah calismak daha mantıklı geliyor. Çocuğunuzun durumuna göre planlamada kolaylık sağlarlar umarım.
(148 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Teşekkür ederim yonetmelikte 1 yıl diye okumuştum eğer dediginiz gibiyse bana 20 nisana kadar nöbet verilmeyecek demektir bu da benim icin süper birşey. Hatta simdi baktım resmi gazetede dediginiz gibi yazıyor İyi ki buraya konu açmışım yoksa hic haberim olmayacaktı idarede bana nöbet verip geçecekti sağolun.
(78 puan) tarafından
İlk oğlumda ben de öyle biliyordum. Sor öğretmenim diye bir sayfa var Instagramda orada okudum bu bilgiyi. Çok kolay gelsin

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 697 göst.
0 oy
1 cevap 131 göst.
...