0 oy
317 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (59 puan) tarafından
Hanımlar herşeye karşı kendimi yetersiz hissediyorum gecen sene Ağustos da bi düşük yaptım daha sonra Eylül de tekrardan hile kaldım çok şükür 4 buçuk aylık bı kızım var ama bakın bir seneyi geçiyor düşük yaptım sakin ol stres yapma hamile kaldım stres yapma bebeğim var hamileyim ona stres geçmesin doğum yaptım 15 tane dikişim vardı fiziksel acı dan bahsetmiyorum 15 gün bebeğim kuvezde kaldı eşim bı günü bı gününü tutmiyor bı gün çok iyiyiz sonra bakıyorum saçma sapan şeylere tartışmanın içindeyiz doğum yaptım stres yapma sıkıntı ya girme sütüm gitmesin diye diye kendimi bitirdim resmen ne ev ne eş ne bebek hiçbirine yetişemiyorum resmen hep böyle mi devam edicek hiç yetisemicekmiyim hicbisye

5 Cevaplar

+1 oy
(142 puan) tarafından
Kadınlığını kabul edip , kendini sevip kendine değer gösterip , herseye pozitif bakmaya başladığın zaman bunların hepsi geçicek :) 
(59 puan) tarafından
Herşeye o kadar pozitif bakıyorum ki etrafındakileri idare etmekden yoruldum ama dediğiniz gibi umarım gecicek
(142 puan) tarafından
Herşeye yetişmek zorunda değilsin önceliğin herzaman kendin olmalı. Birak kalsin ev işleri sen kahveni iç cocuğunla oynarken . Kaçmıyor ya . Sana destek olan birisi olmadiğı için boyle düşüncelerdesin aslinda bu düşüncelerin altinda yatan ana sebep yaninda sana destek veren birisinin olmayışı . En büyük destekçin sen ol . Ama sana bir tavsiye vermem gerekirse 2.5 yillik evlilik ve 1.5 yasinda cocuguma dayanarak çocuğunun sana ayak uydurmasini bekleme sen ona ayak uydur hersey cok güzel olucak rahatliycaksin . Eşinede gelirsek daha yeni baba olduysa sendeki değişiklikler birden babalık hissi üstüne binen sorumluluklar alışma süreci normal yani senin icinde normal . Birbirinize zaman taniyin bir sorunun olunca icine atma eşinle konuş bana destek olmani istiyorum bu süreçte de . Süt konusuna gelirsek etrafta bu konuda yorum yapicak çok gereksiz insan olucak asla kafana takma çünkü Allah her anneye evladına yeticek kadar sütü verir. Sütün kesilmez , şunu ye süt yapar bunu ye bunu iç diye tıka basa sana biseyler yedirip kendine inek muamelesi yapmalarina izin verme çok insan tanidim emzirirken spor yapan diyet yapan süt için ekstra biseyler yemeyen içmeyen yani süt için biseyler yemek içmek diye bi zorunluluk yok. Bebeğin emmeyi birakmadigi surece sütün kesilmiycek. Bebeğin uyudugu zamanlar sende uyu dinlen baska bir iş yapma şunuda yapayim uyurum dersen sen o işi yapana kadar bebegin uyanir uykusuz kalirsin . 1.5 yildir o uyurken uyuyor kalkinca kalkiyor yemek yerken yemek yiyorum oda huzurlu bende :)
Profil image (526 puan) tarafından
aynen öyleee
-Reklam-
0 oy
(82 puan) tarafından
Seni öyle iyi anlıyorum ki 10 aylık oldu bebegim hala her şey tam değil yetismen mümkün değil o yüzden olduğu kadar olsun üzme kendini. Anne olmakla baba olmak arasında çok fark var. Senin önceliğin artık bebeğin ama erkekler bizim gibi değiller. Hala kendileriyle eskisi gibi vakit geçirmenizi bekliyorlar güzel yemekler bekliyorlar kendine bakmani bekliyorlar vs bitmez yani. Sütünü de gercekten stres etkiler ben ilk doğduğundan beri anne sütü veriyor. İlk doğduğunda sariligi biraz uzamasti doktor mamayla destekle.demisti bir ay ancak kullandık. Her ağladığında çevremdekiler aç mı sütun mu yetmedi gibi laflar ediyorlardı. Benimde kafam karisiyordu sonra Bi gün mama vermemeye başladım ve bitirdik mama işini. Ve masallah sütüm de gayet güzel geliyor. Kimseyi dinleme sen kendine bebeğine ve eşine bak sadece. 
(59 puan) tarafından
Doğum sonrası herkes aynı şeyi yaşıyor demekki kadin kendinden veriyor bedeninden veriyor ama hep daha fazlası bekleniyor iste malesef tek umrumda olan şey sadece bebeğim zaten çok teşekkür ederim yorumlarınız icin
(82 puan) tarafından
Ben inanir misin kendim de sorun var sanıyordum. Bu site de ki yorumları soruları okudukça hepimiz aynı dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz fazla Kimimiz daha az ama herkes xe benzer. Hiç tatli canını sıkma öyle çabuk büyüyorlar ki 10 ay nasil geçti diyorum. Bazen çok zordu ama dünyasında en güzel duygusu.
0 oy
(56 puan) tarafından
Bende de yetersizlik hissi vardı sezeryanla doğum yaptım eve yetişemiyordum çocuk desen ilk anne bakamama duygusu içindeydim elimden gelenin fazlasını yapıyordum evladım için sağ olsun eşim ve annem en büyük destekçim ama psikolojik olarak rahat değildim ve hastanelik oldum malesef o yüzden kuzum akışına bırak hiç bir şey dört dörtlük olmak zorunda değil olamaz da zaten ben herşey dört dörtlük olsun die kendimi mahvettim ve geriye dönüp bakıyorum da keşke hiç bu kadar kendimi yormasaydım diyorum boşver evin temiz olmak zorunda değil üstten temizle gitsin eşinle olan sorununu kafana çok takma taktıkça daha büyük sorun  sıkıntı oluyor buda sütünü etkiler ve bebeğin hisseder. takmamakla kendine büyük iyilik yaparsın kendine iyilik yaparsan buda bebeğin için çok çok iyi ☺️fazla anlattım kusura bakma çünkü bende senin durumundaydım 
0 oy
(18 puan) tarafından
Benimde 6 aylık bi bebeğim var canım. İlk hamileliğim de senin gibi düşükle sonuçlanmıştı. 6 ay sonra tekrar hamile kaldm ve hamileliğim cok zor geçti. Sezeryan oldum,doğum yaptiğim ilk gün bile yatmayip bebeğime hep kendim baktim. Bu 6 aylik süreçte defalarca kendimi yetersiz hissettiğim olmustur. bu cok insani bi duygu ve eminim yaşamayan da yoktur. Ama anlık oluyor ve geçip gidiyor hemen. Çünkü ben artik bi anneyim ve güçlü olmam lazim. Ama senin böyle hissetmen daha çok eşinle alakali. Çünkü aile icinde huzur olmayinca,eşten destek göremeyince insan hep eksik hissediyor kendini.
(59 puan) tarafından
Malesef aynen öyle
0 oy
(141 puan) tarafından
Biz kadınlar maalesef böyleyiz herseye yetismeye çalışıyoruz. Bazen oluruna bırakmak lazim aslinda. Kimse mükemmel olmak zorunda degil. Boşver evin dağınık kalsin hergün yemek yapmak zorunda değilsin bi günde dışardan iste. Çocuğunu uyut al eline kahveni otur kafanı dinle cok iyi gelecektir sana. Eşinlede otur konuş neden böyle olduğunuzu sorgulayın çözmeye çalışın. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 417 göst.
14 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edaturk (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 263 göst.
12 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde HaPrry (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 459 göst.
0 oy
7 cevap 845 göst.
...