0 oy
279 göst.
Profil image 24-36 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
Bebeğim 27 aylık ve sütten kestim. Çok meme bağımlısı bir çocuktu. Geceleri uyanıp arıyor meme ağlıyor ve hiç susmuyor. Ama asıl sorun bütün huyları değişti o herşeye ağlıyor aşırı hırçın aşırı mutsuz. Günün 14 saati uyanıksa 8 saati ağlayarak ve çığlık atarak geçiyor. Sinirlerim kaldırmıyor. Çocuğuda üzmek istemiyorum . Psikolojik olarak çok yoruldum. Ve ikinciye hamileyim. Fizyolojik olarakta çok yoruluyorum. Bu süreç ne zaman nasıl geçecek yaşayanlar varsa söyler misiniz. Çok teşekkür ederim şimdiden. 
Bebek Ayı 27

3 Cevaplar

0 oy
(26 puan) tarafından
benim de oğlum 25 aylık memeden kesmek istiyom ama bırakmıyo nasıl yapacam diye düşünüyom ama hiç bırakmıyo okadar düşkün memeye ne yaptım ne ettim bıraktıramadım nasıl bıraktırdınız 
Profil image (17 puan) tarafından
Göğüslerimi koli bandıyla bantladım. Memeler hasta olmuş annecim dedim. Hep o bantla gezdim gecede dahil. Görünce kapattı direkt zaten. İlk gece çok ağladı yarım saat aralıksız. Yorgun düştü uydu. İkinci gece uyanmadı. Üçüncü gece yine uyandı herşeyi yaktı yıktı. Bugün dördüncğ gece bakalım nolucak. Ekstra sevgi istiyor ama çok hırçın. Size tavsiyem geciktirmeden bıraktırmanız. Ne kadar aklı başında olmazsa o kadar çabuk unutur.
(26 puan) tarafından
cok teşekür ederim banta yapıştırdım yine banamısın demedi cok ağladı bayılacaktı yani vermek zorunda kaldım işallah bizde bırakırız
-Reklam-
0 oy
(160 puan) tarafından
Birden bıraktırmak travma yapabilir çocukta, tavsiye edilen azaltarak bıraktırmak 
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Azaltarak, belli bir süreç içerisinde kestim memeyi, hiç böyle bir şey yaşamadık.
(273 puan) tarafından
Azaltarak nasıl oluyor bebeğimde 22aylik meme düşkünü aşırı derecede
(125 puan) tarafından
Mesela önce  gunduz sonra gece. Ya da araları açarak
(1,526 puan) tarafından
Benimki de çok düşkündü, 25 aylıkken başladım özellikle gündüzleri çok zorluyordu beni. Bir gün karar verdim başladım, artık gündüz emmeyeceğiz süt bitmiş akşam gelecekmiş, süt yok ama acıktıysan şunu verebilirim, süt yok ama istersen sarilabiliriz vs diye.. sonra uyurken emerek uyuyordu, gündüze alışınca uyurkeni kestim, sonra gece uyanınca emmeyi kestim süt yok sabah gelecekmiş ama istersen su içebilirsin diye.. en son gun de 1 kez emiyordu sabah ilk uyandığında..  bir gün anlaştık yarın sabah emmeyeceğiz artık süt bitecekmiş diye, ertesi gün sordu ama bak böyle konusmustuk dedim itiraz etti ama sonra sonra bir daha sormadı..  tabi tüm bu süreçte her aşamayı hemen kabul etmedi, itiraz etti ağladı ama kararlı davranama ve bol bol sarılarak atlattık.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 218 göst.
6 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nurcet (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
8 Eylül 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Balanza (1,643 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 595 göst.
...