0 oy
209 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Arkadaşlar yeğnimde hormon bozukluğu var dediler göğsü biraz büyük birde gntl blhde tüylenme var neden böyle acaba? Başına bu durum gelen oldu mu acil cvplar mısınız? 

2 Cevaplar

0 oy
(8,819 puan) tarafından
Yeğeniniz kaç yaşında, kız mı erkek mi? Normal kiloda mı?

Kız olduğunu varsayarak cevap vereceğim. Yağ hücreleri östrojen hormonu salgılar, bu nedenle fazla kilosu olan kız çocukları daha erken ergenliğe girebilir. Erkeklerde de meme büyümesine neden olur. Ayrıca hazır gıdaları ve mevsiminde olmayan meyve sebzeleri yemek de erken ergenliğe neden olur, çünkü bu gıdalar zaten büyüme hormonu verilerek büyütülüyor.

Erken ergenlik iyi bir şey değildir özellikle kızlarda ergenlikle birlikte boy uzaması belirgin şekilde azalır. Bu arada ergenlik yaşı genetikle de ilgilidir. Yeğeninizin anne, teyze ya da halası erken yaşta ergenliğe girmişse aynı durumu yeğeniniz de yaşayabilir. Sizin yapabileceğiniz en önemli şey yeğeninizin beslenmesini düzenleyerek ergenliği mümkün olduğunca geciktirmeye çalışmak. Fazla kilosu varsa vermeli, hazır paketli gıdaları bırakmalı, mevsiminde olmayan, serada vs. büyütülmüş meyve sebze yememeli, süt ürünlerini çok sağlam yerden almalısınız, sağlamadan kastım sütü alınan hayvanın hormon almamış olması. Eğer herhangi bir spor dalıyla uğraşmıyorsa şimdi başlatın, öyle sokakta top oynamak gibi değil ama, düzenli olarak yapacağı yüzme, voleybol, jimnastik gibi bir spor olmalı 
(8,819 puan) tarafından
Ben sorunuzu 6-8 yaş kategorisi olarak gördüm buna göre cevap verdim.
8 aylık bebek için hormon bozukluğu varsa böbrek üstü kisti veya yumurtalık kisti olup olmadığı araştırılmalı. Bir de beyin incelemesi yapılmalı. Eğer bunlardan birinde kist varsa onu ortadan kaldırmak gerekitor
(1 puan) tarafından
8 aylık. Çok sağolun bilgiler için
-Reklam-
0 oy
(5 puan) tarafından
Troidi varsa ondanda kaynaklanıyor olabilir. Troid hormonlarına baktırıp ona gore ilaç başlanması lazım diye düşünüyorum. Endokrin doktoruna bi görünün isterseniz. Troid gec kalinmamasi gereken onemli bir durum. Beyin fonksiyonlarınıda etkiliyor. Benim bebegimdede bendede var o yüzden söylüyorum.
(1 puan) tarafından
Ya çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Çok sağolun bilgi için

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 102 göst.
25 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ÖzgeSimay (332 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 357 göst.
0 oy
0 cevap 118 göst.
26 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Naciyeylmz (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 210 göst.
...