0 oy
296 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (25 puan) tarafından
Oğlum çok gazlı ve gerçekten bazen gazı olup olmadığını anlayamıyorum bazen öyle bi ağlıyor ki anlatamam ne yapsam susmuyor. Böyle ağlayıp sakinlediği zaman çok kaka yapıyor sulu bi şelikde bazende içinde salya gibi şeyler var minik minik. Sadece anne sütü veriyorum. Bağırsaklarından ses geliyor emerken. 

2 Cevaplar

0 oy
(73 puan) tarafından
Canım o normal anne sütü alan bebek zaten sulu kaka yapar, ishal değilse korkma :) Bizde emerken sürekli bağırsaklarından ses gelirdi çok gazı olurdu gazı yüzünden bizi uyutmazdı gece gündüz. Gaz damlası aldık da rahatladık, bağırsak sesleri de yavaş yavas kesildi bir de küçük olduğu için uyuyakalıyordu bazen gazını cikartmadan uyutuyordum o zaman ya uyaniyordu yada ertesi gün daha sancılı oluyordu
-Reklam-
0 oy
(481 puan) tarafından
Sadece gazlı bebek de olabilir yediklerinize dikkat edin. Gaz yapıcı şeylerden uzak durun biraz fedakarlık yapmanız gerekiyor bu süreçte. Benim bebeğimin süt alerjisi vardı 2 aylıkken çocuk doktorumuz söyledi. Doğduğundan beri gazlı bir bebekti mukuslu çok akışkan kaka yapıyordu neredeyse her kaka yapısında çok akışkan olduğu için hep taşıyordu. Başka bir belirti yoktu bizde. Çocuk doktorumuz alerji bölümüne sevk etmedi çünkü onlarda diyet verecek başka bir tedavisi yok ve 2 yaşın altındaki çocuklarda alerji testi net sonuç vermiyor ve genellikle süt alerjisi 9-12 ay arasında geçiyor geçmezse gidersin dedi. Böylelikle ben katı bir diyete başladım süt ürünleri yumurta ve dana eti tamamen kestim ama eser miktarda bile olmaması gerekiyor. En basit örneği knor bulyon un içerisinde bile peynir altı suyu tozu var ve süt ürünü olarak geçiyor. Yani nefsimi korelttim bebeğim için çok 4 ay boyunca sadece sebze meyve ile beslendim hazır paketli hiç bir şey yemedim. Doktorun dediği gibi 2 hafta içinde gaz sancısı huzursuzluklari azaldı. 4. Ay sonunda diyeti kademeli olarak açtım sonrasında bebeğimde açtım. 8 aylık şuan hemen hemen geçti diyebilirim sadece kırmızı ete duyarlılığı kaldı. Sizde bir süre diyete başlayın . Eğer bebeğinizin şikayetlerinde azalma olursa süt alerjisi olması kuvvetle muhtemel .
...