0 oy
215 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (269 puan) tarafından
Bebeğimin bağışıklığı düşük burada çoğu kişi sarmisagi aç karnina çiğ yedir dedi ama ben çok zorlanıyorum kefirin içine katıyorum minik minik doğrayıp yok suyun içine katıyorum yok geri veriyor ağzına gelince nasıl vericem fikri olan varmj

4 Cevaplar

0 oy
(2,476 puan) tarafından
Ben bal limon sarımsak karıştırı0 veriyorum
(269 puan) tarafından
Ezipmi doğrayıp mi acaba
(2,476 puan) tarafından
Doğrayıp veriyorum rende acı gelip midesini rahatsız etmesin diye.
(177 puan) tarafından
Ben öyle yiyemiyorum bebeğiniz nasıl yiyo. Bide rendeleyince çok acı oluyor
(2,476 puan) tarafından
Bende onunla yiyorum çok kötü değil tadı. Geçen hastalanmıştı 2 günde toparladı bu karışımla
(42 puan) tarafından
Ne kadarlık bebeklere veriyorsunuz bunu peki
(2,476 puan) tarafından
Bal 1 yaş altına zaten yasak. Kızıma 1 yaşından önce de sarımsaklı yoğurt yediriyordum 7 aylıkken başlamıştım yedirmeye.
(6,418 puan) tarafından
Bende oğluma özellikle hastalık dönemi gunde 1 çay kaşığı veriyorum çok etkili oluyor.  Balı denediyseniz tabiki alerjisi yoksa
(42 puan) tarafından
Oğlum 8 aylık yoğurt nerdeyse her gün veriyorum zararı olur mu ki hep sarımsaklı versem
(6,418 puan) tarafından
Gunde bir kere verirsen birsey olmaz canim fazlasına gerek yok
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,211 puan) tarafından
Yoğurdun içine rende yapıp veriyorum 
(269 puan) tarafından
Aç karninami  teşekkürler
0 oy
(586 puan) tarafından
Çorba içerisinde veriyorum veya kahvaltıda sarımsaklı yumurta yapıyorum, hem yumurtanın ağır kokusunu da kırmış oluyoruz. Favorimizdir :) 
0 oy
(119 puan) tarafından
Haftada 4 kez vermeye calisiyorum. Aslinda cig tuketmek daha faydali diorlar. Ben yogurduna rendeliyorum bazen dovüyorumm. Bazen yogurduna meyve katip sarimsak katip veriyorum. Koftesinde tarhana corbasinda yemis oluyor. Sebzeli bir corba yapiyorsam muhakkak icine atiyorum. Ac karnina midesini rahatsiz edebilir bence. Beni bile rahatsiz ediyor. Yemek yani ara ogun sekilinde verebilirsiniz bence. ( mesela dun azcik sebzeler kalmisti brokoli karnibahar havuc pirasa. Sogan sarimsak koydum balkabagim vardi buzlukta bir dilimde ondan. Zerdecal karabiber duduklide pisti rondodan gecirdim dereotu dogradim. Miss gibi sebze corbasi oldu. Birazdan uyaninca yanina da sarimsakli yogurtla yedircem.)
(42 puan) tarafından
Sarımsaklı yoğurt sadece öğün olarak mi veriyorsunuz ben her gün nerdeyse her öğünde veriyorum 1-2 kaşık 8 aylık oğlum bende sarımsaklı versem rahatsız olur mu diye düşünüyordum
(119 puan) tarafından
Bizim yasimiza 10 gun falan kaldi. Tam ayini hatirlamiyorum ama saniyorim veriyordum. Kucuk kavanozlara mayaliyorum oglum icin. O kavankzu mesela oglen aciyorum yedigi kadar yediriyorum. Kalani aksam yemeginin yaninda veriyorum. Oglen meyveyle veriyorum yemegi varsa yemegin yaninda veriyorum. Onun tercihine birakiyorim. Bazen hepsini yiyor. Bazen yarisini yiyor. Eger  o gun sarimsak yemediyse diger yarisina minnak sarimsak rendeliyorum hemen kavanoza. Karistiriyorum onu veriyorum. Dis cikarma da da cok faydasi varmis. Ben hatta o zamanlar hatirladik da daha yogun sarimsak kullaniyordum sanirim disleri icin.
(42 puan) tarafından
Hmm anladım bizim de disimiz çıktı
Birde siz nasıl mayaliyosrsuniz yoğurdu ben tutturamadim bı turlu
(119 puan) tarafından
Yogurt makinesi var. Onda yapiyorum. Makine hediye geldi. O gelene kadar kendim yapiyordum. kendimize de mayaliyorim. Onu da firinda yapiyorum. Kucuk kavanoz daha hizli sogur. Eger firinda yapmayacaksaniz parmaginizi icine koyun biraz bekleyin boyle hafif isiriliormus gibi olunca mayalama zamani gelmis demek. Icine kucuk tahta kasiklar var ya tatli kasigi boyutunda onunla 1 kasik activia probiyotik yogurt koyup iyice sariyorum. 6 ya da 8 saate oluyor. Tek tek kucuk kavanozlar sarmak ugrastirici olur. O yuzden bence firinda yapin. Firini 50 dereceye 5 dk isitin. Yine ayni sekilde mayalayin agzi acik bir sekilde isinmis firina koyun ve firini kapatin. Sabaha oluuor. Agzi acik sekilde 1 -2saat dolapta tutuyorum. Sonra kapaklarini kapatiyorum. Miss oluyor. Bizimkine 1 tatli kasigi da seker atiyorum mayalarken. Taş oluyor yogurt. Cok basit 3.seferde mukemmel ayara ulasirsiniz. Soguk maylarsaniz eksi sicak mayalarsanjz sulu oluyor. Ona gore ayarlarsiniz. Beni de haberdar edin olunca merak ederim.
Ama litfen sarimsagi eger alerjik bir durumunuz yoksa hafta da 4 gun kullanin bence. Hem direnci arttiriyor. Hem de kesinlikle sorunsuz dis cikarmaya yariyor. Ben.cok faydasini gordum. Bebeginiz rahatsiz olursa tepkisini verir zaten anlarsiniz bir sekilde. Şifa olsun insallah. Yogurtunuz da afiyet olsun :))
(42 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ne güzel anlatmışsıniz en kısa zamanda yapacam :)
(119 puan) tarafından
Rica ederim :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 131 göst.
6 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gizoş (333 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 373 göst.
0 oy
7 cevap 241 göst.
1 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ercann34 (1,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 248 göst.
...