0 oy
439 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (9 puan) tarafından
Kizlar merhaba,

37 günlük anneyim sütüm geliyo bi sıkıntı yok ama gün içinde bazi zamanlarda sütüm olmuyo bebegim doymuyor. Bu yüzden süt fışkırtan tarifi uygulamadim ama olay şu ki ilk gün 1 su bardağı ıctim bebegim sersem gibiydi sesi solugu cikmadi üstüne bi de uyur uyanıktı hep.

2. Gün yarim bardak içtim yine ayni sersemdi bebegim

Bugun 3. Gün sersemligi cok yok ana deli gibi gaz sancısı cekiyor ve aşırı huysuzlastı.

Ne yapmaliyim nasil yol izlemeliyim fikri olan var mi
Bebek Ayı 37 günlük

5 Cevaplar

+1 oy
(8,983 puan) tarafından
İcindeki anasondan olmustur. Rezene ve anason iceren tarifleri uygulamayin. Bunun yerine yine bolca su icin, kuru meyveler, kuru yemisler yiyin. Boza icin. Bolca kimyon tuketin. Boyle ne oldugu belli olmayan karisimlari uygulamayin.
(9 puan) tarafından
Kimyon yiyemiyorum ama bozayı duymuştum teşekkür ederim yorumunuz için
(8,983 puan) tarafından
Rica ederim. Eger kimyona alerjiniz yoksa bir sekilde suyla yutsaniz da olur. Gazda cok etkisi var.
(9 puan) tarafından
Deneyeceğim teşekkür ederim desteğiniz için
(1,021 puan) tarafından
Neden anason ve rezene içmeyin diyorsunuz Merve hanım bana da aktar rezene anason kimyon karışımı vermişti sut arttırmak için
(15 puan) tarafından
Tahin helvasıda yiyebilirsiniz
Profil image (493 puan) tarafından
Valla bacım bende kimyondan nefeet ederdim öyle köfte harcinda falan bile tahammülüm yoktu.yogurda falan koyup yemeye çalıştım yok yok tuketemedim.birgun bakarken kimyonun da köri baharatı gibi pişirilen baharat olduğunu öğrendim.demek ki soğuk değil sıcak birşeyle içmeliyim dedim, süt ısıttım biraz tarçın biraz kimyon koydum Allah'ım mükemmel bir aroma oldu.boyle sanki nescafe süt tozu buluşması gibi.....1 sene oldu doğum yapalı,bazen aklıma düşünce ufak bir fincan kimyonlu süt yapıyorum:) hiç icemeyen varsa bi deneyin kimyonlu sütü.en azından denemedim demezsiniz begenmezseniz dökün lavaboya gitsin yani:)
Profil image (493 puan) tarafından
Benim midem çok hassastır mesela öyle iyice sindiremeden kuvvetli tatları hemen yutamam yutsam mide ağrısından duramam
(8,983 puan) tarafından
Seymen, rezene ve anasonun sut arttirdigina dair bilimsel bir kanit yok. Direkt bebege verilmesi sakincali. Annenin icmesi de gerekli degil. Sonucta sutten az da olsa geciyor. Sutten gecen miktar direkt tuketimdeki gibi zararli degil ama gerek de yok. Sutunuzun miktarı bol su icerek artar. Kalitesi de protein, yesil yapraklı sebzeler, kuru yemisler ve kuru meyveler iceren dengeli beslenmeyle artar. Ne kadar cok emzirirseniz o kadar cok sut olur.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben yaptım da bende işe yaramadj
(9 puan) tarafından
Süt yapiyo içtiğimde bu tarifi ama kızım sersemliyo o yuzden icemeyecegim
0 oy
(66 puan) tarafından
Anason olduğu için olmuştur, bol bol su için ceviz yiyin. Hem sütünüz artar hem yağlanır. Dut, kayısı, üzüm, erikten hoşaf yapabilirsiniz. Öğlen yapmaya fırsatınız varsa çorba için mutlaka. Havuç,dere otu yiyebilirsiniz. Bitkisel karışımlar çok sağlıklı değil ne yazık ki. Ben de e bebekteki promalt işe yaramıştı herkeste aynı etki olmasa da. Gece 2 ile 5 arası bol bol emzirin süt gece emzirmeyle ya da emziremiyorsanız sağımla artar. İnşallah bol bol sütünüz olur. Ben yapmadım ama bir emzirme danışmanı tahinli susamlı kek süt artırıyor demiş fırsat bulursanız deneyebilirsiniz. 
(9 puan) tarafından
Yorumunuz icin teşekkür ederim deneyeceğim hemen dediklerinizi
0 oy
(176 puan) tarafından
Bebeğim küçükken bende yapmıştım 2 kere. Bebekte sorun olmadı bende aşırı gaz yapmıştı. Gece yarilari aşırı karin ağrısıyla uyanıyordum. Nerdeyse hastanelik derecede ağrıyordu 
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Bende süt yapmak dışında hiç bir etki olmadı. Anason ve rezeneyi çok az koydum gerçi. Sütüm arttı evet. Ama çocuğum uyumayan bı çocuk. Hala da uyumuyo. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 717 göst.
...