0 oy
395 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (73 puan) tarafından
Bebeğim 2 aylık , kabız oldu doktor lavman önerdi sizce çok rahatsız eder mi ?

7 Cevaplar

0 oy
Profil image (182 puan) tarafından
10 güna kadar kaka yapmaması normal bebeklerde. 4.günü panikle doktora gittim bebeğim kabız diye. Hem anne sütü hem mama veriyorum. Bana bebek kabız değil aç demişti. Mama porsiyonunu arttır 2 gün daha yapmazsa gel dedi. akşamına yaptı. ayrıca bebeğin karnına uygulanan sıcak su bağırsakları hareketlendiriyor. duş başlığı ile karnına ayarında su tutuyorum. 2 saat demiyor kaka yapması. tabi ki doktor en iyisini bilir ancak lavman son çare olmalı. 
-Reklam-
0 oy
(3,556 puan) tarafından
Dogum zamani sen hiç yaptirmadin mi canim oyle can yakan bir sey değil. Bebeginin de cani yanmaz. Cok uzun suredir mi yapmiyor?
0 oy
(126 puan) tarafından
10 güne kadar normal kk yapmaması ama lavman makat çatlagına sebep oluyormuş onun yerıne poposuna hafif kulak pamugu ışe zeytınyagı surebilir yada cay kasıgı zeytınyagı ıcırrbılırsın Mama verıyorsan ıcıne koyabılırsın yada bn oglumu o sekılde yaptım birde sabun lavman yapacagına eskı usul tarzı sabun yaptım od a uygular uygulamaz kaka yapmasına yarardı
0 oy
(174 puan) tarafından
Bende ilk defa 10 aylıkken yaptım. Çok rahatsız etmedi zorlanmadı. 
0 oy
(32 puan) tarafından
Sen lavmani doktor önerdi demişsin ama 10 güne kadar yapmaması normal diyenler olmuş normal olan bebeğin siskinligi sıkıntısı olmadan yapmaması. Eğer sıkıntı varsa rahatlatilmalidir. Benim oğlum sadece 4 gün yapmamıştı ağlamasından acillik olduk doktor karnı acayip şiş hemen tüp lavman yapalım demişti düşün yani 4gun yapmamışti sadece 10gun beklesem çocuk nolurdu bilmiyorum. Sen doktorun ne diyorsa yap lavman acı verici bir işlemde değil aksine sabun bebein poposunu yakar. 
0 oy
Profil image (541 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun canım. Kabızlığın bir sürü sebebi var. Öncelikle kendi yediklerinize dikkat edin.Alabildiği sıvı alımı önemli. Her sabah aç karnına  çok az Zeytinyağlı su verin bağırsaklarını hareketlendirecektir..karnına sıcak su ile masaj makatına da hafif serçe parmağınızı nemlendirerek tampon yapın. Kimse kusura bakmasın ama lavman çokda basit bir şey değil çocuk lavman ile o kakasını çıkarana kadar zaten makatı çatlar daha da kötü olur, hele sabunun vereceği o yanma hissi. Yazık günah değil mi o cocuğa yaa. Lavman gerçekten en en son çare olmalı. Yine de tercih sizin. Sizin evladınız. Umarım tez vakitte geçer. Sağlıkla büyütün.
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Doktorumuz lavman popoda çatlak ve bağırsak tembelliği yapar onun yerine 10 gün kaka yapmazsa fitil kullanın demişti gliserin kansuk diye bir fitildi

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 913 göst.
7 Aralık 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Meraklı (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 263 göst.
2 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 525253 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 202 göst.
7 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Guntulu (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 308 göst.
...