0 oy
382 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (307 puan) tarafından
Çevremdeki herkes tv ile büyüttü en yakınım ablam 3 çocuğunu da tv ile büyüttü hepsi de erkenden yürüdü erkenden konuştu okula giden 2 kızı hep takdir teşekkür getiriyo. Küçük olan 4. Ayında başladı tv izlemeye erkenden yürüdü 1,5 yaşında bi başladı konuşmaya 2,5 yaşında ve 4-5 yaşındaki çocuklardan daha güzel ve net cümleleri var.Dans ediyo müzik söylüyo renkleri hayvanları sayıları biliyo tam bir İstanbul Türkçesi konuşuyo yani benim arkadaşım tv olan ortama bile sokmadı çocuğunu 3 yaşına geldi vallahi ne dediğini anlamıyoruz. Yemin ederim tv izleyen çevremdeki çocukların hepsi de sanki süper zeki. Renkler sayılar şarkılar hayvanlar hepsini biliyolar. Bu nasıl oluyo uzmanlar ekran zararlı diye bas bas bağırırken bu çocuklar nasıl bu kadar her şeyi öğrenebiliyo. 

6 Cevaplar

0 oy
(565 puan) tarafından
Bunları öğreniyorlar evet ama bağımlı oluyorlar benşm oğlum 11 aylık şuanda çok çok aşırı zorlandığım dönemlerde yemek yedirirken tv açıyorum 15 dk maksimum ve çocuk transa geçiyor beni duymuyor tv telefon olmamalı renkleri sayıları hayvanları bizden öğrenmeleri daha faydalı tabi tv yok anne de ilgilenmezse geç konuşyr geç öğrenir
-Reklam-
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Benim kızım 14 aylık 1 ay öncesi ara ara tvyi açtım bir iki derken baktım iyice kilitleniyo uyanır uyanmaz telefonu kumandayı görsün eline alıp bana uzatıyo aç diye. Bi akşam yine açtım sonra uyku saati geldi diye kapattım kıyamet koptu resmen bir ağlama krizine girdi 1 saat susmadı telefonu kumandayı kafama fırlatıyo resmen. TV açınca resmen donuyodu çocuk seslenince duymuyodu bende o günden sonra artık açmıyorum ara sıra babası felan açıyı ondada 10-15 dk sonra kapatıyorum. İlerde zaten ister istemez açıp bakacaklar ama şu an için çok erken.
0 oy
(790 puan) tarafından
Benim oğlum eşim yüzünden izliyor hep açık TV ama bakmıyor illgisini çekmiyor hep açık siye sanırım öğrenmeye gelinnce yemek yerken çizgi fillm iziliyor başka türlü yedirmem çok zor yemiyor şarkıya eşlik ediyo alkış falann yapiyo bikac kelimeyi de ordan öğrendi TV de kanal falan değiştirmeyi öğrenmiş aciyo kapatıyor kendi kendine zararı ilerki zamanda belli olur sanirm hiç istemesem de eşim biz neyle büyüdük gerizekalı miyiz diyo bağımlılık durumu yok bizde öyle kapatınca ağlamaz kendini yerlere atmaz tepki vermiyor kapatsam da
0 oy
(8,944 puan) tarafından
Oglum 2 yasinda, norologumuz kesinlikle 5 dakika bile tv gormesin diyor. Ogrendiklerini de unutur diyor. Su anda bebeklerin konusmasiyla ilgili "otuz milyon kelime" diye bir kitap okuyorum. İlk 3 yasin ilerideki egitim hayati icin temel olacagini anlatiyor. Ne kadar cok sayida kelime duyarsa beyindeki baglantilarin o kadar gelişeceğini soyluyor ama bu kelimeleri karsilikli iletisim olarak duymali. Soyle dusunun, belki daha buyuk kapasiteleri vardi ama bu kadari ortaya cikti. Belki tvnin zarari sonradan ortaya cikacak. O kitaptan tv ile ilgili alinti paylasayim, siz de okuyun.

"Bebek beyni mükemmel olabilir ama maalesef bebeğinize ayıracağınız vakti kendinize ayırmanızı sağlayamaz. Çünkü beyin sosyal bir varlıktır. Onu etkileşimden uzak tutmak öğrenme ve öğrendiği bilgileri akılda tutma yeteneğini sınırlandırır. İçine döktüğünüz her şeyi kabul eden bir sürahiden farklı olarak insan beyni, insan insana etkileşim olmadan bir elek gibidir.

Zaten dil nedir? Eğer izole edilmiş bir dünyada yalnız başına yaşıyor olsaydık dile çok da ihtiyacımız olmazdı, değil mi? Dilin, yani kelimelerin asıl amacı insanları birbirlerine bağlamaktır. Bir bebeğin beyni evrimsel bir gelişimin ürünüdür. Beyin dili, edilgen bir şekilde öğrenmek yerine sosyal etkileşimin ve sosyal sorumluluğun var olduğu bir ortamda öğrenir. Ebeveynlerin ya da bakıcının bebek ile karşılıklı iletişimi, bebeğin iletişim kurma çabalarına benzer şekilde yanıt vermeleri, hem bir dili öğrenme, hem de genel olarak öğrenme için çok önemli bir unsurdur. Bu, gerçekten tarif edilemez bir öneme sahiptir.

Dr. Patricia Kuhl, beğendiğim bir çalışmasında bu noktayı çok güzel ortaya koyuyor. Profesör Kuhl’un ekibi dokuz aylık Amerikalı bebekleri Mandarin diline (ÇN: Çincenin en çok konuşulan lehçesi) maruz bırakmıştır.

Bebeklerin yarısı bu dili bizzat annelerin sevgi dolu sesinden dinlemişlerdir.

Diğer bebekler ise aynı dili, yine anne sıcaklığıyla aktaran ses ya da video kayıt cihazından dinlemişlerdir. Deneyin yapıldığı laboratuvarı on iki kez ziyaret ettikten sonra dili bizzat gerçek kişilerden duyan bebekler, Mandarin dilinin seslerini ayırt edebiliyorlardı. Peki, aynı sesleri ses ya da video kaydından dinleyenler? Aynen tahmin ettiğiniz gibi: Hiçbir şey öğrenemediler."
0 oy
Profil image (848 puan) tarafından
19 aylık olmak üzere henüz televizyon ile tanışmadı nereye gidersem gideyim restaurant bile olsa kapatırım kapatın diyorum yani annemler arkadaşlar neresi olursa televizyon açılmayacak telefonu da sadece yemek yerken yediği sürece baktırıyodum ama onu da 1 aydır tamamen kestim 2 tane psikiyatriye götürdüm ikisinin de söylediği 2 2.5 yaşına kadar sıfır ekran 2 2.5 yaşından sonra günlük 10 15 dakika ama kontrollü dediler benim oğlum yandı yanık sürecinde izlettim biraz ağrısını unutsun diye çocuk telefonu elinden düşürmek istemiyordu televizyon neden hiç açılmadı açtırmam da telefonu saklama şansım var kaldırıp onu başka oyuna daldırıp ama televizyonu malesef yok o yüzden en azından 2 yaşı bekleyin normal de çocuk Doktorları 3 yaş diyo ama çocuk psikiyatrisi 2 2.5 dedi
0 oy
(448 puan) tarafından
Ne güzel anlatmışsınız TV izletesim geldi:) şaka bi yana gen bir arkadaşım ay ben hep izlettim sayıları mayıları öğrendi dedi. İyi de bunları bizden de çok kolay bir şekilde öğrenebilir. Her çocuğu da etkileyecek diye bir şey yok ama şu var iler de bağımlılar yani kesinlikle. Görümcemler de öyle büyütmüş biri 6 diğeri 10 yaşında evet Allah için akıllı çocuklar ama tüm gün elde telefon tablet asla bırakmıyorlar.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 106 göst.
14 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Esranur3465lina (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 78 göst.
12 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cicibirannecik (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,022 göst.
23 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde A.l.p1453 (80 puan) tarafından soruldu
...