0 oy
654 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (101 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar 1 buçuk yıldır evliyim ve iki aylık bir kızım var. Eşimle severek evlendik bu arada eşim askeri personel herşey çok iyi gidiyordu , hamileliğimin son ayında kayınvalidem geldi yanımıza sonrasında eşim evde artık yalnız da değilim diye akşamları gelince siz kadın kadına oturun ben pubg oynayayım demeye başladı bende kafası dağılsın diye hiç bişey demedim. Gerek doğumda gerekse bebek bakımında yanımda oldu bu zamana kadar destek oldu ama ben çocuk yokken eskiden oturup sohbet ettiğimiz günler gibi olacak diye düşünüyordum kayınvalidem gittikten sonra hatta gitsin istedim eşim ve çocuğum ile baş başa kalayım çok güzel olacak diyordum. Şuan eşim öyle bir davranıyor ki bana ona küsmeyecek olduğum kadar ilgi çocukla konusunda biraz yardım sonra geçiyor odaya ya oyun oynar veya farklı şeyler yapıyor. Kendimi çok sorguladım ben mi alınganım diye ama ne yapmam gerekiyor bulamadım da kendine göre hobiler ediniyor ben çocukla uğraşırken neden yeni hobi edinmeye başladı buna da anlam veremiyorum. Hayal kırıklığı yaşadım çocuk yapınca bana bir akıl verin 
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

11 Cevaplar

0 oy
Profil image (119 puan) tarafından
aşko puby sıkıntı kayvildeninde etkisi olmuştur ama oyun çok kötü etkisi altına alıyor seni supeye düşürmek gibi olmasın ama kızlar falan bin çeşit insan var oyunda konuş eşinle anlar bence konuşmayı denedin mi
(101 puan) tarafından
Oyun oynamasa bile başka meşgale buluyor. Mesela bir ara bağlama çalmak istedi onla uğraştı bir kaç hafta veya bir konu buluyor onu araştırıyor. Ben benimle eskisi gibi otursun sohbet edelim istiyorum. Bende öğretmenim ama evlendiğimden beri çalışamıyorum. Hani anlatacak birşeyim yok gün içinde hep evdeyim. Eşimde işten gelince kafası dağılsın diye biraz ses etmedim hiç bir şeye ama bu şekilde gitsin istemiyorum. Nasıl bir konuşma yapmam gerekir onuda bilmiyorum.
Profil image (119 puan) tarafından
ya kıyamam aşko bence uygun bı ortamda otur konuş belki anne faktorude etkili olmuştur bebek değilde benim de bebeğim 6 Aylik eşim iş degistirdi  bı ton şey yaşadık ailesi bebek görmeye geldi parça parça yemin ederim 5 ay burnumdan geldi eşim işini duzene oturttu herkez elini ayağını çekti şimdi Rabbime bin sukur eskisi gibiyiz işten gelir öper sarılır ikimize arar sorar ne istiyosun napiyosun akşam napalim diye ben diuodum kesin bende sorun var kedi köpek gibiydik desem yeriydim boğma beni diyordu sürekli dediğim şeyde niye benle konusmiuosun hiç konuşmadan yada biseyleri solemeden atalatamazsin
(101 puan) tarafından
Galiba bugün sabaha kadar ağlarım. Yarın da bir konuşma yaparım. Teşekkür ederim ❤️
-Reklam-
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Bunu icsellestirmek yerine eşini al karşına konuş. Bı çay bı kahve yap. Gel biraz konuşalım de. Güzellikle. Eski halınızı ne kadar ozlediginden kendini yalnız hissettiğinde bahset mesela. Belki konuşursan duzelebilir.
(101 puan) tarafından
Nasıl ifade etmem lazım onu bilmiyorum. Sanki onu kısıtlayarak kendime vakit ayırtacak gibi bir konuşma olmasını istemiyorum.
(1,246 puan) tarafından
Eskiden nasıl konusuyosan öyle. Bebek olunca ne kadar çok değiştik dimi diye gir konuya. Ne alaka falan der muhtemelen. Baksana sen bı odada ben bı odada. Aynı evde ikinci yabancı gibiyz. Ama eskiden boylemiydi. Çok özlüyorum o hallerimiz de. Birbirmize vakit ayirdigimiz zamanları çok özlüyorum. Aynı evdeyiz ama ben seni çok özluyorum de. Duygusal gir. Damardan. Bak böyle kazanırsın inan bana.
(101 puan) tarafından
Ben bu konuşmayı ağlamadan yapamam. Şuan bunu yaparken bile ağlıyorum. Eskiden güçlü gururlu duruşum vardı. Anne olunca herşeye ağlıyorum artık
(101 puan) tarafından
Ama tavsiyene kulak vericem bu şekilde konuşmak bencede güzel olur. Teşekkür ederim
(1,246 puan) tarafından
Bende hayatım boyunca aglamadigim kadar anne olduktan sonra ağladım. Seni anlıyorum. Ama ne demişler insanlar konuşa konuşa. Sen çok neşeli başla sohbetine. Sonra ağlasanda olur. Hem eşinin içi sızlar öyle düşün :) taktik yap güzel kardesim. Erkekler bazen bu şekilde anlıyolar
0 oy
(335 puan) tarafından
Bende ilk doğum ettim. Eşim yirmi dört yirmi dört çalışıyordu. Kahvaltıda ve akşam yemeğinde yüzünü görüyordum. Salonda oturduğu yoktu. Akşama kadar uyurdu akşamda oyun oynar diğer oda da ya da tamirat yapıyorum derdi. Bende çocukla bir başıma bunalima girerdim. Gezdir bizi derdim para yok derdi. Bazen işten geç gelirdi. Bütün işi bana kitlediler derdi. İnanırdım.guveniyordum. 

Kendimi çok yalnız hissediyordum bebekle tek başıma ugras veriyordum, bunalmistim ama o tenezzül edip destek olmuyordu, konuşmuyordu, dinlemiyordu. 

Sonuç;. Biriyle tanışmış stres atmak için konusuyordum o kadınla dedi önce. Sonra kadına altmış bin kredi çekip yedirdigini ögrendim daha bir çok şey. Bana iç çamaşırı almayan gezdirmeyen dinlemeyen adamin başka kadına bolca vakti vardı.

Kendimi bende çok sucladim yetemiyorum, dedim. Güzel kiyafetim olsa suratıma bakar belki dedim. Ama sorun ondaydi
(101 puan) tarafından
Üzüldüm senin için , ama bu denli bir problem değil bizim ki hiç birşeyi eksik etmiyor. Tek eksiği eskisi gibi benimle oturup ilgilenmemesi, bana olan aşkı mı bitti acaba diyorum veya evlendikten bir süre sonra böyle mi olunuyor öyle olsa ben niye onun gibi olmadım diyorum.
(70 puan) tarafından
Çok üzüldüm ya. Bende 36 günlük anneyim psikolojim hiç yerinde değil sürekli yorgunum eşimle ilgilenmek istiyorum ama hiç vaktim yok akşam çay demliyorsam bir bardak içemiyorum eşimde kendi kendine döküp içiyor. Muhabbet sohbete vakit yok. Sürekli elinde telefon araba arıyor! Bilmem yalan bilmem gerçek inşallah oda yapmıyordur yoksa ne yaparım bilmiyorum ama varsada öğrenmek isterim sen nasıl öğrendin ve ne yaptın şuan ne yapıyorsun
(335 puan) tarafından
Hareketlerinden şüphelendim insan kocasını tanıyor sonuçta.
Birgün banyodaydi. Mesaj geldi, telefonunu kurcalamak adetim değil.kadinin biri çıplak fotoğraf atmış. Sonra inkar etti arkadaşım almış teli o konuştu dedi ben yemedim tabi. Hep içimi kemirdi. Kızımızı bahane edip telefonu saklıyordu çocuk görmesin kırar felan. Sonra uçak moduna alıyordu, iş yerinden çok arıyorlar dedi. Sonra patronumla konuşuyorum banka hesabını yapamamış dedi bana saçma geldi koskoca şirketin patronu nasıl hesap kitap bilmez. Sonra edevletten baktım ikinci hat çıkarmış. Niye çıkardın dedim. İş yeri ev telefonu ayrı olsun diye dedi. İş yerindeyken normalde hiç rahatsız etmem. Gerek yoktu dedim. Sonra diğer hat hep meşgul iş yeri arkadaşlarını bilgilendiriyorum derken iş yerindeki telefon çaldı şirket hattı ayriymis zaten iş yerinin bu sevgilisiyle konuşmak için çıkarmış hatti
(335 puan) tarafından
Sonra Birgün çok kötu kavga ettik. Aşırı hakaretler etti, ben ilgisizliğinden bizi hiç sayişindan yakiniyorfum.sacimi  yoldu boğmaya çalıştı nefessiz kaldım. Polisi aradım. Uzaklaştırma verdiler. Sonra ertesi gün bosanacaz defol git evden cocuguda al dedi. O ara kadına yazmış tekrar bosanacam evlenelim, kadında boşaninca ararsın demiş.bunu sonra dan kadının numarasını bulunca kadın anlattı.
Çocuğunu dahi gözu görmüyordu. Kızımın kıyafeti yoktu ayakkabısı yoktu o kadınlara para atıyordu. Sonradan banka hesaplarına bakınca gördüm. Çok zor sürecti benim için beynimden kaynar sular döküldü.
Sonra o kadınla konuştum bir senedir ilişkileri varmış kocam kendini zengin gibi göstermiş. Bende kadına gerçekleri söyleyince kadın parasız adamla işim olmaz dedi. Zaten yemişti yiyeceği kadar ben bunu söylediğimde.
İlk baş afettim çocuğum için kalım dedim ama piskolojim iyice bozulmuştu o eve sıgmiyordum artık. Sevmemiş hiç beni dedim sürekli bunu dedikçe ağladım kendi kendime. Çocuğuma da yansiyordu odaklanamiyordum ona mutlu edemiyordum kızımı. Niye bize bu kötulugu yapti niye çocuğumun babası iyi değil diye diye kahroldum. Ailemin destegini göremedim boşandım ev tuttum telefonumu satıp. Nafaka çıktı mahkemeden sonra ama sadece kira elektrik suya yetiyordu. Nafaka aldığım için devletten destek göremedim. Sonra evlenmen lazım geçinmek için dediler. Biriyle konuştum piskolojim daha kötu oldu. Dul oldun mu tek dertleri seni kullanmak istiyorlar. Reddettim o kişiyi de. Adam evine girersem bakarım dedi ya evlenmeden.
Sonra haberlere bakıyor insan kız çocuğu tecavüz olayları üvey baba istismari felan. Evlenemem dedim. Sonra çocuğumun babası yalvardı yakardı barışalım diye. Tek başıma hayatla baş edemediğim için kabul ettim. Halen içimden çıkmış değil ama eskisi gibi ne sevebiliyorum onu ne değer veriyorum. Sevgimi cocuguma veriyorum. Sonra ikinci çocuğu yaptı. Ben aldırmayi bile düşündüm ama Allah verdi dedim sonra. Şimdi tek dusundugum çocuklarım çalışsın baksın yeter diyorum ne sevgisini ne ilgisini istemiyorum. Kavga bile etmiyorum. İşten gelince kaç saat muhattap olacam ki sabrederim diyorum.
(70 puan) tarafından
Ay ******** insan ya çok üzüldüm gerçekten senin adına ama bilmiyorum keşke gitmeseydin kadın sığınma evine falan gidebilirdin üstüne ikinci çocuğu yapmanızda çok yanlış ama nasıp işte bilmiyorum diyecek kelime bulamıyorum gerçekten.
0 oy
(125 puan) tarafından
Erkekler de dogum sorasi depresyonuna giriyor. Aynisini yasadim, siz gidip musallat olmayana kadar duzelmiyor. Bizde calisma odasi masasi vs vardi oraya gidiyordu , o odayi komple kapatip orurma odami tv izlemelik dizayn edince yeni bir rutine girdik
(101 puan) tarafından
Bir konuşup kendimi anlatmaya çalışıcam önce sadece karşımda bana hak vermesini bekliyorum. Bana birşey anlatmaya çalışırsa sinirlenirim olmasın istiyorum. Söze nasıl başlamalıyım sürekli onu düşünüyorum.
0 oy
(93 puan) tarafından
Bende canı sıkılmasın diye oyun oynasın diye başlattım devamı geldi de geldi benimde 3,5 aylık bebeğim var annem yanımda birlikte bakıyoruz eşim mutfağa çay sigara ve oyun sevdasindaydi en az senin kadar bunalmistim üstelik bebek agladiginda gelip niye ağlıyor diyip akıl verip gider arada severdi ben bir sustum iki sustum en sonunda suratımı astım ne oldu demeye başladı o şekilde konuyu açtım ve üste çıkacakken biraz tartışma başladı sonrasında küstüm belli ettim tavrimi (normalde küsen bı insan değilim). Ertesi gün bı baktim bizimle daha çok vakit geçirmeye başladı şimdi hep yanımızda 
(101 puan) tarafından
İnan bana en sevmediğim davranış biçimi o da ama yapmadan da olmayacak galiba , erkekler bizim gibi değil demek ki dışa vurmadan anlamayacak benim içimde böyle şeylerin olduğunu
(93 puan) tarafından
Öyle ama anlamiyorlar bı türlü malesef kiiii..illa bı tepki görecekler illa yüzlerine yüzlerine vurmamiz gerekecek..Biz ses çıkarmayınca herşeyden memnun gibi bı izlenim yaratmış oluyoruz bu şekilde susmamak en iyisi bazı konularda tepki göstermeli ben çok geç kaldigimi düşünüyordum ama velev ki ise yaradi
0 oy
(52 puan) tarafından
Sanki bunu ben yazmışım kendimden şüphe duydum. Benim de 2 aylik bebegim var Bizim bi de ek olarak çok zor bi kolik bebeğimiz var. Zaten bu beni çok yıpratıyor bi de eşinden uzaklaşma mevzusu iyice psikolojim alt üst  
(101 puan) tarafından
Birebir aynı durum içindeyim bende ve kafamda çok kırmaya başladım. Acaba eskisi kadar güzel değil miyim kilo aldım diye beğenmiyor mu neler neler düşünüyorum. Asla böyle biri değildim ama yüz yüze konuşmadan çıkamayacak olduğum piskolojiye girdim.
(52 puan) tarafından
Biz de aynıyız merak etme yalnız değilsin o psikolojiye de girme. Ben artık umursamamaya başladım. Onunla ilgili hiçbir beklentiye girmiyorum kendime özen gösteriyorum çocuğuma iyi bi anne olmaya çalışıyorum. Eskiden olsa çok takardim ama şimdi daha büyük bi öncelik olarak bebeğimi görüyorum. Ben eşimle konuştum defalarca ben yalnız hissediyorum eskisi gibi olamayacak miyiz diye ağladım hatta yanında bana hak verdi her şey güzel olacak bilmem ne dedi bi gün sonra yine ayni problemler. Yanlışlarını anladıklarında çok geç olacak ona üzülüyorum
0 oy
(28 puan) tarafından
Cano öncelikle eşini karakter olarak tanımıyorum o yüzden şöyle yap böyle yap diye akıl vermekte doğru olmayacaginı düşünmüyorum... Durumlar bizde de aynı tam sekiz senedir..ve kimiden duyduysam aynı bu erkek milleti..fazla sorumluluğa gelemezler..çabuk sıkıllirlar....sakın bı kafayla onunda moralinin yerinde olduğu bı vakitte otur konuş bakalım ne diyecek ne yapacak..ben çok konuştum ağladım sinirlendim ama benimki tam bı öküz çıktı benim adım dirdirci oldu o ise kaçarak işine gelmeyerek alttan alan masum oldu..benimkide askeri personel akşamları gelir eve yüzüme bakmaz koşa koşa üzerini çıkarır duşunu alır hemen sofrayida önünde olsun ister yoksa elinde sigara telefon balkona koşar kırk kere çağırırım sonra gelir yemeğini yer sen daha doymadan çayda çay diye tutturur çay hazırsa alır cayinida yine balkona gider yanına otururum özlüyorum çünkü akşama kadar niye geldin duman yutma geç içeri ben gelecem der ama yine gelmez gelsede diken üzerinde yarım saaat ya oturur ya oturmaz yine kalkar gider nereye diye sordugimda da ya küfür ederek bilmem nereye gidiyorum der yada  hakaretler eder... Düzelir umudum yok boşanmakta istemiyorum iki çocuk var babamın evine gitmekte istemiyorum çünkü kaçtım bu öküze ben yüzüm yok... Şu an bak sırtını döndü mal gibi uyuyor hep böyle..sorun bende mi tabiki değil onun karaktersiz olduğundan hep bunlar...oğullarımi Allah'ın izniyle seven sayan anlayışlı adamlar olarak yetiştirmeyi cok istiyorum ama büyük oğlumda babasının hareketlerini görüyorum küplere biniyorum inşallah kıymet bilen birileri olurlar büyüdüklerinde 
(101 puan) tarafından
Çok üzülüyorum hemcinslerimden böyle hayat hikayeleri duymak çünkü anneyiz ve asla böyle muameleyi hak etmiyoruz. Eşimle eskiden oturunca babasını acımasız şekilde eleştirirdi ben öyle bir baba olmam çocuklarıma derdi. Bende ona belki öyle bir baba değil ama onun gibi bir koca olmaya başladığını söylemek istiyorum.
(28 puan) tarafından
Farkına varır inşallah yoluna girer herşey
0 oy
(1 puan) tarafından

Sırf sana yorum yapabilmek adına kayıt oldum :) ya sen çok tatlısın <3 bende senin yaşadığına benzer durumlardaydım. Şuan hassas bir dönemdesin , daha yeni anne oldun. İlgi beklemen gayet normal ve eskisi gibi olmayı istemende . Sana bi şey diyim ; bu süreci güzel atlatırsan her şey eskisinden bile güzel olacak Allah'ın izniyle inan bana . Erkekler galiba biraz Man kafa. Onlar da yeni baba oldular ve ne yapması gerektiğini bazen bilemiyorlar. Nasıl davranmaları gerektiğini de. Bu konuya çook takılıp güzel kalbini üzme , eşinden de kendini soğutabilirsin çok devam edersen. Akışınaaa bırakk. Bazı yorumlarda göedüğüm gibi düşünüyorum bende . Konuşmalısın ama çok söz söylemek de kelimelerin anlamını yitirir. Dozunda konuş . Üstüne çok düşmeden . Sen düştükçe o uzaklaşır çünkü. Ve sana en önemli tavsiyem işin içinden çıkamıyorsan Rabbine dua ett. O en güzelini bilir , bizim çıkamadığımız yerlerden bizi çeker alırr. Faydası olur mu bilmem yazdıklarımın. sadece seni gördüm, okudum , naçizane fikirlerimi söylemek istedim , bende yaşadığım için . Kendine, bebeğine ve ailene çok iyi bak . Gönlünü ferah tut. Allah'a emanet ol<3

(101 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim öncelikle ❤️ Hergün dua ediyorum ama ailemden uzaktayım ve olduğum yerde eşimden başka arkadaşım bile yok birde çok severek evlendik çocukta olunca daha farklı hayal ediyordum. Aslında dışarıdan bakan çok iyi hiç problem yok der ama herşeyi ayarında yapıyor ona küsmeyecek olduğum kadar ilgi veriyor bana bu da beni üzüyor artık ve yüz yüze konuşcam biraz ilk kez burada içimi döktüm ,aileme analtsam büyütebilir konuyu bu da beni çok yalnızlaştırdı.
0 oy
(260 puan) tarafından

Tüm erkekler mi aynı olur :) eşler çocuktan sonra çok değişiyo benim eşim de sürekli sınavlara hazırlanma hobi edinme peşinde ingilizce kursuna gitmeyi bile düşündü ben de normalde çalışıyorum ücretsiz izindeyim ilgi ve çocukla ilgilenme var ama sanki biraz da kaçış peşinde eskiden uyumadigi kadar uyumaya çalışıyor .bebegim büyüsün tekrar çocuk düsunmuyorum haketmiyorlar 

(448 puan) tarafından
Yaa cidden bütün erkekler mi aynı olur:) Benim eşim hep uykusuz bir insandı, saatlerce uyumaya çalışır uyuyamaz gecelerce otururdu. Çocuk olduğundan beri dokuz on saat uyumaya çalışıyor. Denk gele bir iki saat eksik uyusun tüm gün çok uykusuz aşırı yorgun olduğunu anlatıyor:) bazen sinir oluyorum bazen gülüyorum artık, kızım çok uykusuz bir bebek ben resmen sekiz aydır gecede iki üç saat uyuyorum o kadar. Sizin yorumunuzu görünce yalnız olmadığımı anladım:)
(260 puan) tarafından
Ben de bazen dalga geçiyorum bazen de çok yorgun oluyorum kiziyorum ama biriktiriyorum ilk tartışmada kullanilmak üzere :) evet ben de burası sayesinde yalnız olmadigimi anlıyorum iyi geliyor
(101 puan) tarafından
Bu da ayrı bir sorunumuz , ben çok yorgunum çocuk çok yordu deyince mutlaka onunda birşeyi olmuş oluyor.
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Alıp karşına tek tek soyleceksin canım bu kadar basit benimkide çocuk olunca pek bir konuşkan değildi iyice yok etmişti sohbeti bir kavga ettik en sonunda ağzıma ne gelirse söyledim sen şunu yapmalıydın yoktun bunu yapmalıydın yoktun en sonunda duvarlar bile senden dah guzel baba oluyor senden daha çok evin insanı gibidir diyince durdu düşündü ne kadar boşladigini şimdi kendi diyor bugün neler yaptın ne yapılabilirim dışarı çıkalım mı hava alalimmi köye gidelim mi ağzını sıçtım ancak o beynini ulaştı mesaj laf sokarım anlamaz hatta dün akşam yine kapıştık kızan sıçmış kucağında hiç mi koku duymaz insan pişik edecek bugün bakıyorum saat başı kokluyor bizimki oynamıyor ama izleyenleri izliyor:) ama kizla bacım dikkat et hemde hiç hoş olmayacak seviyedeler eşime diyorum görürsem telefonda sen arabada uyursun tövbe diyor hemen video bile kapanıyor
(101 puan) tarafından
Bunu yapmak istemiyorum. 30 yaşındayım ilk kez birine karşı içimde sinir birikti o da eşim bunu boşaltmak istiyorum ama bağırıp çağırmadan kendimi ifade etmek istiyorum. Hepimizin aynı sorunları yaşıyor olması ne tuhaf buraya yazana kadar kendimi çok sorguladm acaba öyle mi böyle mi kafam dip doluydu
(1,102 puan) tarafından
Biz bağıra çağıra anlaşıyoruz canım benimki anca o şeyden anlıyor annesi öyle yestirmis yapacak bir şey yok
0 oy
(463 puan) tarafından
Canım seni korkutmak icin demiyorum 2 gun once abim evli 2 cocuklu pugb dan tanıştığı sevgilisi ortaya çıktı 4.5 aylik hamile sen sen ol kocanı oyundan uzak tutmaya çalış kimin ne oldugunu bilemessin güzellikle konus yaklas kavgayla degil sevgiyle abim karısını suçladı çünkü beni o itti surekli kavga dirdir huzurum yoktu dedi tabi biz bu bahane degil dedik aldatmak için gel gelelim ki elden bisey gelmiyor:((

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 462 göst.
28 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Milayım123 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 323 göst.
7 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Besime özgür (12 puan) tarafından soruldu
...