0 oy
162 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından
Merhaba, 4 ay 7 günlük kızım var. Evden dışarıya hava soğuk diye çok çıkmıyoruz ama eve gelenimiz akrabalarımız da oluyor ara sıra.  sürekli olarak beni babasını, babaannesigili görüyor. Bizlerde sıkıntı yok. Ama dışarıda kim olursa olsun dikkat ettim komşumuzda, teyzelerimiz de, arkadaşlarım da, hatta kendi annemlerde bile direk görür görmez yada kucağa alınır alınmaz çığlık çığlığa ağlıyor. Elbetteki bu durum geçicidir biliyorum, ama böyle durum yaşayınca neler yaptınız. Ben o konuda kararsız kaldım. Yani çıkarıp çocuğumu dışarıdaki insanları tanımasını mı sağlıyim. Yoksa bi süre daha kimseyi görmemeli mi. Tecrübelerinizi bekliyorum. 
Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

0 oy
(1,246 puan) tarafından
Bu gelişimin bı parçası aslında. Bebekler artk anne babasını ve yakınlarını tanır. Tanımadıkları insanları görünce huzursuzlasir. Ama dışarı çıkartmamaya devam edersen. İnsanlardan hep korkar. Çünkü büyük kızımı aşırı sakindim. Parkta ki çocuklardan bile çekinir bu nedenle. Şimdi miniğim 5 aylık onu hergun çıkarıyorum. Hem temiz havada daha güzel uyuyo.
(41 puan) tarafından
Evet çok doğru söylüyorsunuz. Korkusunu yenmemiz lazım. Hem temiz hava şart. Bende bundan sonra bolca çıkartacağım 5 dakika olsada 1 saat olsada mutlaka hemde.
(1,246 puan) tarafından
Çıkar korkma. Rüzgar olmadığı müddetçe çıkar. Market , park, pazar , AVM , yürüyüş. cidden ikinizede çok iyi gelir.
(41 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiyenizi uyguluycam
-Reklam-
0 oy
(448 puan) tarafından
Benim kızım da böyleydi. Çok yabancılardı o aylarda başladı. Zaten uyku sorunu yüzünden biraz eve kapanmıştık aman uyku saati kaçmasın diye. Sonra baktım böyle olmayacak. Gezdim, haftasonları eşimle AVM ye hava güzelse parklara. Hafta içi kızımla markete çıkıp parka götürdüm. Arkadaşlarımızla gezintileri..Annemler şehir dışında gidip orda kaldım. Sekiz aylığız şimdi kalabalık sever oldu evde yalnızken zorlanıyoruz:)
(41 puan) tarafından
Yaaaa öyle mi. Bende bu konuda kararsız kaldım. Dedim acaba biraz daha dışarıyı tanısa mı diye. Ama tamda o cevabı vermişsiniz. Çok teşekkür ederim kesinlikle bende bunu deniycem. Bu sorunu yenmemiz lazım çünkü çok kalabalık bi sülalemiz var. Hem o mutlu olsun hem biz olalım :))
0 oy
(805 puan) tarafından
 Biz 11 aylığız daha yeni yeni birilerine gülmeye başlıyor sanirim geçiyor bu durum ben hiç soyutlamadım hep ortamlarda tuttum sadece korkmasın diye kimsenin kucağına vermedim hep anlattim bak bu amca vs
(41 puan) tarafından
Evet haklısınız, bi taraftan gezdirirken bi taraftan anlatmak en güzeli. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
0 oy
(65 puan) tarafından
Şu an 8 aylığız aynı sorunu biz de yaşadık ama eve kapanmak yerine daha çok çıkardık AVM ye falan bu sayede çok çabuk yendi bu durumu  alisincaya kadar kimse kucağına almasın yeterli 
(41 puan) tarafından
Evet buda doğru. Bu drruma ilk alıştırma lazım tekrar hemen o korkuyu yaşamasın sonra doyasıya alsın herkes kucağına.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 479 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.
6 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zümrakuşumm (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 149 göst.
26 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esra.dog (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.
12 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde daha yeni anne (757 puan) tarafından soruldu
...